Neler Yeni

Dünyanın hiçbir yerinde olmayan patlamış mısır tarifi!!!

Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
4,728
Arkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım

Suda bekletiyoruz.

Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım

Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.

Gerekli Malzemeler

1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık


Yapılışı

Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!



Not= Eğer baharatlı yapmak isterseniz ilk mısır pataldıktan sonra baharatı döküp 2 tur falan karıştırmanız lazım

Not2= Normal ile bununn farkı bu daha güzel patlar sorun çıkmaz (garantisi benim.)

Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.


By Taha'nın Mutfağı
 
Son düzenleme:

Beter Ali

80+ Silver
Katılım
31 Mayıs 2020
Mesajlar
2,821
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,424
İsim
Mert Can Kopal
Arkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım

Suda bekletiyoruz.

Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım

Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.

Gerekli Malzemeler

1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık


Yapılışı

Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!



Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.


By Taha'nın Mutfağı
oley be
 

LineaTurco

80+ Gold
Katılım
18 Aralık 2020
Mesajlar
5,125
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Arkadaşlar evet gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok kendi buluşum bu benim şaka falan değil troll konu değil deneyin ve görün ama önce yapacağımız işlemi anlatayım

Suda bekletiyoruz.

Size tuhaf gelebilir ama ben ciddiyim şuan pek müsait değilim ama önümüzdeki günlerde eğer popüler konulara kadar girebilirse (girmezse de olur) resimli halini atacağım

Benim kardeşlerim patlamış mısırı seviyor annemde (affına sığınarak) pek beceremez patlamayanlar kalır çok fazla kendide kabul eder bunu zaten.Bende test kitabında görmüştüm patlamış mısırın içinde nem varmış ısıtıncada mısırları bu nem buharlaşarak içindeki nişastayla birlikte kabuğu patlatıyormuş. (2 yıl kadar önce görmüştüm bunu) Bende düşündüm eğer içindeki nem artarsa mısırlar daha fazla patlar diye düşündüm (tabi unutkan olduğumdan 2 yıl boyunca 1 kere bile aklıma gelmedi yada üşendim) sonra 2 ay kadar önce yapayım dedim ve abartısız 1 tane bile patlamayan kalmadı.

Gerekli Malzemeler

1-Patlatmalık mısır
2-1 su bardağı yada çay bardağı
3-Bardağı tam dolduracak kadar su
4-1 tatlı kaşığı tuz
5-Çay bardağının çeyreğinden biraz az miktarda ayçiçek yağı
6-Tencere
7-Süzgeç
8-Tahta kaşık


Yapılışı

Mısırları su/çay bardağına doldurun. Mısırları biraz geçecek şekilde suyu doldurun. Minimum 15 dk bu bardağı buzdolabında bekletin. Çıkardıktan sonra bardaktaki mısırları süzgeçe boşaltıp iyice suyundan arındırın. Tenceri ocağa koyun. İçine yağı ekleyin. Mısırları tencereye dökün. Ateşi en yükseğe getirin (hızlı olması için yapıyorum ben ama orta nın biraz daha yükseği ideal). Tahta kaşıkla mısırları ilk tane patlayana kadar karıştırın (5-10 dk sürer). İlk mısır patladıktan sonra kapağı kapatın. Mısırların patlama sesi bitene kadar ateş açık kalsın. Patlama bittikten sonra tencereyi başka göze geçirin (yanmasın diye). Biraz bekledikten sonra tencerenin kapağını açın ve başka bir kaba dökün mısırları. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN MISIRIMIZ HAZIR!



Arkadaşlar bu tarifi kaç gündür paylaşmak istiyordum nasip bugüneymiş yanlışlarım olabilir (tarif konusunda değil) bu benim ilk tarifim.


By Taha'nın Mutfağı
onun yerine yağ da bekletir sonra kuruturum mısırları hem yağsız gibi olur çünkü yağı içine çekip patlar ve de nemli odluğu için patlar editle bunu iş yapar şimdi uydurdum
 
Top Bottom