Neler Yeni

Durup dururken burnum kanadı?

Canxkarax

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,260
İsim
Can
Dostlar yaklaşık bir saat önce akşam yemeği yerken burnum kanadı herhangi bir sebebi var mıdır. Hiçbir şekilde vurmadım darbe almadı birden bire kendisi kanadı. Peçete ile 2 3 kez tampon yaptım sonra da lavaboda temizledim geçti. Fakat tekrar kanar korkusu var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yazabilir mi?
mevsim geçişleriya kanayabilir. ev sıcaksa kanayabilir veya eğik durumdayken yani kafa ile kalp aynı hizadaysa kanar. benim burnum yamuk mesela genelde yazları hava kuru ve sıcak olduğu için düzenli kanar. burnunu nemlendir her sabah su çek burnuna

Evil Belief

80+ Platinum
En İyi Cevap
10
Ev kaloriferliyse ve nemsiz bir bölgede yaşıyorsan kış aylarında burun mukozasında kuruma meydana gelebilir. Yüzeye yakın bir damar varsa burnunu kaşımak gibi en ufak bir temasla bile o noktadan kanama olabilir. Kendi kendine durdu diyorsun, büyük ihtimalle toplardamar kanamasıdır. Tekrarlarsa ve şiddetli bir kanama olursa doktora başvur.

Eğer ilk cümlemdeki gibi bir ortamda yaşıyorsan evde Bepanthol vb. bir nemlendirici varsa serçe parmağının ucu veya kulak çubuğu yardımıyla çok fazla hasarlamadan burun içini gün içinde 1-2 kez nemlendir. Karıştırma, kaşıma, sümkürme gibi işlemler yapmamaya çalış. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,834
İsim
Eren Yeager
Mesela babaannemin gözünün arkasında bir ağrı vardı böyle sürekli olarak gözünün arkası ağrıyordu göz doktoruna gidip ilaç alıyordu ama etki etmiyordu en son doktorun önemi dostlar doktor beyinde bir sıkıntı olduğunu düşünerek bir tomografi mi denir tam olarak emin değilim ondan çektiriyorlar ve babaannemin beyninde tümör çıkıyor yani küçük sorunlar bile bir şeylerin habercisi olabilir ben böyle şeylerde genelde gidip kontrol yaptırırım ne olur ne olmaz diye erken teşhis gerçekten önemli

T.P.G.

80+ Titanium
Dostlar yaklaşık bir saat önce akşam yemeği yerken burnum kanadı herhangi bir sebebi var mıdır. Hiçbir şekilde vurmadım darbe almadı birden bire kendisi kanadı. Peçete ile 2 3 kez tampon yaptım sonra da lavaboda temizledim geçti. Fakat tekrar kanar korkusu var. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa yazabilir mi?
Senin de vaktin yaklaşmış.

Furkyyy

80+ Platinum
En İyi Cevap
9

Sovereignty

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
698
İsim
Ömer
Hocam burundaki damarlarımızın üzerimde kalın et tabakası olmadığı için kolayca kanama olabiliyor.
Burnunuzu temizlediyseniz tırnağınız vb. çizerek kanatmış olabilir.
Bunun dışında, eğer sürekli kanıyorsa doktora gitmeniz gerek.
Yani bu hafta içerisinde 4-5 defa daha kanarsa gitmenizi öneririm.
Fakat bu süre içinde kesinlikle burnunuzla uğraşmayın.

Qzer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
816
İsim
Ekrem
Hocam ne zamandır kanama olmuyordu bir anda oldu. Kola içiyordum acaba asidinden olabilir mi ki? Ya asitten ya da kılcal damar çatlamasından şüpheleniyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne vakti hocam :D
Bazen böyle kanamalar olabiliyor. Tekrar ederse sıkıntı var demektir

Skynel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,834
İsim
Eren Yeager
Ölüm.

Şaka bir yana doktora görün. Bunun birçok sebebi oluyor, birinin burnuna su girince hrmen oluk oluk kan akıyor kimine değince kiminin sadece sert darbe gelince.
1610385884628.png

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
basınç farkı olabilir

Hocam şu an 17 yaşındayım. Yaklaşık 5 sene önce neredeyse haftada birkaç kez kanıyordu. Sonra durdu o ilk kanadığı zamanlarda doktora gittim kılcal damar çatlaması dedi bana. Sonra da zaten bu zamana kadar pek kanamadı şu an yine kanadı merak ettim neden olabilir diye. Yine kılcal damarlarda çatlama mı oldu ki acaba?
Ben biliyorum allah korusun kurumtu bermek istememde dediğin gibiyse gerçekten ölümcül bir hastalık olabilir ama adını hatırlayamıyorum

Top Bottom