Düşük CPU&GPU Kullanımı

işlemcinin birkaç çekirdeğini yüzde yüz kullanan bir oyun oyunadığın için olabilir hangi oyunda böyle oluyor

Athlon islemcilerde bu sorunla ben de karşılaşıyordum. Biosta yaptığın ayarları sıfırlayıp denedin mi? Veya oyunda vsync ibaresini kapamayi denedin mi?

işlemcinin birkaç çekirdeğini yüzde yüz kullanan bir oyun oyunadığın için olabilir hangi oyunda böyle oluyor
hiç bir çekirdek %100e ulaşmıyor.
Denediğim bütün oyunların listesini aşağıya ekliyorum;

Battlefield 4 - 3 - 1
CSGO
Valorant
Cod Tüm serisi
Path of Exile
Minecraft
Witcher 3
Skyrim V
gibi daha nice oyunlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Athlon islemcilerde bu sorunla ben de karşılaşıyordum. Biosta yaptığın ayarları sıfırlayıp denedin mi? Veya oyunda vsync ibaresini kapamayi denedin mi?
Ayarları sıfırlayarakta denedim çözüm yok default bios ayarlarıylada %60ı geçmiyor o.c haliylede %60ı geçmiyor. 760K işlemci satın aldım ondada aynı problem devam ediyor %50 60 ı geçemiyor

760K sistem testlerine baktığımda %99 kullanabiliyorlar ben kullanamıyorum.

hiç bir çekirdek %100e ulaşmıyor.
Denediğim bütün oyunların listesini aşağıya ekliyorum;

Battlefield 4 - 3 - 1
CSGO
Valorant
Cod Tüm serisi
Path of Exile
Minecraft
Witcher 3
Skyrim V
gibi daha nice oyunlar.

Ayarları sıfırlayarakta denedim çözüm yok default bios ayarlarıylada %60ı geçmiyor o.c haliylede %60ı geçmiyor. 760K işlemci satın aldım ondada aynı problem devam ediyor %50 60 ı geçemiyor

760K sistem testlerine baktığımda %99 kullanabiliyorlar ben kullanamıyorum.
O işlemcilerin çekirdeklerinde sorun çıkabiliyor bazen. Aida64 testine sokmayı deneyin

O işlemcilerin çekirdeklerinde sorun çıkabiliyor bazen. Aida64 testine sokmayı deneyin
Testler normal fakat bir sorun buldum sanırım ondan kaynaklı. işlemci 4 core 4 threads fakat bilgisayar 2 core 4 threads olarak kullanıyor düzeltemiyorum

https://www.amd.com/en/products/cpu/760k ben 2 core 4threads kullanıyorum ve düzeltemiyorum şimdi onun arayışları içerisindeyim

Testler normal fakat bir sorun buldum sanırım ondan kaynaklı. işlemci 4 core 4 threads fakat bilgisayar 2 core 4 threads olarak kullanıyor düzeltemiyorum
Demiştim çekirdeklerde ya sorun var ya da cekirdekler kapalı. Core unlock ile açmayı dene olmazsa muhtemelen cekirdeklerde sorun vardır daha önce 2 defa yaşamıştım sanırım. Nadir bir durum ama yaşanabilir. Anakartinde core unlock varsa düzeltebilirsin muhtemelen

Demiştim çekirdeklerde ya sorun var ya da cekirdekler kapalı. Core unlock ile açmayı dene olmazsa muhtemelen cekirdeklerde sorun vardır daha önce 2 defa yaşamıştım sanırım. Nadir bir durum ama yaşanabilir. Anakartinde core unlock varsa düzeltebilirsin muhtemelen
valla hiç bilmiyorum. Cpu-Z , Aygıt yöneticisi msconfig ve BIOS'ta 4 çekirdek görünüyor. Core Temp ve görev yöneticisinde işlemci 2 mantıksal 4 görünüyor sanırım sorunum bundan kaynaklı

e bu nasıl böyle heryerde 4 olarak algılıyor ama 2 kullanıyoruz
Aida64u o yüzden önerdim. Ben de mesela 2. Slota Ram taktığımda 8 gösteriyor cpuz ama ramim 4 oluyor. En sagliklisi aida

Adsız.png

aida böyle görünüyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,383
Üyeler
186,475
Son üye
İsobaşkan