Düşük sistem performansı.

Bu "GPU %30 CPU %35 civarında." dediğin değerler hangi oyunda tam olarak.

DDR5 de büyük bir sorun değil o, %5 falan fark eder en fazla. Ama 4800MHz olması da buna eklenince fark %10 dan fazla olur bence.
vallahi bilemedim.
Dostlar merhaba yaklaşık 1 ay önce satın aldığım bilgisayarda düşük performans olduğunu düşünüyorum oyunlarda özellikle. Sistem özelliklerim aşağıda:

Gigabyte RTX 5060 8GB WINDFORCE Ekran kartı.
Intel Core i5 14400F
G Skill Ripjaws 16x1GB 4800Mhz DDR5 Ram.
Fazeon 650W Bronze PSU
MSI PRO H610M-E Anakart.

Sistemde özellikle CS2 de youtubeden baktığım videolarda vs 1080p Yüksek ayarlarda 300fps bandında alırken şuanki kullandığım sistem 720p low ayarlarda 200-250fps civarı alıyor. Nvidia App ve Nvidia consol ayarlarını yapmama rağmen Cyberpunk 2077 de ise 1080P yüksek ayarlarda 60fps civarı alıyorum.

Driverlerim Biosum vs her şeyim güncel. XMP ve Intel Ultra Boost ayarlarım da açık olmasına rağmen bu değerlerdeyim

GPU ve CPU sıcakları ikisi de 45 Derecede ve kullanımları GPU %30 CPU %35 civarında. Eski kullandığım RTX 3060 R7 5800X Li sistemde neredeyse daha iyi sonuçlar bile alıyordum sebebi nedir acaba?
sanki normal gibi ama ?

vallahi bilemedim.

sanki normal gibi ama ?
Sistem 4060 değil hocam 5060
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o testlerin 2 x 16 gb ramle yapılmadığına eminsin değil mi ?
Çoğu 32gb ram çift slot yapay zekaya sorduğumda da çift slot ram yüzünden yazıyordu ama bağlantısını kuramadım. Rtx 3060 ile denedigim sistem DDR 8X2gb çift slottu.

Bu "GPU %30 CPU %35 civarında." dediğin değerler hangi oyunda tam olarak.
Cs2 de %30 35 civarı Cyberpunkta %95

Çoğu 32gb ram çift slot yapay zekaya sorduğumda da çift slot ram yüzünden yazıyordu ama bağlantısını kuramadım. Rtx 3060 ile denedigim sistem DDR 8X2gb çift slottu.

Normal öyleyse.

ya çok aşırı fark etmemesi lazım ikisi arasında
Dostlar merhaba yaklaşık 1 ay önce satın aldığım bilgisayarda düşük performans olduğunu düşünüyorum oyunlarda özellikle. Sistem özelliklerim aşağıda:

Gigabyte RTX 5060 8GB WINDFORCE Ekran kartı.
Intel Core i5 14400F
G Skill Ripjaws 16x1GB 4800Mhz DDR5 Ram.
Fazeon 650W Bronze PSU
MSI PRO H610M-E Anakart.

Sistemde özellikle CS2 de youtubeden baktığım videolarda vs 1080p Yüksek ayarlarda 300fps bandında alırken şuanki kullandığım sistem 720p low ayarlarda 200-250fps civarı alıyor. Nvidia App ve Nvidia consol ayarlarını yapmama rağmen Cyberpunk 2077 de ise 1080P yüksek ayarlarda 60fps civarı alıyorum.

Driverlerim Biosum vs her şeyim güncel. XMP ve Intel Ultra Boost ayarlarım da açık olmasına rağmen bu değerlerdeyim

GPU ve CPU sıcakları ikisi de 45 Derecede ve kullanımları GPU %30 CPU %35 civarında. Eski kullandığım RTX 3060 R7 5800X Li sistemde neredeyse daha iyi sonuçlar bile alıyordum sebebi nedir acaba?
cpu %7 bottleneck yapıyor 720 p de onun biraz etkisi olabilir diyecem de diğer testlerde de yapar aynısını.
cs2 720 p için x3d şart gibi ya

Oyunun ayarlarini dusurdugumde FPS artmiyor ama yükselttigimde de FPS düşmüyor garip bir durum oluyor sadece kullanım değerleri artıyor, kullanım değerlerini arttırmanın da bir yolu yok bildiğim kadarıyla

Oyunun ayarlarini dusurdugumde FPS artmiyor ama yükselttigimde de FPS düşmüyor garip bir durum oluyor sadece kullanım değerleri artıyor, kullanım değerlerini arttırmanın da bir yolu yok bildiğim kadarıyla
ayarları düşürme yükselt ki kullanabilsin cs gibi oyunlarda sorunun kullanımla alakalı

Ben de 240Hz monitöre geçecegim icin sorun çıkarttım 5060,lı bir sistemde bile 240hz monitör kullanamamak çok saçma

bu bottleneckten kaynaklanıyor işte :D
oyunun optimize olmaması da bir etken.

Geri