Neler Yeni

Yardım E-SPOR İÇİN HANGİSİ ?

yolol1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
murat
Arkadaslar bir sey soracam e-spor için hangi oyunda devam etmeliyim lol-cs-valorant- hepsinde çok iyi oynuyorum Lol da chalangerım cs go da rankım global di valorant da radiantım normalde hepsinde takılıyordum profesyonel dusunuyorum belki bir seyler basarabilirim sizce hangisinde devam etmeliyim yardımcı olur musunuz

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
E-spor balonu son zamanlarda fazlasıyla patlamış durumda. Artık yatırımcılar daha dikkatli olmaya çalışıyor bu konuda, bu da burada dönen geliri etkiliyor. Burdan bir yerlere gelmeniz açıkcası zor ama yükselme şansınız en kolay Riot oyunları denilebilir.

IATLASI

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
719
İsim
Furkan
valo iyi olabilir . lolün e sporu tr için bitti gibi bişe bence valorant oynayabilirsin. valo üzerine oyna yani. bence

yolol1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
valo iyi olabilir . lolün e sporu tr için bitti gibi bişe bence valorant oynayabilirsin. valo üzerine oyna yani. bence
lolu avrupada oynasam asıl olur ab serverina geçsem valorant için se 6 aydır valorant oynuyorum radianta kastım cs için de 4 yıldır oynuyordum cs 2 çıkmadan once global dim faceit geçsem nasıl olur yada valodan devam etsem

Livaković

80+ Silver
Arkadaslar bir sey soracam e-spor için hangi oyunda devam etmeliyim lol-cs-valorant- hepsinde çok iyi oynuyorum Lol da chalangerım cs go da rankım global di valorant da radiantım normalde hepsinde takılıyordum profesyonel dusunuyorum belki bir seyler basarabilirim sizce hangisinde devam etmeliyim yardımcı olur musunuz
E-spor için yetenek kadar sistemde gerektiyor

yolol1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
murat
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
E-spor için yetenek kadar sistemde gerektiyor
sistemi dizdim 280 hz monitör aldım yeni kasa aldım oyunlara karsı yeteneğim var bende bunu kullanmak istiyorum bu saydığım 3 oyunu çok iyi oynuyorum tavsiyen var mı hangisinde devam edeyim valo lol cs-faceit

Xeracula

80+ Bronze
sistemi dizdim 280 hz monitör aldım yeni kasa aldım oyunlara karsı yeteneğim var bende bunu kullanmak istiyorum bu saydığım 3 oyunu çok iyi oynuyorum tavsiyen var mı hangisinde devam edeyim valo lol cs-faceit
en kolay valorant da yükselebilirsin ama sosyal medya yı aktif olarak kullanman lazım. insta, tik tok, youtube

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
riot oyunu oyna + tiktoktan editlerini paylaş köpek gibi reklamını yap yayıncılara denk gelirsen yayınlarına vs ordan sohbet et bir şekilde öne sür kendini tek başına çok zor sosyal medyayı kullan

yolol1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
murat
riot oyunu oyna + tiktoktan editlerini paylaş köpek gibi reklamını yap yayıncılara denk gelirsen yayınlarına vs ordan sohbet et bir şekilde öne sür kendini tek başına çok zor sosyal medyayı kullan
hocam sence lol mu valo mu 2 oyunu da iyi oynuyorum lolu 1 tık daha iyi oynuyorum

Trifact

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,553
İsim
Yusuf
TRye en çok önemi riot gösteriyor. riot oyunlarından biri diyorum.

Eyisha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,123
İsim
Emre Kaplan
hocam sence lol mu valo mu 2 oyunu da iyi oynuyorum lolu 1 tık daha iyi oynuyorum
valo şuan çok revaşta ben valo diyorum sevmiyor olsam da valo derim tr de lol espor zor valo ile hem ismini duyurmak daha rahat benceee

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,900
İsim
Mehmet
Dostum bahsi geçen oyunlardan Valo ve Cs yi oynuyorum. İkisinde de asla senin geldiğin ranklarda mücadele etmedim. (Valo max dia1, cs go max lem, cs 2 max 10,999 rating betada)
Bu yüzden ben sana bu oyunların rekabetini, e sporunu çok iyi açıklayamam diye düşünüyorum ancak belki biraz yolunu bulmana yardımcı olabilirim diye umuyorum.
Anlattığın kadarıyla anlıyorum ki içerik üreticisi değil e-sporcu olmak istiyorsun. E-sporu kariyer haline getirmek demek ciddi yatırım yapmak demek, sonrasında içerik üreticiliği dışında bir alana yönelmek muhtemelen zor olacaktır.
Bu bahsettiğimiz yatırım beraberinde 2 önemli konu getiriyor. İlki yaptığın şeyden keyif alabilmek. Örneğin cs2 için yola koyuldun bir yerlere kadar geldin ve aslında cs2 oynayarak kariyer oluşturmak istemediğine karar verdin, keşke lol oynuyor olsaydım dedin. Böyle bir noktada kalkıp tekrar lol için yola çıkmak zorlayıcı olacaktır. Bu yüzden hangisini uzun vadede kariyere dönüştürmek istediğine karar ver. Resmi sunucularda mm rek oynamak ayrıdır, lan sunucularında turnuvalarda düzenli bir takımla rekabet etmek ayrıdır.
Diğeri ise bu emeğin/yatırımın karşılığını almaktır. Bir oyuna karar verdiğinde uzun süre oynaman gerektiğini söylemiştim, o oyunun geleceğini ve dolayısıyla e-spor geleceğini okumak gerekiyor. Örnek olsun diye söylüyorum bundan 3-4 sene sonra çıkacak 1-2 yeni fps oyunu ile valoranta ilgi azalabilir. Shroud gibi bazı isimler ise CS2, CS serisinin sonu olacak diyor. Şahsi fikrim CS serisinin kendine has sadık bir kitlesinin olduğu ve oyunun önümüzdeki max 6 ay içinde iyi, 1-2 sene içinde de harika duruma getirileceği. Bu benim şahsi fikrim ancak buna göre elbet kariyer seçimi yapacak değilsin. Mümkünse birkaç e-sporcu ile iletişime geçmeye çalış, menajerlerini bulmaya çalışabilirsin, sosyal medya hesaplarına yazabilirsin, twitchte donate atıp iletişim kurmasını isteyebilirsin vs vs. E-spor sahnesini görmüş geçirmiş insanlar sana daha iyi yol gösterecektir. LoL hakkında bilgim ve yorumum yok.
Umarım yazdıklarım bir nebze olsun yardımcı olmuştur, yardım edebileceğim bir şey olursa yazabilirsin. Bol şans.

Top Bottom