Neler Yeni

E-Ticaret'e nasıl başlanır?

En İyi Cevap
3
Selam, kardeşim için tam zamanlı iş olarak e-ticarete girmek istiyoruz. Nasıl başlanır, başlangıçta yapılması gerekenler formaliteler, ne kadar bütçe ile girilmeli, hangi sitelerde satış yapmak daha iyidir, ürün nerden alınır, ürün tavsiyeniz var mıdır? Aklıma şimdilik bunlar geldi ancak siz yine eklemek istediklerinizi ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
Öncelikle satış yapabilmek için, kişisel/Şahıs şirketi kurmanız gerekiyor,
ortalama 500-1000TL arası bir maliyet söz konusu.
Ben amazonda satış yapıyorum, depo kiralama maliyetleri felan var aylık kira ödüyorsunuz, satış yapacağınız yerde öyle bir şey var mı ona dikkat etmelisiniz.
Vergilerinizi hesaplamalısınız/Ödemelisiniz.

The" L

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Şiyar Aydın
Hocam konuyu takip ediyorum inşallah yardımcı olan biri çıkar bende böyle bir konu açacaktım.

Requielme

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
310
İsim
Bilal
Benimde çok merak ettiğim bir konu

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
Selam, kardeşim için tam zamanlı iş olarak e-ticarete girmek istiyoruz. Nasıl başlanır, başlangıçta yapılması gerekenler formaliteler, ne kadar bütçe ile girilmeli, hangi sitelerde satış yapmak daha iyidir, ürün nerden alınır, ürün tavsiyeniz var mıdır? Aklıma şimdilik bunlar geldi ancak siz yine eklemek istediklerinizi ekleyebilirsiniz.

hocam ben e ticarete yeni girdim ve e ticaret çok kapsamlı bir konu yani satış modeliniz ve pazar yeriniz çok önemli, o yüzden önce bunları belirleyin bence

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Bütçe konusunda ne satacağınıza bağlı olarak değişiyor, Maliyetlerinizi çok iyi hesaplamanız gerekmektedir, kötü bir senaryoda ne yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir.
Ürün konusunda şöyle söyleyeyim herkes aynı şeyi satıyor, üretken ve yaratıcı olmalısınız ki dikkat çekesiniz.
Başlangıçta yapılması gereken şirket kurma olayı için Ben Mali Müşavirden Profesyonel olarak yardım aldım, öneririm.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut
Bütçe konusunda ne satacağınıza bağlı olarak değişiyor, Maliyetlerinizi çok iyi hesaplamanız gerekmektedir, kötü bir senaryoda ne yapacağınızı bilmeniz gerekmektedir.
Ürün konusunda şöyle söyleyeyim herkes aynı şeyi satıyor, üretken ve yaratıcı olmalısınız ki dikkat çekesiniz.
Başlangıçta yapılması gereken şirket kurma olayı için Ben Mali Müşavirden Profesyonel olarak yardım aldım, öneririm.
shopify için en başlarda şirkete gerek yok diyorlar gürkanzone diye bi kanalda demişti katılıyor musunuz bu konuya. İlk 100 1000 dolarlar için şirket olmasada olur gibi bir şey demişti

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
shopify için en başlarda şirkete gerek yok diyorlar gürkanzone diye bi kanalda demişti katılıyor musunuz bu konuya. İlk 100 1000 dolarlar için şirket olmasada olur gibi bir şey demişti
Şirketin herhangi bir Vergi gideri yok zaten, Sadece gelir vergisi gibi bazı vergiler alınıyor, onlarda zaten gelir elde ettiğinizde, şirket açmak mantıklı çünkü zaten pahalı bişey değil, ileriye yönelik bir hareket etmiş olursunuz.

En İyi Cevap
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Öncelikle satış yapabilmek için, kişisel/Şahıs şirketi kurmanız gerekiyor,
ortalama 500-1000TL arası bir maliyet söz konusu.
Ben amazonda satış yapıyorum, depo kiralama maliyetleri felan var aylık kira ödüyorsunuz, satış yapacağınız yerde öyle bir şey var mı ona dikkat etmelisiniz.
Vergilerinizi hesaplamalısınız/Ödemelisiniz.
Ürünleri nereden alıyorsunuz? Birde depo kiralama maliyeti nedir?
Hocam konuyu takip ediyorum inşallah yardımcı olan biri çıkar bende böyle bir konu açacaktım.
Benimde çok merak ettiğim bir konu
Aklınıza gelen soruları özelden iletirseniz ilk mesaja eklerim.
hocam ben e ticarete yeni girdim ve e ticaret çok kapsamlı bir konu yani satış modeliniz ve pazar yeriniz çok önemli, o yüzden önce bunları belirleyin bence
Biraz daha açar mısınız hocam, satış modeli nedir ve siz hangi pazardan satıyorsunuz?
Bütçe konusunda bir sıkıntım yok sadece ne kadar gerektiğini merak ediyorum. Şirket konusunuda muhasebecimizle konuşup halledeceğim.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,536
İsim
Olcay akbulut

Biraz daha açar mısınız hocam, satış modeli nedir ve siz hangi pazardan satıyorsunuz?

Bütçe konusunda bir sıkıntım yok sadece ne kadar gerektiğini merak ediyorum. Şirket konusunuda muhasebecimizle konuşup halledeceğim.
hocam fbe var dropshipping var dijital ürün satışı var print on demand var, varda var

En İyi Cevap
3
hocam fbe var dropshipping var dijital ürün satışı var print on demand var, varda var
He ben başka bir konuyla karıştırdım, ben düz toptan alıp tek tek satmaktan bahsediyorum, yerim var başlangıç için depoya ihtiyacım yok.

The" L

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Şiyar Aydın
hocam ne satabiliriz nerede satabiliriz neler gerekiyor satacağımız ürünleri nereden alabiliriz satış modeli nedir hangi pazarı seçmeliyiz ve verimli bir iş mi?

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler

Ben ürünlerimin bazıları kendi üretiyorum bazılarını AliExpress den alıyorum,
Ben Amerika ve Almanyada pazarında 'Amazon FBA Private Label' satış modeli olarak satış yapıyorum,
Dilerseniz satış modeli olarak Arbitrage da yapabilirsiniz, ben reklam olmaması adına özelden bir kaç şey yazacağım.

Top Bottom