Neler Yeni

E-Ticaret'e nasıl başlanır?

En İyi Cevap
3
hocam ne satabiliriz nerede satabiliriz neler gerekiyor satacağımız ürünleri nereden alabiliriz satış modeli nedir hangi pazarı seçmeliyiz ve verimli bir iş mi?
Son soru hariç hepsini sordum zaten :).

The" L

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Şiyar Aydın
En İyi Cevap
3
Ben ürünlerimin bazıları kendi üretiyorum bazılarını AliExpress den alıyorum,
Ben Amerika ve Almanyada pazarında 'Amazon FBA Private Label' satış modeli olarak satış yapıyorum,
Dilerseniz satış modeli olarak Arbitrage da yapabilirsiniz, ben reklam olmaması adına özelden bir kaç şey yazacağım.
Açıkçası yd den alıp satmak bana çok cazip geliyor ancak korktuğum nokta akakçede vs listelenmemesi.

Bekliyorum hocam :).

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Hamza Ziya Üstün
Ben Amerika ve Almanyada pazarında 'Amazon FBA Private Label' satış modeli olarak satış yapıyorum,
Dilerseniz satış modeli olarak Arbitrage da yapabilirsiniz, ben reklam olmaması adına özelden bir kaç şey yazacağım.
Merak ettim de hocam bana da özelden atabilir misiniz

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci

The" L

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Şiyar Aydın
hocam zahmet olmazsa bende merak ettim banada yazabilir misiniz?

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
hocam zahmet olmazsa bende merak ettim banada yazabilir misiniz?
Yazayımda Bir sorunla karşılaştı 90 saniye bekle diyor uyarı alıyorum ama 90 saniye bitmiyor

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,449
İsim
Hamza Ziya Üstün
Evet orası öyle ayık olmanız gerekiyor, birde bakmışsınız bir sürü borcunuz çıkabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tabii ki
Hocam isterseniz direk kopyala yapıştır yapın daha çok soran olacak diye hissediyorum😀😀

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler

elmira

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Sergen Aslan
Merhabalar,

1- Online olarak vergi levhasına başvuru yapabilirsiniz. Home ofis vs. Lakin şahıs şirketi olmak zorunda e-ticaret için. 1250 TL gibi bir rakam tutacaktır. ,
2- Bulunduğunuz ilçedeki esnaflar odası yada ticaret odasına kayıt olmanız gerekmektedir. Esnaflar odası yeni yıl zamıyla 1500 TL gibi bir rakam tutuyor. Ticaret odası 5-6 diyorlar ama emin değilim.
3- Matbaacıya gidip fatura ve kaşe bastırmanız lazım.
4- Kendi sitenizden satış yapacaksanız kargo anlaşmaları için noterden imza sürküsü felan bir sürü evrak isteyecekler onu anlaşmak istediğin kargo firmasıyla görüş.

Pazaryerlerinde satış yapmak istiyorsan sattığın ürün tutarının %8-20 arasında komisyon verirsin aynı zamanda 12-40 TL arasında da kargo parası verirsin. Desi bazlı hesaplama farklı biraz ona detaylı bakarsın. Lakin kargo parasını müşteri verse bile senden 12-13 TL pazaryerleri yine kargo parası alacaklar :D

Ürün nereden alınır çok geniş bir soru, eğer internetten toptancıdan ürün bulayım onu da satayım diyorsan bunu tamamen unut. Toptancının kendisi zaten e-ticaret sitesinde satıyor o ürünleri :D sana para kazandırmaz. Pazaryerinde ürün satmayan toptancı da başka satıcılara zaten
100-200k değerinde ürün gönderiyor ve yine iskontodan çok ucuza ürün almış oluyorlar. Benim 25 TL'ye mal ettiğim ürünü adamlar trendyolda 22 TL'ye satıyorlar :S

Ondan dolayı yerel firmalardan veyahut bölgende meşhur olan tedariği ucuz ve kolay olan ürün arayışına girmeni tavsiye ederim. Örnekle bizim burada zeytin yağlarının litresi 40-60 TL arasında değişirken internette 80-100 civarında yani ben yağ paketleyip ve e-ticarete uygun hale getirirsem güzel para kazanırım gibi gibi.

Şunu sakın unutma pazaryerinde (trendyol, hepsiburada) satılan ürünün fiyatının yarısından daha aza temin edemiyorsan sakın o işe girme derim. Tabi bu örneklerim 500 TL altı ürünler için geçerli.

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Hocam isterseniz direk kopyala yapıştır yapın daha çok soran olacak diye hissediyorum😀😀
Sorun onda değil, yazarım herkese fakat sonra yardım aldığım kişileri söyleyince Reklamdan şikayet ediyorlar zaten uyarı puanım var

Top Bottom