Suleymenis
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 120
- İsim
- Süleyman YILDIZ
Ben bir şey merak ediyorum. Daha bu sene 10. Sınıfa geçtim ve istediğim bir alan çıktı (Bilişim Teknolojileri). Ben Bu Alanda Ders Görür İken Neden Bu Alan İle Alakasız Derseler 'ide Görmek ve Onlar ile Hafızamda Boş Yer Kaplamak, Bildiklerimi Unutmak İsteyeyim ki? Misal Bilişim Okuyorum, Kimya Görüyorum?? Tarih Görüyorum?? Biyoloji Görüyorum?? Coğrafya Görüyorum?? vs. vs. Neden Peki? Ayriyeten Bu Matematik Dereside İyice Zıvanadan Çıkmaya Başladı. Abuk Sabuk Formüller Öğrenmeye Başladık .X'in Karesinin 10 Katının 8 Üssünün 6 Böleninin Kalanı Nedir. Bunun Yarı Çapının İçine Atılan Bilyelerin Şu Alana Düşmesi Olasılığı bu Kadardır Carttır Curttur . Sanki Ben Bir Yere Borç Yazdırır İken yada Alır İken Bu Formülleri Kullanacağım. Bazıları Evet İnşaat Mühendislerinin vs. İşine yarayan Formüller Ama Bazıları 'da "Ya Anlatacak Bir şey Kalmadı Ne Yapsak, Bu Hiç İşe Yaramayacak Hafızada Boş Yer Kaplayacak Bu Bilgiyi Çocuklara Öğretelim" Gibi Geliyor Bana. Mesela En Saçma Bulduğum Şeylerden Biride Türkçe Dersi. Tamam Gerçekten Gerekli Bir Ders Fakat Ben zaten Bu Derse Türkçe Konulmayı Bilerek Geldim Değil mi? Noktalama İşaretleri vs. Göster Zamir 'i, Sıfat 'ı vs. Ben Ne Yapayım Onları bilmeden Yazı Yazamıyor muyum Yada Türkçe Konuşamıyor muyum? Yok Nazım Birimidir, Yok Uyaktır Banane Kardeşim! Ben Bilişim Okuyorum Bana İşime Yarayacak Şeyler Öğretin Türkçe Öğreteceğinize, Edebiyat Yapacağınıza, İngilizce Öğretin Ona Baskı Yapın. Ben Sizi Bilmiyorum Ama Benim Fikrim Böyle Ve Gerçekten Çöp bir Eğitim Sistemine Sahibiz. Bizim Eğitim Sistemimizi Ancak Bizim Geleceğimizin İyi Olmasını İsteyen ve Öyle DÜŞÜNEN Velilerimiz Beğeniyor. Ama Robotlaştığımızı Görmüyorlar Ne Yazık ki... Siz Ne Düşünüyorsunuz?