Neler Yeni

Egzama-Kepek önleyici şampuan önerisi

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Egzama bölgeleri kuru yağsız kaldığında kaşıntı ve döküntü oluşturur. Sık sık ve çok sıcak su ile duş vs. de belirtileri arttırabiliyor.
Nem sağlayan şampuanlar genelde iyi geliyor.

Eczanelerde bulunan aşağıdaki kremi akşam yüzüne sürdüğünde sabah hiçbir şikayetin kalmıyor... (egzama sonucu oluşan kaşıntı, kızarıklık, döküntü vs.)
fucicort-krem-ne-ise-yarar.jpg

Neticede sağlık ile ilgili bir durum olduğundan doktor a görünmeden yüzüne ketoral şampuan vs. sürme... Önce doktora görün, belki bu ilaç ya da kremlere karşı alerjin var ?
Sağlık sigortam olmadığı için hastaneye gidemiyorum ya. En son check-up yaptırdığımda hiçbir şeye alerjim yoktu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Egzama bölgeleri kuru yağsız kaldığında kaşıntı ve döküntü oluşturur. Sık sık ve çok sıcak su ile duş vs. de belirtileri arttırabiliyor.

Eczanelerde bulunan aşağıdaki kremi akşam yüzüne sürdüğünde sabah hiçbir şikayetin kalmıyor... (egzama sonucu oluşan kaşıntı, kızarıklık, döküntü vs.)

Neticede sağlık ile ilgili bir durum olduğundan doktor a görünmeden yüzüne ketoral şampuan vs. sürme... Önce doktora görün, belki bu ilaç ya da kremlere karşı alerjin var ?

Doktor kontrölü gerekli...
Hafta da 2 şampuanlı duş alacağım o zaman ketoral kullanacağım bu duşlarımda. Ek olarak dediğin kremi alıp deneyeceğim.
her duşta kullanmana gerek yok dediğim gibi hafiflediği yada azaldığı zaman bitkisel şampuan kullanman lazım bu tür ürünlerde sürekli aynı ketoral vb tarzı şampuanları sürekli sürekli kullanırsan yine kepeğe neden olabiliyor tabi bu uzun süre kullanımda daha çok oluyor

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
İlker Palalı

Doktor kontrölü gerekli...
Sağlık sigortam olmadığı için hastaneye gidemiyorum ya. En son check-up yaptırdığımda hiçbir şeye alerjim yoktu.

Hafta da 2 şampuanlı duş alacağım o zaman ketoral kullanacağım bu duşlarımda. Ek olarak dediğin kremi alıp deneyeceğim.
bu krem gelmez egzemaya antibiyotik yara kremi olarak kullanılır, alacaksan krem bepanthol sensiderm alıp sür

SticKer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Murat

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,309
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
Peki bu ketoral olsun bitkisel şampuanlar olsun bunları her duşta kullansam sıkıntı olur mu?
Dediğim gibi 1 hafta dediğim yöntemle dene, azalma görmezsen ketoral gibi medikal ürünler kullanman gerekebilir, ama o da mantar olduğunda kullanılıyor. Doktor tavsiyesi ile kullan böyle ürünleri.

M.2.

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
bu krem gelmez egzemaya antibiyotik yara kremi olarak kullanılır, alacaksan krem bepanthol sensiderm alıp sür
Egzama için bir yakınıma doktorun verdiği ve %100 işe yaramış bir krem... (prospektüstede yazıyor egzama için kullanılabildiği) 100TL fiyatı var... Öncesinde birçok ilaç kullandı bu krem anında etki ediyor... Ketoral kurutuyor azdırabilir... DR. ye görün öncelikle...

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
Clear-Men ilk başlarda çok iyiydi sonra bir anda tekrar kepek-egzama başladı. Öncelikle ketoral satın alayim ama bunu kafaya da uygulamayacak mıyım?

Kesinlikle bazı aylar oluyor bazı aylar olmuyor. Havalar ısınmaya başladığında deli gibi artıyor.

Her duşta kullanıyorum haklsınız. Peki bu ketoral olsun bitkisel şampuanlar olsun bunları her duşta kullansam sıkıntı olur mu?
Kimsenin burada doktor oldugunu sanmiyorum oncelikle bir dermatoloji uzmani ile gorusmelisin. Ayni sorun bende de vardi uzun sure umursamadim artik bas edilmicek hale geldi ve doktora gorundum. Bir suru ilac krem vb. yazdi. Kremler baya ise yaradi onerdigi sampuani cok begenmedim dermatonun kepek karsiti sampuaniydi. Dermatonu begenmedigim icin artik ‘Dercos Anti-pelliculaire Anti dandruff’ sampuanini kullaniyorum kesinlikle tavsiye ederim. 6-7 ay oldu sanirim ne kepek ne dokuntu hic olmadi. Ama dedigim gibi once doktora gozukmelisin. Ketoral vb. ilaclari kullanmani tavsiye etmem egzama icin iyi gelmiyorlar duz kepek icin kimyasal sampuan onlar. Anlik isine yarar ama cildine zarar verir yani aklinda olsun.

• Beğen
Reaksiyonlar: M.2.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Kimsenin burada doktor oldugunu sanmiyorum oncelikle bir dermatoloji uzmani ile gorusmelisin. Ayni sorun bende de vardi uzun sure umursamadim artik bas edilmicekmhala geldi ve doktora gorundum. Bir suru ilac krem vb. yazdi. Kremler baya ise yaradi onerdigi sampuani cok begenmedim dermatonun kepek karsiti sampuaniydi. Dermatonu begenmedigim icin artik ‘Dercos Anti-pelliculaire Anti dandruff’ sampuanini kullaniyorum kesinlikle tavsiye ederim. 6-7 oldu sanirim ne kepek ne dokuntu hic olmadi. Ama dedigim gibi once doktora gozukmelisin. Ketoral vb. ilaclari kullanmani tavsiye etmem egzama icin iyi gelmiyorlar duz kepek icin kimyasal sampuan onlar. Anlik isine yarar ama cildine zarar verir yani aklinda olsun.
1 ay boyunca arkadaşların tavsiyesi ve ketorali deneyeceğim. Olmazsa şart doktor.

R3b311i0n_01

80+ Bronze
silindi

Son düzenleme:

raguee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Burak Berk Kaya
Instagram
buraakberkk
Twitter
Shkilacci
1 ay boyunca arkadaşların tavsiyesi ve ketorali deneyeceğim. Olmazsa şart doktor.
Ketoral sadece zarar verecektir.. Kullanmayi biraktigin an devam edicek kepek ve egzama

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Dermatolojik bir sıkıntı olabilir. Uzman doktora başvurmanızda fayda var.
Bir de bu kepek belli yaşlarda çok fazla oluyor. Sonra kendiliğinden azalıyor.

Kepek içinse şu şampuanı kullan geçer gibi genel bir kaide yok.
Bir şampuan bir kişide hiç kepek yapmazken diğer bir kişide yapabiliyor.
Mevcut kullandığın markayı değiştererek kendin tespit etmen lazım.
Öyle öyle buldum sandım. Clear-Men çözmüştü sorunu bir anda patladı yine.

Xpertronic

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
İlker Palalı
Egzama için bir yakınıma doktorun verdiği ve %100 işe yaramış bir krem... (prospektüstede yazıyor egzama için kullanılabildiği) 100TL fiyatı var... Öncesinde birçok ilaç kullandı bu krem anında etki ediyor... Ketoral kurutuyor azdırabilir... DR. ye görün öncelikle...
Egzemanın türevleri var işte sıkıntı orda yaralı iltihaplı ise senin yakının durumu o yüzden verilmiş olabilir ama görmeden buradan daha bitkisel tarzda ürünler önermek daha doğru olur diye düşünüyorum

axion55

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Oguzhan yılmaz
beyler bendede kışın oluyor burun çevremin kenarlarında bide bıyıklarımın üstünde böyle kepek gibi beyaz parça parçalar cildiyeye gözükmek mi şart yazın olmuyor ama kışın oluyor bazı günler hiç olmıyor bazı günlerde baya oluşuyor

Top Bottom