Neler Yeni

Çözüldü✓ Egzoz fanı anakarta bağlayamadık.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Merhaba iyi forumlar,

Arkadaşlar geçenlerde hazır sistem satın aldım. Kasadaki sıvı soğutmayı bile direkt psuya bağlamışlar; aradım stres testte 80c görüyor ne bu dedim, normal deyip geçiştirdiler. Kendim anakarttaki cpu fan çıkışına taktım sıvı soğutmayı. Öyle garip bir siteden aldım yani. Teknik yetkinliklerine pek güvenmediğimden bilenlere danışmak istiyorum. Problem şu, egzoz fanı da direkt psuya bağlı ve sürekli tam devir dönüyor. Bunu anakarta nasıl bağlarım diye aldığım yere danıştım. Anakartı değişmen gerekir dediler :). Ben bakınca anakart üzerinde başka fan girişi göremedim. Ön taraftaki fanlar da psuya bağlı ama gürültüsüz çalışıyorlar ve benim bunu bir şekilde anakarta bağlamam lazım.
Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

Sistem

ASUS PRIME B660M-K​

Intel Core i5-12600​

ASUS GeForce TUF RTX 3060 V2​

WD SN570 1TB Blue GEN3X4 M.2 SSD

Adata XPG Gammix D30 16 GB Ram​

ASUS TUF GAMING 750B 750W​

ASUS TUF GAMING GT301 RGB Temperli Cam USB 3.2 Mid Tower Kasa​

ASUS TUF GAMING LC 240 ARGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu​

Shooter_U

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,126
İsim
Uğur
hayırlı olsun öncelikle hangi siteden ve kaç TL aldınız ?

Sorunuza gelince ; Öndeki 3 fan çok layıcı ile tek fan girişine bağlıdır muhtelemen. 2 adet fan girişi olmalı anakartında egzos fan içinde .

Anakartı bir araştırıcam detay yazarım. Eğer yoksa bile çoklayıcı alman gerekebilir.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hayırlı olsun öncelikle hangi siteden ve kaç TL aldınız ?

Sorunuza gelince ; Öndeki 3 fan çok layıcı ile tek fan girişine bağlıdır muhtelemen. 2 adet fan girişi olmalı anakartında egzos fan içinde .

Anakartı bir araştırıcam detay yazarım. Eğer yoksa bile çoklayıcı alman gerekebilir.
Gaming gen sitesinden aldım özelleştirmelerle 23.000 civarı tuttu.
Öndeki fanlar direkt güç kaynağına bağlı.
Sıvı soğutmayı işlemcinin hemen yanında bulunan fan girişine taktım. Ama kasada başka giriş göremedim. Çoklayıcı önerin varsa sevinirim.

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Bununla 4 taneyi tek yere bağlayabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıvı soğutucu zaten CPU fan kısmına bağlı değil mi çoklayıcıyla ? Yani anakartta 1 tane başlık kalıyor ve kasada da 1 egzoz 3 ön fan kalıyor. 4 port fan çoklayıcıyla bağlarsınız o zaman amazondaki.

Gerçi o zaman pompa fanı açıkta kalıyor sanırım. Pompayı CPU fan başlığına takıp diğer başlığa da geri kalan 6 fanı birleştirip takmak lazım ozaman ama bilmiyorum tek başlığa 6 fan takmak sıkıntı çıkartır mı

Tamam bu işinizi görür. Gücünü PSU'dan alıyor ama fan kontrolünü anakarttan.

Son düzenleme:

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Bununla 4 taneyi tek yere bağlayabilirsin.

Sıvı soğutucu zaten CPU fan kısmına bağlı değil mi çoklayıcıyla ? Yani anakartta 1 tane başlık kalıyor ve kasada da 1 egzoz 3 ön fan kalıyor. 4 port fan çoklayıcıyla bağlarsınız o zaman amazondaki.

Gerçi o zaman pompa fanı açıkta kalıyor sanırım. Pompayı CPU fan başlığına takıp diğer başlığa da geri kalan 6 fanı birleştirip takmak lazım ozaman ama bilmiyorum tek başlığa 6 fan takmak sıkıntı çıkartır mı

Tamam bu işinizi görür. Gücünü PSU'dan alıyor ama fan kontrolünü anakarttan.
Teşekkür ederim ilgin için. Cihazı temin edeyim. Bakalım montajı yapabilecek miyim :).

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
23 biraz fazla olmuş sanki bu sistem için keşke almadan bi danışsaydınız foruma

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
23 biraz fazla olmuş sanki bu sistem için keşke almadan bi danışsaydınız foruma
Sistem 19 bindi 12400f ile birlikte. Ben ssd anakart ve işlemci yükselttim. Sıvı soğutucu ekledim ve ekran kartını da 3 fanlı modelden seçtim. İsteyerek yaptım yükseltmeleri yani çok koymadı. Bu devirde zaten 3-5 bakmıyorum alacağımı alıyorum direkt. İdeali kaç olurdu peki sizce?

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Sistem 19 bindi 12400f ile birlikte. Ben ssd anakart ve işlemci yükselttim. Sıvı soğutucu ekledim ve ekran kartını da 3 fanlı modelden seçtim. İsteyerek yaptım yükseltmeleri yani çok koymadı. Bu devirde zaten 3-5 bakmıyorum alacağımı alıyorum direkt. İdeali kaç olurdu peki sizce?
Yani 3070li bi sistemden aşağısını almazdım ben bu bütçeye. 20kya 3070ti 5600x satıldığı düşünülünce 3k üstüne ekleyerek güncellemelerle bundan iyisi toplanabilirdi.

Tabi o sınırlı stoktu ama yine de 3070 aşağısı kurtarmaz bence

Kadirsvli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Kadir
Yani 3070li bi sistemden aşağısını almazdım ben bu bütçeye. 20kya 3070ti 5600x satıldığı düşünülünce 3k üstüne ekleyerek güncellemelerle bundan iyisi toplanabilirdi.

Tabi o sınırlı stoktu ama yine de 3070 aşağısı kurtarmaz bence
Odağım işlemciydi benim. Autocad revit tarzı uygulamalar kullanıyorum. Pek oyun oynadığım söylenemez. O yüzden 12. Nesil intele yöneldim.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Odağım işlemciydi benim. Autocad revit tarzı uygulamalar kullanıyorum. Pek oyun oynadığım söylenemez. O yüzden 12. Nesil intele yöneldim.
Yani sizin için sıkıntı yoksa bişey diyemem o kadarına.
12600ü de 5kdan düşünüp anakartı 2den düşünürsek 7k fiyat çıkıyor. Aslında 8kya 9 5900x alıp canavar performans yapıp diğer 3060lı sistem toplardınız gibi geliyor bana emin değilim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,268
Üyeler
164,639
Son üye
MercoBey
Top Bottom