Neler Yeni

Ekonomi kötü ne olacak

Knightled

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Abdulkadir kuriş
Merhabalar sizce ekonomi kötü mü bana göre her şey pahalı sipariş verdiğim yemek daha öbür gün 290 Tl'ydi şimdi 340 lira oldu hergün zam geliyor herşeye bu kadar da olmaz cidden

grasdiyas

80+ Silver
Ne olacak bilmem ama Hindistan gibi olmasını istemem nüfus azaltılması gerek biraz meselaaaa Suriyelileri ülkelerine postalamak gibiii

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Tarık Enes Kesen
Merhabalar sizce ekonomi kötü mü bana göre her şey pahalı sipariş verdiğim yemek daha öbür gün 290 TL'ydi şimdi 340 lira oldu hergün zam geliyor herşeye bu kadar da olmaz cidden
Hocam son zamanlarda ekonomi stabilleşti ve öncesine göre enflasyon sabitlendi aslına bakarsak. Veya kur artık 3-4 aydır 32 civarında dolaşıyor. Bunun sebebine gelecek olursak kısa vadeli bir ekonomi planı ile ülkeye sıcak para girişi sağlanıyor (faiz ile). Hatta dolar düşmesin diye TCMB piyasadan dolar topluyor. Seçim öncesi bankanın kasasında para yoktu hatta 100 milyarlarca borç vardı neredeyse şu an TCMB açıkladığına göre döviz rezervini nötrlemiş. Kısa vadeyi kurtaracak bir ekonomi sistemi olsa da garantisi yok. Sıcak para girişi illaki kesilecek. (Şahıslar veya kurumlar paralarını bankadan çekecekler ve ülkeye giren sıcak para kesilecek) Bu nasıl sonuç uyandırır şu an tahmin etmek zor çünkü nasıl bir ekonomi modeline döneceğimiz meçhul ama bana kalırsa olumlu bir son gözükmüyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağını da düşünürsek halk için zor bir dönem bizi bekliyor demektir. Ekonomi kötü ne olacak sorusunu ise şu şekilde cevaplayabiliriz. Halkımızın seçimleri dahilin önümüzdeki 4 sene daha aynı ekonomi planı uygulanacağını düşünürsek, şu an kullanılan planın bir geleceği yok faiz arttırıp faiz ile sıcak para sokmak kısa vadelidir. Buradan kazanılan para sanayileşmeye harcanırsa eğer bir geri dönüş olabilir. Ama bundan sonra ucuz iş gücü ve Özgür Demirtaş'ın deyimiyle ''ucuz çorap üretip ucuza çok satacağız'' yolu ile değil teknoloji ile gelişmeye çalışmalıyız.

The Semih

80+ Gold
Merhabalar sizce ekonomi kötü mü bana göre her şey pahalı sipariş verdiğim yemek daha öbür gün 290 TL'ydi şimdi 340 lira oldu hergün zam geliyor herşeye bu kadar da olmaz cidden
Belirli şeyler gerçekten pahalı, ama yemeğin pahalı olduğunu düşünmüyorum aksine Getir kuponlarıyla daha ucuz yiyoruz alım gücü olarak, dün akşam 2 orta boy dominos pizza 199TL ye aldım.

Knightled

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Abdulkadir kuriş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Belirli şeyler gerçekten pahalı, ama yemeğin pahalı olduğunu düşünmüyorum aksine Getir kuponlarıyla daha ucuz yiyoruz alım gücü olarak, dün akşam 2 orta boy dominos pizza 199TL ye aldım.
Yemek pahalı olmaz zaten belirli menüler pahalı olur

DonanımFikir

Moderatör
En İyi Cevap
10
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,806
İsim
Selimhan
İlgilendiği Kategoriler
SıcakFırsatlar Bilgisayar Toplama Konu Dışı
Steam
#Samsunlu
O bile pahalı bence ki maaliyetini düşündüğümde pahalı diyorum.
tabii ki enflasyondan ötürü ekonomi de kötü alım gücümüz düşüyor paramız değersizleşiyor. 2 3 ay sonra o menü 340TL de kalırsa bile iyi diyeyim sana.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,477
Üyeler
164,679
Son üye
gullux1
Top Bottom