Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartı Altındakı M2 SSD İçin Termal Pad gerekli mi?

Talha-

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
Sistemimde 2 tane m2 ssd var. windows yüklü olan 500gb ssd üstte, 2tb (içinde oyunlarımın yüklü olduğu) ssd de ekran kartımın altında takılı. Ekran kartı altına taktığım m2 ssd de termal pad ve soğutucu blok yok. Takarken buna dikkat etmemiştim. Temudan gezinirken termal pad gördüm. Termal pad alıp ssd üstüne takmama gerek var mı? Yarım saat CS 2 ve gta 5 oynadım ssd sıcaklığına bakmak için. Değerlerin fotoğrafını aşağıdaki gibi. Anakartımın fotoğrafı ve ssd taktığım yeri de işaretledim. Termal pad gerekli ise kaç mm almam gerekli? Temuda 0.5 1 1.5 ve 2mm padler var.

Sistemde şuana kadar sadece 2 3 sanıyelık donmalar oluyordu. Sanırsam ram anakarta uyumsuz olduğu içindi. Anakarta gelen bios güncellemeleri ile ramler uyumlu hale geldi ve yaptığım windows, bios updateleri ile donma sorunu artık gitti. Önceden her 1 2 saatte birkaç kere donma olurken şuan nerdeyse olmuyor. Haftada 1 2 kere anca oluyordur. Onun windows veya ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Ekler

• Ekran görüntüsü 2024-11-29 171128.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-29 171128.png
    249.7 KB · Hit: 21
  • b_biostar-b650m-silver-1.jpg
    b_biostar-b650m-silver-1.jpg
    114.7 KB · Hit: 19
Dahası  
Reaksiyon skoru
898
İsim
Yuzarsef
Bence gerek yok ama uzun vadeli bakınca paran var ise al derim.

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Berk
Sistemimde 2 tane m2 ssd var. windows yüklü olan 500gb ssd üstte, 2tb (içinde oyunlarımın yüklü olduğu) ssd de ekran kartımın altında takılı. Ekran kartı altına taktığım m2 ssd de termal pad ve soğutucu blok yok. Takarken buna dikkat etmemiştim. Temudan gezinirken termal pad gördüm. Termal pad alıp ssd üstüne takmama gerek var mı? Yarım saat CS 2 ve gta 5 oynadım ssd sıcaklığına bakmak için. Değerlerin fotoğrafını aşağıdaki gibi. Anakartımın fotoğrafı ve ssd taktığım yeri de işaretledim. Termal pad gerekli ise kaç mm almam gerekli? Temuda 0.5 1 1.5 ve 2mm padler var.

Sistemde şuana kadar sadece 2 3 sanıyelık donmalar oluyordu. Sanırsam ram anakarta uyumsuz olduğu içindi. Anakarta gelen bios güncellemeleri ile ramler uyumlu hale geldi ve yaptığım windows, bios updateleri ile donma sorunu artık gitti. Önceden her 1 2 saatte birkaç kere donma olurken şuan nerdeyse olmuyor. Haftada 1 2 kere anca oluyordur. Onun windows veya ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
low profile gpu altı için bir soğutucu alsan iyi olur gpu kullanımdayken ssd sıcaklıgına etki ediyor. uzun sure zarfında hele ssd gereksiz ısınmasın ömründen yer

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
Dahası  
Reaksiyon skoru
898
İsim
Yuzarsef
Temuda 80 tl civarında 10x10 cm. Birkaç tane alırım ilerde de lazım olur. Kaç mm almam uygun olur bilgin var mı?
Kendi m2ssd modelini yaz chat gpt ye markası ile beraber ve kullanım nedenini o sana en detayına kadar alman gereken şekli bile söylüyor kardo.

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Berk
https://www.temu.com/goods.html?_bg...ji&refer_page_sn=10005&_x_sessn_id=qufjry2qth hocam bu linkteki padlerden almayı düşünüyorum. hangisi alsam uygun olur. 2 3 tane alabilirim stok için
yani ben tr de termal pad için pullsar markasını öneririm kendim laptopumda kullandım çok ama çok memnun kalmıştım, temu için bir şey diyemeyeceğim

fakat sizin termal padten önce şöyle bir soğutucuya ihtiyacınız var,

ve bunlarda kendiliğinden termal padi üzerinde geliyor

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
yani ben tr de termal pad için pullsar markasını öneririm kendim laptopumda kullandım çok ama çok memnun kalmıştım, temu için bir şey diyemeyeceğim

Hocam ekran kartı altında bunu monte edecek alanım var mıdır. 6 7 ay önce ssd takmıştım sanırım ne kadar alan var şuan hatırlamıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.hepsiburada.com/wozlo-m...gutucu-2-adet-termal-pad-gri-p-HBCV000046L77V Bu ürün nasıldır

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Berk
Hocam ekran kartı altında bunu monte edecek alanım var mıdır. 6 7 ay önce ssd takmıştım sanırım ne kadar alan var şuan hatırlamıyorum.

https://www.hepsiburada.com/wozlo-m...gutucu-2-adet-termal-pad-gri-p-HBCV000046L77V Bu ürün nasıldır
bunlar zaten gpu altı soğutucu diye geçer, ürünün açıklamasında da yazar. fena durmuyor fiyatıda makul

örnek olması adına atıyorum bence almışken şöyle bir şey alın,

sizin gösterdiğinizde m2 ssd soğutucuya klipslerle tutturuluyor, bu çok kötü bir mekanizma zamanla gevşiyor, soğutucu düşüyor. sıkı olsun diye bastırmak lazım bu sefer m2 ssd zarar verme ihtimali var v.s

ben de böyle klipsli almıştım başta. bir zaman sonra soğutucu kasanın en altına düşmüştü, yalan yok.

Son düzenleme:

Talha-

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
TALHA GOKDEMİR
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayar
bunlar zaten gpu altı soğutucu diye geçer, ürünün açıklamasında da yazar. fena durmuyor fiyatıda makul

sizin gösterdiğinizde m2 ssd soğutucuya klipslerle tutturuluyor, bu çok kötü bir mekanizma zamanla gevşiyor, soğutucu düşüyor. sıkı olsun diye bastırmak lazım bu sefer m2 ssd zarar verme ihtimali var v.s

ben de böyle klipsli almıştım başta. bir zaman sonra soğutucu kasanın en altına düşmüştü, yalan yok.
https://www.hepsiburada.com/jonsbo-...i-isi-emici-sogutucu-kirmizi-p-HBCV00000777HR bu nasıldır hocam o kadar para vermek istemiyorum öğrenciyim

hocam son olarak temudan bunu buldum. bunu sipariş etmeyi düşünüyorum. Ne düşünüyorsun bu uygun mudur:

Son düzenleme:

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,302
İsim
Berk
ekran kartı problem yapmaz yine de siz bilirsiniz. vergilerle yine aynı fiyata gelecektir

Top Bottom