Talha-
80+
Dahası
Sistemimde 2 tane m2 ssd var. windows yüklü olan 500gb ssd üstte, 2tb (içinde oyunlarımın yüklü olduğu) ssd de ekran kartımın altında takılı. Ekran kartı altına taktığım m2 ssd de termal pad ve soğutucu blok yok. Takarken buna dikkat etmemiştim. Temudan gezinirken termal pad gördüm. Termal pad alıp ssd üstüne takmama gerek var mı? Yarım saat CS 2 ve gta 5 oynadım ssd sıcaklığına bakmak için. Değerlerin fotoğrafını aşağıdaki gibi. Anakartımın fotoğrafı ve ssd taktığım yeri de işaretledim. Termal pad gerekli ise kaç mm almam gerekli? Temuda 0.5 1 1.5 ve 2mm padler var.
Sistemde şuana kadar sadece 2 3 sanıyelık donmalar oluyordu. Sanırsam ram anakarta uyumsuz olduğu içindi. Anakarta gelen bios güncellemeleri ile ramler uyumlu hale geldi ve yaptığım windows, bios updateleri ile donma sorunu artık gitti. Önceden her 1 2 saatte birkaç kere donma olurken şuan nerdeyse olmuyor. Haftada 1 2 kere anca oluyordur. Onun windows veya ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Sistemde şuana kadar sadece 2 3 sanıyelık donmalar oluyordu. Sanırsam ram anakarta uyumsuz olduğu içindi. Anakarta gelen bios güncellemeleri ile ramler uyumlu hale geldi ve yaptığım windows, bios updateleri ile donma sorunu artık gitti. Önceden her 1 2 saatte birkaç kere donma olurken şuan nerdeyse olmuyor. Haftada 1 2 kere anca oluyordur. Onun windows veya ram kaynaklı olduğunu düşünüyorum.