Neler Yeni

Ekran Kartı Fanı Belli Hızdan Sonra Çok Ses Çıkarıyor

proxy⦻

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Bakır
Selam dostlar, yeni sistem topladım. Ekran kartım belli fan hızına geldiğinde inanılmaz ses çıkarmaya başlıyor. Başta coil whine mı düşündüm ama afterburnerda gpu fan yüzdesini 70'lere çekince arka odadan bile rahatsız edecek şiddette ses geliyor. Herhangi bir tavsiyeniz var mı iade veya servis süreçlerinde coil whine kaynaklı durumlarda geri gönderildiğini gördüm benim durumumda ne önerirsiniz? Ekran kartı:

Palit RTX4070Ti Super GAMEROCK OmniBlack 16GB 256bit GDDR6X

gpu fan ses

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,226
İsim
Emre siyah
yüzde 70 fan yüzdesi için normal sesi

proxy⦻

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Bakır
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
yüzde 70 fan yüzdesi için normal sesi
Burda yüzde 40 50 lerde olması lazım 70'i kendim ayarladığımda çöp öğütücü sesi gibi arka odadan rahatsız olucak aynı odada durulmayacak şiddette yaşadım. Coil whine seslerini dinlediğimde benim durumumdaki ses çok daha rahatsız edici geldi. Sesin şiddetinden donanıma zarar gelicek sandım.

CrazyTR78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Mehmet Berkay Açmalı
Selam dostlar, yeni sistem topladım. Ekran kartım belli fan hızına geldiğinde inanılmaz ses çıkarmaya başlıyor. Başta coil whine mı düşündüm ama afterburnerda gpu fan yüzdesini 70'lere çekince arka odadan bile rahatsız edecek şiddette ses geliyor. Herhangi bir tavsiyeniz var mı iade veya servis süreçlerinde coil whine kaynaklı durumlarda geri gönderildiğini gördüm benim durumumda ne önerirsiniz? Ekran kartı:

gpu fan ses
Bu ses normal fln deil büyük ihtimalle fanın biri yalpa yapıyor yada koptu kopacak kasaya eğilip baksan hangi fanda sıkıntı görürsün garantin varsa vardır büyük ihtimalle direk yolla fan ve blok değişimi işte
Mesaj otomatik birleştirildi:

gpu fan ses
Bide bisey geldi aklıma baksana fan yakinikinda kablo var mı fan devri yükselince belki oradan küçük bi kabloyu vakumluyo heralde kablo surtme sesi de olabilir

xenk2626

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
964
İsim
Kadir Efe Ulusoy
fizik kurallarına aykırı belli bir ürün belli bir akış-dönme hızından sonra ses çıkarır

proxy⦻

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Bakır
Bu ses normal fln deil büyük ihtimalle fanın biri yalpa yapıyor yada koptu kopacak kasaya eğilip baksan hangi fanda sıkıntı görürsün garantin varsa vardır büyük ihtimalle direk yolla fan ve blok değişimi işte
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bide bisey geldi aklıma baksana fan yakinikinda kablo var mı fan devri yükselince belki oradan küçük bi kabloyu vakumluyo heralde kablo surtme sesi de olabilir
Ona da dikkat ettim ses dışında düzgün pürüzsüz dönüyor gibi gözüküyor. Herhangi bir kablo da değmiyor. Yalnız şunu farkettim belki tesadüftür yatırınca kasayı sesin başlama eşiği yüzde 5 10 artıyor gibi. Normalde yüzde 40 fan hızı ile ses başlıyorsa yatık pozisyonda 50 oluyor gibi.

CrazyTR78

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Mehmet Berkay Açmalı
Ona da dikkat ettim ses dışında düzgün pürüzsüz dönüyor gibi gözüküyor. Herhangi bir kablo da değmiyor. Yalnız şunu farkettim belki tesadüftür yatırınca kasayı sesin başlama eşiği yüzde 5 10 artıyor gibi. Normalde yüzde 40 fan hızı ile ses başlıyorsa yatık pozisyonda 50 oluyor gibi.
O zaman benim tavsiyem oto fan hızında çok ses yapmıyorsa kullanırım 1 - 1.5 sene fln ondan sonra yollarım garantiye

proxy⦻

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Bakır
fizik kurallarına aykırı belli bir ürün belli bir akış-dönme hızından sonra ses çıkarır
İlk başlarken 2 3 saniye sürüp gidiyordu çok önemsemedim. Stalker 2 denediğimde artık donanıma zarar geleceğini düşündüğüm boyutlarda çıktı. Sonra manuel testlerde farkettim durumu.

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,341
İsim
Yunus Şahin
Ses hiç normale benzemiyor. Garantisi varsa garantiye gönderin.

proxy⦻

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Bakır
Ses hiç normale benzemiyor. Garantisi varsa garantiye gönderin.
Gpu'nun programı olan thunderstorm indirip bir test daha yaptım. Orta fandan kaynaklı olduğunu gördüm. Game garaj ile iletişime geçtim temas eden bir parça olduğundan şüphelendiler. Temas yoksa göndermemi istediler. Bu alttaki son videoyu attım hala cevap vermediler. Ayıplı mal gönderildiğini düşünüyorum. Pazartesi konuşup göndereceğim bir kontrol etsinler değişim talep edeceğim.
gpu fan test

AirLife

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,341
İsim
Yunus Şahin
Yani hiç normal ses değil. Değişim daha mantıklı.

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Erdem
Gpu'nun programı olan thunderstorm indirip bir test daha yaptım. Orta fandan kaynaklı olduğunu gördüm. Game garaj ile iletişime geçtim temas eden bir parça olduğundan şüphelendiler. Temas yoksa göndermemi istediler. Bu alttaki son videoyu attım hala cevap vermediler. Ayıplı mal gönderildiğini düşünüyorum. Pazartesi konuşup göndereceğim bir kontrol etsinler değişim talep edeceğim.
gpu fan test
Ben de bunu yazacaktım kablo temas ediyor gibi geldi bana da, pc'yi ilk aldığım zaman acemliğimden dolayı kabloyu düzeltmeyi unutmuştum kablo fanlara çarpıyordu. O ses normal filan değil umarım sorunuzu hallederler

proxy⦻

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Murat Bakır
Ben de bunu yazacaktım kablo temas ediyor gibi geldi bana da, pc'yi ilk aldığım zaman acemliğimden dolayı kabloyu düzeltmeyi unutmuştum kablo fanlara çarpıyordu. O ses normal filan değil umarım sorunuzu hallederler
Game garaj ile ilgili alışveriş deneyiminiz oldu mu dostlar bu süreçte değişim iade tamir olsun nasıllar? Bazı firmaların zorluk çıkarabildiğini okudum bu süreçlerde.

Top Bottom