Ekran kartı ısınma sorunu için soru

povacx

80+
Reaksiyon skoru
2
ekran kartım rx 570 8gb versiyonu ve aşırı ısınan bi model asus markası ben de ısı düşmesi için max frekans ayarını 0dan -20ye çektim ve 84derecelerden max 60-65 e düştü yük altındayken bu sorun teşkil eder mi acaba ?

Ekler

• e.webp
    e.webp
    43.8 KB · Hit: 35
sorun yapmaz frekans %20 düşmüş performansı etkiler onun yerine gelişmiş sekmesinden undervolt yapılabilir

sorun yapmaz frekans %20 düşmüş performansı etkiler onun yerine gelişmiş sekmesinden undervolt yapılabilir
nasıl yapıcam yardım eder misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

videodan görüp bi ayar yapmıştım o ayarla da pek sıcaklığa etki etmedi 76-77 derece oluyordu yine

nasıl yapıcam yardım eder misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

videodan görüp bi ayar yapmıştım o ayarla da pek sıcaklığa etki etmedi 76-77 derece oluyordu yine
76-77 dereceler normal hocam bu kartlar için.

Performans düşer sadece, herhangi bir sorun teşkil etmez. Underwolt yaparsan daha da soğuk çalışabilir belki. Yaptığın iyi olmuş ben yorumlayacak olursam ve şunu da söyleyeyim işlemci odaklı oyunlar oynuyorsanız iyi yapmışsınız.
Ama bir şey daha söyleyim kartın sıcak çalışması çok da sorun olmaz bırakın çalışsın lakin ses falan fazla yapıyorsa o zaman bu yaptığınız iyi olmuş derim.
Ama 50 dereceden sonra başlıyor ses yapmaya, yani normalde benim kartım öyle.

ekran kartım rx 570 8gb versiyonu ve aşırı ısınan bi model asus markası ben de ısı düşmesi için max frekans ayarını 0dan -20ye çektim ve 84derecelerden max 60-65 e düştü yük altındayken bu sorun teşkil eder mi acaba ?
O kartin termal macun ve termal padlerin degisince isi degerlerin daha makul seviyeye gelecegini dusunuyorum. Hic bakim yapildimi karta?

Hocam merhaba. öncelikle RX 500 serisi için 76-77 derece gayet normaldir. siz genede termal pedleri ve fanları bi temizleyin veya bilmiyorsanız bir bilgisayarcıya yaptırabilirsiniz. %20 performans kaybı fazla bir kayıp bu arada dereceleriniz normal temizlettirdikten sonra daha da geriliyebilir. o kartlar için 80-81 derece üstü sıkıntı olmaya başlar. iyi geceler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,147
Üyeler
184,271
Son üye
MrZeki
Geri