Neler Yeni

Ekran kartı performans testi için en iyi uygulama

Xcharcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Abdullah Sami Coruk
Selam hocalarım elimde aşağıdaki özelliklerde bir laptop mevcut.
i5 12450HX.
8+16 GB DDR5 4800MHz RAM.
4060 115W 8 GB ekran kartı.
Sıcaklık değil performansını ölçebileceğim bir uygulama arıyorum.
FurMark 1080p de 150 FPS vermişti ama sanki cihaza hiç yük binmedi gibi hissediyorum
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Gird4p

80+
Cinebench R24'ü ekran kartı modunda çalıştırabiliyorsun. Direkt GPU'dan Render alıyor. Bence o yüke bindirir.

Xcharcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Abdullah Sami Coruk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cinebench R24'ü ekran kartı modunda çalıştırabiliyorsun. Direkt GPU'dan Render alıyor. Bence o yüke bindirir.
1729955125511.png

3d mark timespy testi hocam ne diyorsunuz

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ

Xcharcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Abdullah Sami Coruk
Skor olarak gayet iyi, ekran kartınızdan tam performans alıyorsunuz. Referans olması adına kendi cihazımın skorunu atıyorum:
Alıntıyı görüntüle
sizin 4060ınız ile benimki arasında ne fark var acaba çünkü cs2 oynadığımda fps bazen 70lere bile düşüyor anlam veremediğim bir şekilde

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
sizin 4060ınız ile benimki arasında ne fark var acaba çünkü cs2 oynadığımda fps bazen 70lere bile düşüyor anlam veremediğim bir şekilde
Skorlarımız sadece 200 farklı. Bu da ekran kartlarımızın performansında fark yok denecek kadar az bir miktar. Esas farkımız işlemci. Farkındaysanız bendeki işlemci sizin işlemcinizin neredeyse iki katı skor alıyor. Cs2 ekran kartından ziyade işlemciye yük bindiren bir oyun. Fark oluşmasının sebebi bu. God of war gibi ağır grafikli oyunlarda aramızda çok fark olmaz ama valorant, cs gibi oyunlarda fark olur.

Son düzenleme:

Xcharcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Abdullah Sami Coruk
Skorlarımız sadece 200 farklı. Bu da ekran kartlarımızın performansında fark yok denecek kadar az bir miktar. Esas farkımız işlemci. Farkındaysanız bendeki işlemci sizin işlemcinizin neredeyse iki katı skor alıyor. Cs2 ekran kartından ziyade işlemciye yük bindiren bir oyun. Fark oluşmasının sebebi bu. God of war gibi ağır grafikli oyunlarda aramızda çok fark olmaz ama valorant, cs gibi oyunlarda fark olur.
yok performans testlerine baktım yotube dan adam 180-200 fpslerde gezerken ben en fazla 140 fps görüyorum ortalama 100-120 arası gidip geliyor grafikleri düşürsem fpsim daha da azalıyor garip bir şekilde

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
yok performans testlerine baktım yotube dan adam 180-200 fpslerde gezerken ben en fazla 140 fps görüyorum ortalama 100-120 arası gidip geliyor grafikleri düşürsem fpsim daha da azalıyor garip bir şekilde
Birebir aynı bilgisayar ile mi alıyor bu fps leri? Aynı pc ise mux switch ile Discrete modu aktif hale getirdiniz mi ? Bir de performans modlarınızı kontrol edin. Örneğin; victuslarda balance mod 4060'ı 75w ile limitliyor. Ayrıca sizin cihaz muhtemelen lenovo loq ve onlar 170w adaptör ile geliyor, bu adaptör hem işlemciyi hem ekran kartını aynı anda beslemekte zorlanıyor. Kıyaslama yapmak için eşit koşulları yaratmanız lazım.

Xcharcer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Abdullah Sami Coruk
Birebir aynı bilgisayar ile mi alıyor bu fps leri? Aynı pc ise mux switch ile Discrete modu aktif hale getirdiniz mi ? Bir de performans modlarınızı kontrol edin. Örneğin; victuslarda balance mod 4060'ı 75w ile limitliyor. Ayrıca sizin cihaz muhtemelen lenovo loq ve onlar 170w adaptör ile geliyor, bu adaptör hem işlemciyi hem ekran kartını aynı anda beslemekte zorlanıyor. Kıyaslama yapmak için eşit koşulları yaratmanız lazım.
i5 12450hx ve 4050 95w ve 8gb ram ile alıyor bu performansı bende ise işlemci aynı 4060 105w ve 8+16gb ram ile daha az performans alıyorum

Vapelord

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
205
İsim
Yağız DERELİ
Bilgisayarınızda sorun yok. Skorlar olması gerektiği gibi. Bir sorun olduğunu düşünüyorsanız sorunu kullanıcı ayarlarında arayın.

Top Bottom