Yardım Ekran kartı sıcaklıklarım kötü mü? VRAM neden böyle?

ardayyy

80+
Reaksiyon skoru
22
Arkadaşlar merhaba, ekran kartıma FURMARK testi yaptım. Bu sıcaklık konularında acemi olduğumdan kaynaklı hangi değerin ne kadar güzel/kötü olduğunu anlamıyorum maalesef. %98 kullanımda değerler bu şekilde. Bir diğer anlamadığım ise VRAM neden %13 1065MB? Bu ekran kartının VRAM değeri 8GB olması lazım değil mi?

EKRAN KARTIM: GIGABYTE RTX 3060TI Gaming OC Edition 8GB

1749127276271.webp

Yüksek vram kullanan bir oyun açıp afterburner üzerinden kontrol et vram kullanımını. Bende furmark yaparken ram az kullanıyor. Yani o konuda sıkıntı yoktur. Sıcaklıklar normal, kullanım yüzdeside çok iyi.

Yüksek vram kullanan bir oyun açıp afterburner üzerinden kontrol et vram kullanımını. Bende furmark yaparken ram az kullanıyor. Yani o konuda sıkıntı yoktur. Sıcaklıklar normal, kullanım yüzdeside çok iyi.
Oyun öneriniz var mı hocam? Battlefield 1 açabilirim şu an.

Oyun öneriniz var mı hocam? Battlefield 1 açabilirim şu an.
Forza 5 olursa süper olur, v rami yiyen bir oyun. Gta 5 in max ayarları gibi gibi yüksek grafikli oyunların ayarlarını fullersen görebilirsin.

1749130143336.webp

3 tane oyun açtım hocam arkada, bunlar sırasıyla; Rocket League, Battlefield 1 ve CS2 oldu. RL ve BF1 açıldığında ancak 4000mb kullanımına geldi, CS2 açtığım vakit 7500mb tüketime kadar çıktı. Bir sorun yok sanırsam, VRAM tüketen oyunlara göre yükselip alçalıyor. FPS aynı kalıyor.

Geri