Rehber Amd Ekran Kartı Watman Hatası Çözümü

PSU gerçekten önemli elinizde kaliteli bir PSU olsa bile sorunlu olabilir. 7800X li bir sistemimde 1200W Plat A-Tier FSP PSU var. Bazen oyunlarda donuyordu. Sıcaklıkları işlemciyi e.kartını kontrol ettim, değiştirdim düzelmedi. Normalde ilk PSU değiştiririm ama kaliteli diye gözardı ettim. PSU`yu değiştirdikten sonra bir daha sorun yaşamadım. Bilgisayar denen sistem birbiri ile iletişimde parçalar grubu, bir sistem. PSU` nuzu iyi seçin gidip A-Tier alıp bütçeyi zorlayın demiyorum ama en kötü C-Tier ve kendini kanıtlamış bir model olsun.

Herkese Merhaba Dostlar Bugün Sizler İçin Amd Ekran Kartlarının Baş Belası Olan Zaman Aşımı(Watman) Hatası Nedir Neden Olur Çözümü Nedir Diyerek Kendi Görüşlerime,Araştırmalarıma Ve Deneyimlerime Dayalı Bir Rehber Oluşturdum.

Amd Ekran Kartlarında Watman Yani Zaman Aşımı Hatası %99 İhtimal İle Sistemin Stabil Bir Şekilde Çalışmamasından Kaynaklı Buna Sebep Olacak Şeyler İlk Başta Kalitesiz Ve Yetersiz Bir Psu Kullanmaktır.

Sistemde Psu Önem❗
Kalitesiz Bir Psu Sistemi Düzgün Ve Yeterli Bir Şekilde Besleyemeyeceğinden Sistem Kararsızlaşabilir Ve Stabilizasyonu Bozulabilir Bu Nedenle Sistemde Kullanmış Olduğumuz Psu'muzun Öncelikle +80 Verimlilik Sertifikası Var mı? Buna Bakıyoruz.

Psu'da+80 Sertifika Nedir?
Özetle Psu'muzun Yük Altında Ne Kadar Verimlilik Sunabileceğine Dair Bir Sertifikadır. 600w Bir Psu Sertifikasız İse Direktmen Çıkış Olarak 600w Vermeyebilir Buda Sisteme Yetemeyeceğinden Dolayı Kararsız Bir Sisteme Yol Açar Ve Buda Sistem Üzerinde En Çok Volt Tüketen Parça Ekran Kartı Olduğundan Dolayı Driver Hatalarına Yol Açabilir.
Psu'Muzun Tek Kanal Üzerinden Kaç W Verdiğine Bakmalıyız Örneğin Msı A 750Gl Gibi Bir Psu Tek Kanaldan 450W Verebilmekte Bununla 500-600w Bir Ekran Kartını Beslersek Kart Stabil Çalışmayacaktır.

Sistemdeki Parçaları Dengesiz Overclock Yapılması❌
4.8 Ghz'e Çıkarttınız Ve S.o.c Voltajını Ayarladınız Ve Ardından 10 Dakikalık Çoklu-Tekli Çekirdek Olarak CıneBench Testine Soktunuz Sisteminiz Voltaj Düşük Geldiğinden Reset Attı Voltajı Arttırdınız Ve Yeniden Teste Tabi Tuttunuz Bu Sefer 70-72 Derecelerde Kapanma Donma Olmadan 10 Dakikalık Stress Testinden Sorunsuzca Çıktınız Fakat Bu İşlemcinizin Stabil Olduğu Anlamına Gelmez İşlemcilerde Bi İşlemci Sıcaklığı Birde Pickage Sıcaklığı Olmak Üzere İki Sıcaklık Birimi Mevcuttur.
İşlemci Sıcaklığı İşlemcinin Soket Sıcaklığı
Pickage (İşlemci Paket) Sıcaklığı İse Çekirdeklerin Sıcaklığıdır.
İşlemcimizin Soket Sıcaklığı Stress Testinde 70 Derece İken Pickage Sıcaklığı 80 Derecelerde Olabilir. Buda Sistemimizin Stabil Olmamasına Ve 10 Dakikalık Stress Testinin Aksine 30 Dakikalık Stress Testinde Sisteminizin Yeniden Reset Atmasına Neden Olucaktır.
Pickage Sıcaklığının 75 Dereceyi Geçmemesi Gerekiyor Aksi İşlemciler İçin Ciddi Sorun Teşkil Edebileceğinden Buna Bakarak Overclock Yapmalı Ve İşlemcide Daha Düşük Voltaj Değerleri İle Daha Düşük Sıcaklık Değerleri Alabileceğimiz Bir Hale Getirilmesi Ve 10 Dakikalık Stress Testinde Reset Atmaması Haliyle 30 Dakikalık Stress Testinede Sokularak Tam Anlamlı Bir Teste Tabi Tutulmalıdır.

Ram Overclock.
Ramlarin Stabil Olduğunu Sistemde Birçok Programı Hızlıca Açıp Kapayarak Akışına Göre Kontrol Edebilirsiniz.
❗NOT❗
(Vddcr coc İşlemcideki Ram Kontrolcü Voltajıdır Genelde 1.1-1.2v Arasında Tutulur 1.2v Üstü Tehlikelidir.)

Amd Ekran Kartı Fabrika Çıkışı Overclock Modeli Olması❗
Markalar Ortalama Bir Stabilizasyon İle Otomatik Hız Aşırtma Yapıp Kartları Satışa Sunuyorlar Bu Durumda Vramlar Nadirde Olsa Bu Hız Aşırtmalarla Uyumsuz İlerliyor Ve Ekran Kartının Stabil Çalışmamasından Dolayı Sistemin Kararsız Çalışına Neden Oluyor Fakat Bununda Çözümü Manuel Olarak Overclock Yapmadan Hız Aşırtmadan Geçiyor Amd Software'a Giriyoruz Ve Yukarıdaki Seçeneklerlerden Performans Sekmesine Gelip Ordanda Ayarlanıyor Diyoruz Ve Altta Gpu Yazan Yerin Karşısındaki Özel Kısmına Tıklıyoruz
Buradan Gpu,Vram Ve Güç Ayarlarını Aktif Ediyoruz.
Ayarının Altındaki Gelişmiş Kontrolü Aktif Edip Voltaj Mv Sekmesinede Erişimimizi Sağlıyoruz Ve Güç Ayarlama'dan +2 Diye Diye Ufak Değerlerle Frekanslarıda Arttırarak Veya Kısarak Ekran Kartını Overclock Denemelerimiz İle Stabil Bir Hale Getirerek Denemelerimizi Yapıyoruz Bu İşlemler Esnasında Voltaj Mv Değerinide 5-10 ar olarak kısarak Vramlara Giden Voltajı Kısar Ve Daha Az Sıcaklık Değerleri İle Daha Yüksek Frekanslara Çıkabilir ve Performansımızı Arttırabiliriz. Bu Süreci Furmark İle Kartı Strese Sokarak Test Edebiliriz.
❗NOT❗
(Voltaj Mv Vram Voltajıdır 40-60 Birimden Fazla Düşürmenizi Tavsiye Etmem)-(Bu İşleme Undervolt Denir)

❗YAZILIM❗
Amd Yeni Getirebileceği Yazılımların Stabilizasyon Veya Hatalı Kodlamasından Ötürü Yer Yer Ekran Kartları Watman Hatası Verebilir Sorunlar Yaşatabilir Bunun İçin Hata Alınan Sürümün Aksine Eski Sürüm Dedenebilir Veya Yeni Güncelleme Beklenebilir.

Bir Rehberimizin Daha Sonuna Geldik Dostlar Elimden Geldiğinde Araştırma Ve Ve Deneyimlerimi Yansıtmak İçin Uğraştım Umarım Yeterince Açıklayıcı Ve Yararlı Olmuştur.
Güçlü kart kullan daha reis yakında duvara bakarsın duvar sana bakar biz Nvidia güçsüz diye kullanıyoruz sanıyorlar öyle değil sorunsuz diye kullandık 2024 önceki senelerde birçok kart değiştim RX 570 de almıştım o aralar 650 TL gibi fiyat a 2021 de
PC power olarak yetersiz geldi power değiştik işlemci yetmedi işlemci değişimi yapmadım
Ondan sonra saldım PC yi Xbox one aldım sonra PC ye döndüm yine sonra yine konsol 2024 de sonuna ramak kala konsolu 3800 e sattım PC topladım 3k ya toplu kasa aldım 700w80+ power vard i5 6402p işlemci sonra babam GTX 1660 s almaya gitti bende gittim eve geldik dedi işlemci anakart ramlari ekran kartı ver ben sana kasadaki parçayı vereyim dedi lan 1660 Super dedim oradan 2 ay geçti işlemci anakart set aldım 3.5k ya ryzen sonunda tamam dedik klavye fare başladı PC furyası tam serüven konsolu olan kendine yazık etmesin

Sistemde Psu Önem❗
Kalitesiz Bir Psu Sistemi Düzgün Ve Yeterli Bir Şekilde Besleyemeyeceğinden Sistem Kararsızlaşabilir Ve Stabilizasyonu Bozulabilir Bu Nedenle Sistemde Kullanmış Olduğumuz Psu'muzun Öncelikle +80 Verimlilik Sertifikası Var mı? Buna Bakıyoruz.

Psu'da+80 Sertifika Nedir?
Özetle Psu'muzun Yük Altında Ne Kadar Verimlilik Sunabileceğine Dair Bir Sertifikadır. 600w Bir Psu Sertifikasız İse Direktmen Çıkış Olarak 600w Vermeyebilir Buda Sisteme Yetemeyeceğinden Dolayı Kararsız Bir Sisteme Yol Açar Ve Buda Sistem Üzerinde En Çok Volt Tüketen Parça Ekran Kartı Olduğundan Dolayı Driver Hatalarına Yol Açabilir.
Psu'Muzun Tek Kanal Üzerinden Kaç W Verdiğine Bakmalıyız Örneğin Msı A 750Gl Gibi Bir Psu Tek Kanaldan 450W Verebilmekte Bununla 500-600w Bir Ekran Kartını Beslersek Kart Stabil Çalışmayacaktır.
Burada aşırı derecede hata var. Verimliliğin DC çıkış hattıyla alakası yok; bu prizden çekilen watt ile ilgili. Sırf 80+ sertifikasına bakarak bir PSU’nun kaliteli olup olmadığını anlayamazsın. Ayrıca A750GL nasıl 450W verebilir? PSU zaten tek kanallı ve tek kanal üzerinden 744W sağlıyor. En azından Corsair CV veya VS gibi grup regulasyonlu 12v hattında kayıp olan örnekler verseydiniz. Gidipte verilebilecek en saçma örneği vermişsiniz. Ki tüm bunları geçtim bir PSU tek kanaldan 450w veriyorsa, bunun üzerinide verebilir OPP tetiklenene kadar. Verirken kanallar aşırı derecede düşmezse stabil çalışmaya devam eder. Bu PSU'nun tasarımı ve regulasyon çeşidiyle alakalı. 80+sertifikasıyla değil.

"Psu'Muzun Tek Kanal Üzerinden Kaç W Verdiğine Bakmalıyız"

Bu kısımda eksik verilmiş. Her PSU gücü tek kanal üzerinden sağlamıyor. Multi rail PSU'lar Çift raylı veya 4 raylı olabiliyor. O zaman olduğunda tek kanal hesaplaması doğru olmaz.

1756947954941.webp

1756948525040.webp

Kısaca rehberdeki o kısmı güncelleyin. Yanlış ve eksik bilgilerle dolu.

Son düzenleme:
Burada aşırı derecede hata var. Verimliliğin DC çıkış hattıyla alakası yok; bu prizden çekilen watt ile ilgili. Sırf 80+ sertifikasına bakarak bir PSU’nun kaliteli olup olmadığını anlayamazsın. Teknik cahillikten başka bir şey değil bu yaptığınız. Ayrıca A750GL nasıl 450W verebilir? PSU zaten tek kanallı ve tek kanal üzerinden 744W sağlıyor. En azından Corsair CV veya VS gibi grup regulasyonlu 12v hattında kayıp olan örnekler verseydiniz. Gidipte verilebilecek en saçma örneği vermişsiniz. Ki tüm bunları geçtim bir PSU tek kanaldan 450w veriyorsa, bunun üzerinide verebilir OPP tetiklenene kadar. Verirken kanallar aşırı derecede düşmezse stabil çalışmaya devam eder. Bu PSU'nun tasarımı ve regulasyon çeşidiyle alakalı. 80+sertifikasıyla değil.

Bu kısımda eksik verilmiş. Her PSU gücü tek kanal üzerinden sağlamıyor. Multi rail PSU'lar Çift raylı veya 4 raylı olabiliyor. O zaman olduğunda tek kanal hesaplaması doğru olmaz.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
hatta sirf bu multi ray olayindan dolayi zamaninda belli basli psu larin amd kartlarda sorun cikardigini duymustum.

sorun sisteminizde degil arkadaslar, kendi basimdan gecen bana nerdeyse 0 asus dual rx 6600'u sattiran bu sorun amd' nin aymaz is bilmez bi optimizasyonu beceremez muhendisleri.
i7 8700 + 32gb ram im vardi. xmp kapatma re size bar kapatma her sey etkiliyordu sistemi ya deneyip alicaksin ya da almiyacaksin bu kadar basit

hatta sirf bu multi ray olayindan dolayi zamaninda belli basli psu larin amd kartlarda sorun cikardigini duymustum.

sorun sisteminizde degil arkadaslar, kendi basimdan gecen bana nerdeyse 0 asus dual rx 6600'u sattiran bu sorun amd' nin aymaz is bilmez bi optimizasyonu beceremez muhendisleri.
i7 8700 + 32gb ram im vardi. xmp kapatma re size bar kapatma her sey etkiliyordu sistemi ya deneyip alicaksin ya da almiyacaksin bu kadar basit
Multi rail'den dolayı sorun olmaz. Kullanmasını doğru bilmek gerekli sadece. Üretici 12v1 kanalından 30 amper verin diyorsa sen gidip 45 amper verirsen tabii ki sorun çıkartır. Veya combined değeri olur. Orada yazılan değere sadık kalınması gerekli. Hatta multi rail tasarımı güvenlik olarak single rail'den bazı konularda daha iyi.

Burada aşırı derecede hata var. Verimliliğin DC çıkış hattıyla alakası yok; bu prizden çekilen watt ile ilgili. Sırf 80+ sertifikasına bakarak bir PSU’nun kaliteli olup olmadığını anlayamazsın. Teknik cahillikten başka bir şey değil bu dediğiniz. Ayrıca A750GL nasıl 450W verebilir? PSU zaten tek kanallı ve tek kanal üzerinden 744W sağlıyor. En azından Corsair CV veya VS gibi grup regulasyonlu 12v hattında kayıp olan örnekler verseydiniz. Gidipte verilebilecek en saçma örneği vermişsiniz. Ki tüm bunları geçtim bir PSU tek kanaldan 450w veriyorsa, bunun üzerinide verebilir OPP tetiklenene kadar. Verirken kanallar aşırı derecede düşmezse stabil çalışmaya devam eder. Bu PSU'nun tasarımı ve regulasyon çeşidiyle alakalı. 80+sertifikasıyla değil.

Alıntıyı görüntüle

Kısaca rehberdeki o kısmı güncelleyin. Yanlış ve eksik bilgilerle dolu.
Hocam psu'nun tek kanalından gelen watt değeri ile ilgili olanı zaten belirttik ayrıca verimlilik priz ile alakalı değildir elektrikçiyim şebeke her zaman aynı gelir psu'nun amacı dc'yi ac'ye çevirip sistemi beslemektir +80 serfitikasının önemide psu'nun binevi psu'nun kalitesinide belirler bu serfitikalar belli testler sonucu veriliyor bir psu'nun serfitikasının yüksek olması demek o psu'nun ac'yi dc'ye işleyişi o kadar iyi ve stabil demek buda tek kanal olsun diğer kanallar olsun sistemi daha iyi besleyebileceği anlamına gelir 750w+bronz bir psu ile 750w+gold psu'nun tek kanaldan verebileceği watt değeri bir değildir bir olsa bile verebildiği watt değerinin devamlılığı stabilliği bir değildir bu yüzden +80 serfitikası önemlidir
Güçlü kart kullan daha reis yakında duvara bakarsın duvar sana bakar biz Nvidia güçsüz diye kullanıyoruz sanıyorlar öyle değil sorunsuz diye kullandık 2024 önceki senelerde birçok kart değiştim RX 570 de almıştım o aralar 650 TL gibi fiyat a 2021 de
PC power olarak yetersiz geldi power değiştik işlemci yetmedi işlemci değişimi yapmadım
Ondan sonra saldım PC yi Xbox one aldım sonra PC ye döndüm yine sonra yine konsol 2024 de sonuna ramak kala konsolu 3800 e sattım PC topladım 3k ya toplu kasa aldım 700w80+ power vard i5 6402p işlemci sonra babam GTX 1660 s almaya gitti bende gittim eve geldik dedi işlemci anakart ramlari ekran kartı ver ben sana kasadaki parçayı vereyim dedi lan 1660 Super dedim oradan 2 ay geçti işlemci anakart set aldım 3.5k ya ryzen sonunda tamam dedik klavye fare başladı PC furyası tam serüven konsolu olan kendine yazık etmesin
Ben 6000 serisinde 6500xt 6700-6700xt-6900xt-6800xt kullandım 7000 serisinde 7700xt 7900gre 7900xt şuan kullanıyorum ekran kartına sistemin yetmiyorsa bu sistemin değil senin sorunun sistemdeki parça birbirleri ile uyumlu ve birbirine yeterli bir şekilde kuruluysa sistem sorunsuz çalışır ben satış bile yaparken bende sorunsuz çalışan 6000 serisinde 6500xt kart bile sattığım adamda sorunlu çalıştı çünkü adamın sistemi birbiri ile uyumlu ve yeterli seviyede değildi ve sen 500 serisi kullanıpta bu işte amd'nin güçlü serisi kartlarıda böyle dersen bu cahillikten başka bir şey degil derim bizim yaptığımız fanboyluk değil denenmişlikler ile edinilmiş bilgiyi yaymak soruna çözüm ve sorumun neyden olduğunu sunmak

Hocam psu'nun tek kanalından gelen watt değeri ile ilgili olanı zaten belirttik ayrıca verimlilik priz ile alakalı değildir elektrikçiyim şebeke her zaman aynı gelir psu'nun amacı dc'yi ac'ye çevirip sistemi beslemektir +80 serfitikasının önemide psu'nun binevi psu'nun kalitesinide belirler bu serfitikalar belli testler sonucu veriliyor bir psu'nun serfitikasının yüksek olması demek o psu'nun ac'yi dc'ye işleyişi o kadar iyi ve stabil demek buda tek kanal olsun diğer kanallar olsun sistemi daha iyi besleyebileceği anlamına gelir 750w+bronz bir psu ile 750w+gold psu'nun tek kanaldan verebileceği watt değeri bir değildir bir olsa bile verebildiği watt değerinin devamlılığı stabilliği bir değildir bu yüzden +80 serfitikası önemlidir
Ben 6000 serisinde 6500xt 6700-6700xt-6900xt-6800xt kullandım 7000 serisinde 7700xt 7900gre 7900xt şuan kullanıyorum ekran kartına sistemin yetmiyorsa bu sistemin değil senin sorunun sistemdeki parça birbirleri ile uyumlu ve birbirine yeterli bir şekilde kuruluysa sistem sorunsuz çalışır ben satış bile yaparken bende sorunsuz çalışan 6000 serisinde 6500xt kart bile sattığım adamda sorunlu çalıştı çünkü adamın sistemi birbiri ile uyumlu ve yeterli seviyede değildi ve sen 500 serisi kullanıpta bu işte amd'nin güçlü serisi kartlarıda böyle dersen bu cahillikten başka bir şey degil derim bizim yaptığımız fanboyluk değil denenmişlikler ile edinilmiş bilgiyi yaymak soruna çözüm ve sorumun neyden olduğunu sunmak
Alakası yok DC çıkış hattıyla. Şimdi sizin dediğinize göre MSI MAG A500DN ile MSI MAG A550BN aynı performansı vermesi gerekli. Sonuçta ikisi de Bronze PSU. Ama aralarında dağlar kadar fark var. MSI MAG A500DN berbat bir PSU; ripple değerleri tavan, regülasyonu da iyi değil. Verimlilik iyi diye güç kaynağının içi aynı olacak diye bir şey yok. Mesela Delta GPS650JB buna en iyi örnek; iç bileşenleri tamamen Japon kondansatörlerle dolu. Şimdi sırf Bronze diye rezalet olan MSI MAG A500DN ile aynı seviyede mi olmuş oluyor? Hadi onu geçtim, DC çıkış hattını da doğrudan etkilemez. Onu etkileyen ana unsur regülasyon çeşidi. Grup regülasyon varsa zaten 12V kanalında neredeyse her zaman kayıp oluyor. Ayrıca kanalın voltaj kararlılığıda düşük oluyor.

"750W Bronze bir PSU ile 750W Gold PSU’nun tek kanaldan verebileceği watt değeri bir değildir"
Bu kısım doğru değil. Sizin verdiğiniz MSI MAG A750GL’yi örnek alayım; Gold sertifikalı bir PSU. Bunun yanına Asus TUF 750 Bronze PSU’yu koyayım. Amper değerinden de zaten gördüğün gibi ikisi de 740W - 750W veriyor. Yani? Hani Bronze diye veremiyordu? Böyle saçma bir şey olmaz zaten. Sizin dediğiniz belki voltaj kararlılığı için geçerli olabilir. Ama onun bile doğrudan verimlilik ile alakası yok; tamamen DC-DC kartında kullanılan
bileşenler ve geri kalan kısımlarla alakalı.

TUF:

1756979733371.webp

MSI:

1756979823086.webp

Son düzenleme:
Alakası yok DC çıkış hattıyla. Şimdi sizin dediğinize göre MSI MAG A500DN ile MSI MAG A550BN aynı performansı vermesi gerekli. Sonuçta ikisi de Bronze PSU. Ama aralarında dağlar kadar fark var. MSI MAG A500DN berbat bir PSU; ripple değerleri tavan, regülasyonu da iyi değil. Verimlilik iyi diye güç kaynağının içi aynı olacak diye bir şey yok. Mesela Delta GPS650JB buna en iyi örnek; iç bileşenleri tamamen Japon kondansatörlerle dolu. Şimdi sırf Bronze diye rezalet olan MSI MAG A500DN ile aynı seviyede mi olmuş oluyor? Hadi onu geçtim, DC çıkış hattını da doğrudan etkilemez. Onu etkileyen ana unsur regülasyon çeşidi. Grup regülasyon varsa zaten 12V kanalında neredeyse her zaman kayıp oluyor. Ayrıca kanalın voltaj kararlılığıda düşük oluyor.

Bu kısım doğru değil. Sizin verdiğiniz MSI MAG A750GL’yi örnek alayım; Gold sertifikalı bir PSU. Bunun yanına Asus TUF 750 Bronze PSU’yu koyayım. Amper değerinden de zaten gördüğün gibi ikisi de 740W - 750W veriyor. Yani? Hani Bronze diye veremiyordu? Böyle saçma bir şey olmaz zaten. Sizin dediğiniz belki voltaj kararlılığı için geçerli olabilir. Ama onun bile doğrudan verimlilik ile alakası yok; tamamen DC-DC kartında kullanılan
bileşenler ve geri kalan kısımlarla alakalı.

TUF:

Alıntıyı görüntüle

MSI:

Alıntıyı görüntüle
Psu'u enerjiyi ne kadar verimli bir şekilde çevirebiliyorsa o kadar stabil demektir kapasitör konusunda benimde inkarım yok zaten bir enerji ne kadar az kayıp ile sisteme ulaşabiliyorsa o kadar stabil olur kapasitörler o kadar az ısınır regulatöre binen yük azalır bir psu sürekli olarak yüksek devirde veya sürekli değişken olarak fan açıyorsa o psu kalitesiz verimsiz demektir bu durumda o psu ister japon kondansatörlü olsun ister gold serfitika olsun enerjiyi sürekli verimsizce çektiği için fazla ısınır fazla dalgalanma yapar bu durumdada sistem her zaman istediği verimi alamaz ve bu durumda psu tam yükte durmadan çalışır buna bakarsak fsp 650w+80 bronz psu ile msı a650bn+80gold bronz psu'nun i9 14900ks+rx6900xt'li sistemi sorunsuz beslemeside gerekir ama fsp sisteme reset yedirirken msı'da reset yemiyor yani dediğine bir şey demiyorum ben orada psu rehberi yazmadığımdan +80 serfitikasını baz alarak genelleme yaptım

Psu'u enerjiyi ne kadar verimli bir şekilde çevirebiliyorsa o kadar stabil demektir kapasitör konusunda benimde inkarım yok zaten bir enerji ne kadar az kayıp ile sisteme ulaşabiliyorsa o kadar stabil olur kapasitörler o kadar az ısınır regulatöre binen yük azalır bir psu sürekli olarak yüksek devirde veya sürekli değişken olarak fan açıyorsa o psu kalitesiz verimsiz demektir bu durumda o psu ister japon kondansatörlü olsun ister gold serfitika olsun enerjiyi sürekli verimsizce çektiği için fazla ısınır fazla dalgalanma yapar bu durumdada sistem her zaman istediği verimi alamaz ve bu durumda psu tam yükte durmadan çalışır buna bakarsak fsp 650w+80 bronz psu ile msı a650bn+80gold bronz psu'nun i9 14900ks+rx6900xt'li sistemi sorunsuz beslemeside gerekir ama fsp sisteme reset yedirirken msı'da reset yemiyor yani dediğine bir şey demiyorum ben orada psu rehberi yazmadığımdan +80 serfitikasını baz alarak genelleme yaptım
Dalgalanma yapmaz. Zaten PSU'daki soğutucular bunun için tasarlanıyor. Yukarıdaki testler ekstrem şartlar altında gerçekleştiriliyor. Sorun çıksaydı Cybernetics zaten söylerdi bunu.

1756981641687.webp

Bu BNL modeli mesela. 40 derece ortam sıcaklığında yapılmış bir test. Sıcaklıklar kabul edilebilir düzeyde. NTC'nin sıcak olma nedeni zaten direnç gösterdiğinden dolayı. Bunun dışında Secondary side tarafındaki mosfetler sıcak olsada tölere edebilir. Ayrıca FSP HYPER iyi bir PSU değil. Ripple değerleri o fiyata göre çok kötü.

Ekran kartimin fabrika cikis oc olmasi disinda yukardakilerden hicbiri yok ancak wattman yiyorum bos konu
Kardeşim geçmiş olsun ya sıkıntı kardeşim inatla millete amd önermeye devam mı

Geri