Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran Kartı Sürücüsü Çöktü Hatası

Egemengnz2121

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Egemen
Selam dostlar daha kendim yeni bir toplama sistem yaptım. İnternet yavaşlığından sadece valorant indirebildim. Konuya geleyim valorantta(internette okudum başka oyunlardada sanırsam alınılıyormuş aynı hata) oyuna girdikten sonra herhangi bir moda giriyorum girdikten birkaç dakika sonra oyunum kapanıp ekran kartı sürücüsü çöktü hatası alıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim yeni pc kursağımda kalmasın :(

ekran kartım: sapphıre amd radeon rx6700
Hocam Dün bende de aynı sorun oldu valorantta oyuna girdim ilk tur 3-4sn sonra bu hata geldi bilgisayari kapatıp açtığımda oyun biraz geç açıldı tekrar girince sorun çözüldü bi deneyin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
hocam çökme olmazsa değiştirmem gereken ayarlar neler ?
XMP'yi aktif hale getirip OC kısmından 2933 MHz'ye çekip denemen. Eğer bu işlemi yapmadan önce gene çökme hatası alırsan XMP kapalı olacak şekilde Memtest86 testi yapman.

Egemengnz2121

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Egemen
Ben normalde masaustunde oynuyorum laptop ta bu hata oldu gtx960m kullanıyor laptop

Meta8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
M.Tahir
Hocam Dün bende de aynı sorun oldu valorantta oyuna girdim ilk tur 3-4sn sonra bu hata geldi bilgisayari kapatıp açtığımda oyun biraz geç açıldı tekrar girince sorun çözüldü bi deneyin
hocam belki en az 15 defa aç kapa yapmışımdır :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

XMP'yi aktif hale getirip OC kısmından 2933 MHz'ye çekip denemen. Eğer bu işlemi yapmadan gene çökme hatası alırsan XMP kapalı olacak şekilde Memtest86 testi yapman.
Tamamdır hocam bilgilendiririm sizi

wesy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Yusuf
Arada en az 5k fiyat farki var karsilastirma komik olmuş :d
iki kartın gücünü karşılaştırmadım yazılımsal olarak 2 firmayi karsilastirdim ama sen bilirsin fanboycuk

Ikarus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ahmet
iki kartın gücünü karşılaştırmadım yazılımsal olarak 2 firmayi karsilastirdim ama sen bilirsin fanboycuk
Ornek verirken verdiğin kartlar arasinda 5k lik bi fiyat farli var zaten. Gidip gt730 alip sonra 5k fazla verip 6700 xt alip daha sonrasinda 6700 daha cok performans veriyorum demekle ayni sey bu. Ayrica fanboy degilim amdnin driverleri stabil çalışmadiginin farkındayım.

wesy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Yusuf
Ornek verirken verdiğin kartlar arasinda 5k lik bi fiyat farli var zaten. Gidip gt730 alip sonra 5k fazla verip 6700 xt alip daha sonrasinda 6700 daha cok performans veriyorum demekle ayni sey bu. Ayrica fanboy degilim amdnin driverleri stabil çalışmadiginin farkındayım.
kardeşim hala anlamıyorsun diyorum ki amdde yazılım hatası yüzünden kafayı yedim nvidiaya geçtim ve hata falan almıyorum diyorum. güç/performans hiçbirinden bahsetmedim bile?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
hocam 10 15 el falan girdim bi sıkıntı göstermedi çok şükür ne yapayım şimdi ?
Şimdi BİOS'a girin tekrardan hocam XMP 1'i açıyorduk ya XMP 2'yi açın bu sefer. Sonra kaydedip çıkın.

Meta8

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
44
İsim
M.Tahir
Şimdi BİOS'a girin tekrardan hocam XMP 1'i açıyorduk ya XMP 2'yi açın bu sefer. Sonra kaydedip çıkın.
Hocam şimdi indirme yapıyorum indirmeden sonra yapayım bide hocam siz adminmisiniz ne zaman yazsam aktifsiniz

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,941
İsim
Emre Zengin
Hocam şimdi indirme yapıyorum indirmeden sonra yapayım bide hocam siz adminmisiniz ne zaman yazsam aktifsiniz
Yok hocam okulda canım ne zaman sıkılsa ya da işim olmazsa forumda aktifim. Son kısmı silin isterseniz uyarı yemeyin :D

Top Bottom