Ekran kartı temizlik nasıl yapılır?

HHuseynH

80+
Reaksiyon skoru
15
Arkadaşlar ekran kartı furmark 15 dakikada maximum 74 derece gördü ama hotspot derecesi 113 derecelere kadar çıkdı aniden ilk saniyelerde bilgisayarcı çok fazla para istedi temizlik için o yüzden kendim yapa bilirmiyim? Termal ped değiştirmem falan lazımmı? Yoksa tek termal macun sürsüm yetermi? Kolaymıdır temizlemek bozmam değil mi? Kısaca ne almam gerek liste verin. Ekran kartım RX5700XT Aorus 3 fanlı model. 2 ci el aldım en son 2 yıl önce falan temizlemiş. Ama 15 dakika furmarkda kapanma falan olmadı bu şekilde oyun oynamam zararı olur mu? 1 ay falan alıcam para biriktirmem gerek temizlik ürünleri için. Şu an AMD özel düşük voltaj kullanıyorum ama pek fark etmedi GPU Hotspot yine 110 derecelerde.

Normalde çekirdek ile hotspot arası en fazla +15 falan olur. Belli ki sizin kartta çekirdek soğutucuya tam temas etmiyor. İki seçenek var, ya macun çok kötü kullanıldı ve iyice çamurlaştı ya da temizlikte termal pedler ölçüsüne uygun kullanılmadı. Eğer bu işlere yatkın değilsen ve daha önce yapmadıysan biraz kompleks bir iş ve karta zarar vermen olası.

46f4295dbee5f9ee1580d778eceaa164.webp

Detayli anlatim ve serilere gore sicaklik ile hot spot arasinda olmasi gereken farklar ve temizlik videosu bence izlenebeilir hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben RX 6600 kartimi MorePowerTool ile 180Watta cektigimde aradaki fark 25 derece oluyordu mesela :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,173
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri