Ekran kartı ve işlemci tavsiyesi

DDR4'te alabileceğin en iyi işlemciler, X3D işlemciler. Piyasası ne bilmiyorum şuan.
DDR5'te o bütçede 7500f al geç.

Ekran kartı olarakta Nvidia'dan şaşma.

Ya 30k ya tamamen AM5/DDR5 platforma geçeceksiniz ya da 5700x3d ve 9060xt 16gb veya 7800xt alacaksınız 600-650w psu lazım bunlar için birde.
onun için ram ve anakartı yenilemem gerekir değil mi? eskileri de nasıl satabilirim ki

Şu anki işlemciniz nedir? Elinizdeki anakart 5700x3d vb 5000 serisi işlemcilere kadar destekliyor. Üstü için am5 anakart almalısınız b650 gibi. 30k bütçede am5 sistem alabiliyorsunuz.

DDR4'te alabileceğin en iyi işlemciler, X3D işlemciler. Piyasası ne bilmiyorum şuan.
DDR5'te o bütçede 7500f al geç.

Ekran kartı olarakta Nvidia'dan şaşma.
Eğer bulabilirse 58003D almalı ama sanırım o fiyata zaten güncel modele geçiliyor ama bu islemci de bazı 7000 serisi işlemciyi geride bıraktığı aşikar 2.el 10 bine bulunabilir ise alınır ama benim de tavsiyem am5 e geçmek bu fiyati o işlemciye verene kadar

Hocam sanırım sen hiç anakart değişme işine girmek istemiyorsun işlemci olarak 5700x3d al. Yanınada bunu al kitabı kapat
evet onu da düşündüm ama hem 4k daha pahalı hem de daha düşük performans veriyor, sistemi am5e çevirmek istiyorum ama ikinci el parçaları da nasıl satacağım bilmiyorum ikinci el siteleri iş yapmıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şu anki işlemciniz nedir? Elinizdeki anakart 5700x3d vb 5000 serisi işlemcilere kadar destekliyor. Üstü için am5 anakart almalısınız b650 gibi. 30k bütçede am5 sistem alabiliyorsunuz.
elimde r5 3600 var am5 çevirebiliyorum bütçeyle doğru ancak mevcut sistemimi nasıl satacağımı bilmiyorum

Geri