Neler Yeni

Ekran kartı yükseltme planlarım

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
O da mantıklı şimdi 2000'e böyle oldu diye 3000 alırsam bu sefer de 4000'de 3000'e aynısı olursa o zaman daha kötü olur sanırım öyle yapacağım.

2K kullanıyorum 2K'da 8 yetiyor editleri de 2K yapıyorum VRAM konusunda bana yeter de artar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şanslısın benimkiler gereksiz buluyor.

Güncelliği de önemli tabii ki, bu Nvidia bir anda desteği kesebilir.

En az 550 diyorum. Belki Super'ler gibi aynı fiyata çıkar.
O zamana kadar DDR 5 falan çıkar büyük ihtimal bir çok yenilik gelir :)

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
O da mantıklı şimdi 2000'e böyle oldu diye 3000 alırsam bu sefer de 4000'de 3000'e aynısı olursa o zaman daha kötü olur sanırım öyle yapacağım.

2K kullanıyorum 2K'da 8 yetiyor editleri de 2K yapıyorum VRAM konusunda bana yeter de artar.

Şanslısın benimkiler gereksiz buluyor.

Güncelliği de önemli tabii ki, bu Nvidia bir anda desteği kesebilir.

En az 550 diyorum. Belki Super'ler gibi aynı fiyata çıkar.
Benim babamda böyledi 3k lık 4k lık pc yeter diyordu uzaya mı çıkacaksın diyordu bende kendimi anlatamayıp susuyordum son 1 yılda çok değişti :)

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
3800X'im var işlemciyi AM5 soketlerin ikinci nesili çıkınca değiştiririm bu işlemci bana uzun süre yeter.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Bu ram anakart gibi teknolojileri hangi şirket çıkarıyor mesala 3080 i çıkaran nvida ama özel modellerle üreten markalar farklı anakartta ramda bu durum nasıl

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Benim babamda böyledi 3k lık 4k lık PC yeter diyordu uzaya mı çıkacaksın diyordu bende kendimi anlatamayıp susuyordum son 1 yılda çok değişti :)
Bende şöyle bir sıkıntı oluyor PC'ler hakkında bildiğimi biliyorlar ama başkalarına sorma huyları var mesela ben şimdiki PC'mi aldırırken şuna buna soralım diye ısrar ettiler ben de tamam dedim sonunu biliyordum sonra sordukları kişi 750W PSU'yu görünce "Abi ben 10 tane bilgisayarı 250W ile çalıştırıyorum" demiş :D. Fiziğin ötesinde ama başkaları diyince inanılıyor. Setup 15K'lıktı tabi. Sonra annem dedi böyle demiş diye böyle almayalım filan dedi neymiş çizim mi yapıyormuşum, sistemde de 2070 Super var gören Quadro var sanar. O akşam ne oldu bilmem ama babam yarın gidip alıyoruz dedi neden bilmiyorum annem babama böyle dememiş sonra da 15K değil 20K'ya almış oldum ve mutlu son :). Şunu açıkladığımdan olabilir, ikide bir dışarı çıkıp ailemden para isteyen biri değilim ben, onlardan tek istediğim buydu ve kendim üst düzey olduğunu söyledim, almayacaksanız anlarım üzülmem dedim, onlar da doğru kararı verdiler :)
Ne boş yaptım...

Ekran kartlarında DDR6 var anakartlarda yani sistem belleklerinde neden yok ki?
GDDR6 başka, yüksek ihtimal sadece ekran kartlarında var diye daha hızlı çıkıyordur yoksa 2 seneye bir RAM'ler değişse o zaman aldığımız RAM'i yeni anakartla kullanamayız :D.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Bende şöyle bir sıkıntı oluyor PC'ler hakkında bildiğimi biliyorlar ama başkalarına sorma huyları var mesela ben şimdiki PC'mi aldırırken şuna buna soralım diye ısrar ettiler ben de tamam dedim sonunu biliyordum sonra sordukları kişi 750W PSU'yu görünce "Abi ben 10 tane bilgisayarı 250W ile çalıştırıyorum" demiş :D. Fiziğin ötesinde ama başkaları diyince inanılıyor. Setup 15K'lıktı tabi. Sonra annem dedi böyle demiş diye böyle almayalım filan dedi neymiş çizim mi yapıyormuşum, sistemde de 2070 Super var gören Quadro var sanar. O akşam ne oldu bilmem ama babam yarın gidip alıyoruz dedi neden bilmiyorum annem babama böyle dememiş sonra da 15K değil 20K'ya almış oldum ve mutlu son :). Şunu açıkladığımdan olabilir, ikide bir dışarı çıkıp ailemden para isteyen biri değilim ben, onlardan tek istediğim buydu ve kendim üst düzey olduğunu söyledim, almayacaksanız anlarım üzülmem dedim, onlar da doğru kararı verdiler :)
Ne boş yaptım...

GDDR6 başka, yüksek ihtimal sadece ekran kartlarında var diye daha hızlı çıkıyordur yoksa 2 seneye bir RAM'ler değişse o zaman aldığımız RAM'i yeni anakartla kullanamayız :D.
Aynen ya yok bilgisayarcı arkadaşı yok oyundan arkadaşı geliyor zıt bir şey söylüyor benim isteğime sonra iş işten geçiyor ama ben geri bir şekilde ayar çekiorum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Aynen ya yok bilgisayarcı arkadaşı yok oyundan arkadaşı geliyor zıt bir şey söylüyor benim isteğime sonra iş işten geçiyor ama ben geri bir şekilde ayar çekiorum
Çok ilginç gerçekten bilgisayarlarla alakası olmayan kişilere sorduklarına bile çok takıyorlar anlayamıyorum.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Ne boş yaptım...

Tutup o fazla ondan ne yapıcak diyor ben 240hz monitör aldım 0.5ms 27inch curved bu monitörü ancak 15k lık sistem kaldırır diyor babama 15k yı gözden çıkarın diyor ne alaka yotubeda biri benim monitörü gtx 1660 ti den kullanıyor

Bende sistemi dizebilsemde monitör boşta süs niyetine duruyor

uğurx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Uğur
Şu anda ROG Strix 2070 kullanıyorum ve düşündüm ki 3000 serisi bu kadar güçlü iken ben eğer 4000 serisi çıkınca satsam bu kart para etmez gibi bir şey olur. Şöyle diyorum yani, eğer ben bu kartı yazın 3070/RX 6800/3060 Ti ile değiştirsem (satıp üzerine ekleyeceğim ve satarken daha 2 yıl garantisi olmuş olacak) ve 4000 serisi çıkınca bunu satıp onlardan birini alsam nasıl olur? 3000 serisine upgrade planlarım yoktu aslında ama ileride 4000'e geçeceğim ve benim kartın değeri o zamana kadar daha da düşecek. Sizce mantıklı mı, siz ne yapardınız?
Ekran kartınızın şuan da akıcı oynatamadığı oyun yok, 4K takıntınız yok ise. Bu seriyi boş geçin al sat ile uğraşmayın teknolojiyi yakalayamazsınız . 2021 sonunda 4060 alırsınız.

Windows 11

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ekran kartınızın şuan da akıcı oynatamadığı oyun yok, 4K takıntınız yok ise. Bu seriyi boş geçin al sat ile uğraşmayın teknolojiyi yakalayazsınız. 2021 sonunda 4060 alırsınız.
4000 serisi ne zaman çıkacak?

Son düzenleme:
Top Bottom