Ekran kartım 80 dereceye kadar fan döndürmüyor

AitchKay

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba, MSİ rx 5700XT Gaming X ekran kartını çıktığından beri kullanıyorum(6 yıldır.).
son zamanlarda ekran kartımın fanlarının uzun süre dönmediğini fark ettim bu zero frozr özelliğinden olduğunu düşündüm ama zero frozr 60 dereceye kadar fan açmayıp sonrasında açıyordu şu an ise sistemim 79 derecede dahi fan açmıyor, 80 dereceye ulaşınca açıp 70 dereceye düşünce tekrar fanları bırakıyor. bu aslında büyük bir sorun değil çünkü bilgisayarı yük altında bıraktığımda fan %100 hızla kullanılabiliyor örneğin spider man 2 oyununu oynadığımda 3 saat aralıksız oynayıp 85 derecenin üstünü görmedim, oyunlara girince fan gayet sağlıklı çalışıyor.
bununla bir etkisi var mı bilmiyorum ek bilgi olarak söylüyorum hotspot sıcaklıkları yük altındayken, GPU 85 derecedeyken Hotspot 100 dereceleri geçiyor.
sorunu çözmek için yaptıklarım;
-Bios en son sürüm güncelledim
-Ekran kartının termal macununu yeniledim
-MSİ center uygulamasından zero frozr özelliğini kapattım (bir süre sonra tekrar kendiliğinden açılıyor ve fanlar tekrar dönmemeye başlıyor.)
-MSİ after burner uygulamasını indirdim fan ayarlamarını elle yaptım fanlar yine sorunsuz bir şekilde çalışıyor
ama after burner'ı kapatınca fanlar tekrar duruyor 80 derece olmasını bekliyor.
MSİ after burner ile kullanıyorum bir süredir ama bu programı kullanmak durumunda olmak canımı sıkıyor GPU'un kendisi bu ayarlamaları yapmasını istiyorum.
önerileriniz veya tavsiyeleriniz varsa okuyup uygulamaktan mutluluk duyarım.
okuduğunuz için teşekkür ederim.

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    1.1 MB · Hit: 10
  • 2.webp
    2.webp
    1.5 MB · Hit: 10
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular