Neler Yeni

Ekran kartım fazla mı ısınıyor?

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hakkı Demir
Ekran kartı Asus dual rx 7600 v2. Otomatik fan ayarında ekran kartı full güç çektiğinde fanlar 2.5k rpm'e kadar çıkıyor ve bu ses rahatsız ediyor diye manuel ayarlama yaptım. 2000 rpm'de full güç çekerken gpu sıcaklığı max 79, hotspot ise max 105 derece oluyor. Sistemi alalı 1 ay olmadı daha normal mi bu modelin bu kadar ısınması? İleride ekran kartını değiştirmeyi planlıyorum zaten de alıcılar sıkıntı yaşar mı?

Ekler

• 1728233818433.png
    1728233818433.png
    56.3 KB · Hit: 39
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Burhan Bey
Merhaba, sıcaklık değerleri biraz fazla, hatta hotspot epey yükselmiş, normal fan ayarında nasıl oluyor sıcaklıklar?

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hakkı Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Merhaba, sıcaklık değerleri biraz fazla, hatta hotspot epey yükselmiş, normal fan ayarında nasıl oluyor sıcaklıklar?
normal fan ayarında 71-72 dereceydi, en fazla 76ya çıkıyordu fakat hotspota bakmadım. Black desert oynuyorken böyleydi 170watt çekiyordu bir daha oynadığımda bakıp haber veririm

Awaxs

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
Deniz Ayaz Ocak
bi termal macularını termal padlaeri yenile belki hospat sicaklıları nolmal seviyeye düşer

Marshal

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Hotspot ile ortalama sıcaklığın arasında bu kadar fark olması normal değil. Hiç ekran kartının soğutma bloğunu veya fanlarını söktün mü? Heatsink eşit miktarda temas etmiyor gibi.

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hakkı Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bi termal macularını termal padlaeri yenile belki hospat sicaklıları nolmal seviyeye düşer
1 ay bile olmadı hocam garantisinin gitmesini pek istemiyorum. Zaten bu sistemi almamın tek sebebi ucuz ddr5 sistemdi. Ekran kartının kötü olduğunu biliyordum fakat yüksek ısı ve coilwhine olduğunu bilmiyordum. İleride ekran kartını satıp ikinci el 3080ti almayı planlayarak bu sistemi aldım. İçini açarsam alıcı bulamam diye açasım gelmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hotspot ile ortalama sıcaklığın arasında bu kadar fark olması normal değil. Hiç ekran kartının soğutma bloğunu veya fanlarını söktün mü? Heatsink eşit miktarda temas etmiyor gibi.
sökmedim

Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Burhan Bey
Anladım hocam, sistemi alalı 1 ay olmuş, yani neredeyse sıfır bir kart için sıcaklıklar biraz yüksek geldi bana. Kasa içi havalandırmanız nasıl? Bir kaç görsel atma şansınız var mı?
Üretilen her CPU,GPU veya diğer bileşenlerin, aynı model olsalar bile, üretim aşamasında kullanılan silikona göre farklı termal değerler verdiği görülüyor hatta "Silikon Piyangosu" olarak da tabir ediliyor bu durum, nette aratarak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin durum için biraz kötü bir silikon denk gelmiş denebilir veya kartın fabrika çıkışı bir sorunu olması da muhtemel.

Bünyamina

80+ Platinum
Kasanın hava akışı nasıl ? Benimkisi böyle. Bulunduğu ortam 30 derece iken 78 dereceyi gördüm.
Bu kart diğer dual modellerine ısındığı doğru.

Ekler

• 5.jpeg
    5.jpeg
    451.5 KB · Hit: 19

MrHakkı

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hakkı Demir
Anladım hocam, sistemi alalı 1 ay olmuş, yani neredeyse sıfır bir kart için sıcaklıklar biraz yüksek geldi bana. Kasa içi havalandırmanız nasıl? Bir kaç görsel atma şansınız var mı?
Üretilen her CPU,GPU veya diğer bileşenlerin, aynı model olsalar bile, üretim aşamasında kullanılan silikona göre farklı termal değerler verdiği görülüyor hatta "Silikon Piyangosu" olarak da tabir ediliyor bu durum, nette aratarak daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sizin durum için biraz kötü bir silikon denk gelmiş denebilir veya kartın fabrika çıkışı bir sorunu olması da muhtemel.
camı kapalı şu an

Ekler

• 1728246055612.png
    1728246055612.png
    3.1 MB · Hit: 13
Dahası  
Reaksiyon skoru
143
İsim
Burhan Bey
Fena durmuyor, önde fan mevcut mu?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç