Ekran kartımın ısısı çok yükseliyor

Reaksiyon skoru
6
merhabalar bugün ghost of tsushima indirdim ve bir kaç saat oynadım ekran kartımın ortalama sıcaklığı 75-80 dereceydi ufak bi ayar çektikten sonra ama oyunu ilk açtığımda işlemci 90, ekran kartım 88 dereceydi direkt çıkıp ayarlarını düzenleyip tekrar girdim neyse geçiyorum burayı. oyundan çıkınca 2-3 saat sonra roblox girdim ve 1 saat falan oynadıktan sonra robloxta 83 derecedeydi ekran kartım normalde en baba roblox oyununda 72 dereceyi falan görür en fazla dandik bir oyunda 83 dereceyi gördü ayrıca ghost of tsushimada da en yüksek sıcaklıklarını ilk kez gördü sistemim daha yeni 1 aylık falan
rtx 3050 oc
ryzen 5 5500

Sistemin yeni de ekran kartı yeni değil :D bakım yap veya yaptır

Sistemin yeni de ekran kartı yeni değil :D bakım yap veya yaptır
sistemin tamamı sıfır. Bakım gerekecek kadar da aşırı kullanmadım, dediğim gibi ilk kez Roblox gibi bir oyunda bu sıcaklığa çıktı. ghost of tsushima'da bile yüksek ayarda 75-80 derece civarı oynatıyordu Roblox'ta da yaklaşık 1 saat falan oynadıktan sonra o sıcaklığa çıktı.

Kasa iyi hava alıyor mu ya macunlar kurudu yada havayı iyi alıp atamıyor

Ekran kartının termal pad ler dandik ondan yapıyor da olabilir
Hocam oyunlarda normal sıkıntı yok. Bu konuyu açtıktan sonra driver güncellemesi yapıp tekrar oynamaya devam ettim ama neden öyle yaptı aklıma takıldı acaba buga falan girdi fanlar mı durdu pek anlamıyorum ama yaşayan varsa bu durumu belki aydınlatır beni de.

Hocam oyunlarda normal sıkıntı yok. Bu konuyu açtıktan sonra driver güncellemesi yapıp tekrar oynamaya devam ettim ama neden öyle yaptı aklıma takıldı acaba buga falan girdi fanlar mı durdu pek anlamıyorum ama yaşayan varsa bu durumu belki aydınlatır beni de.
kasanın kapağını açıp kullanmayı dene

İşlemci stok fan ise sıcaklıklar yüksek olabilir sıfır sistemde macun vs diyenlere kulak asma

Geri