Raccoon_playz222
80+
- Reaksiyon skoru
- 15
- Konu Sahibi Konu Sahibi
cs 2 de çok test etme şansı buldum normalde işlemci gücü max %99 da kullanıyorum malum intel ve stok fanı sağolsun onda sıcaklık ve kullanım değerleri cpu da normal ancak orta ayarlar denebilecek düzeyde 80 90 fps üstü göremiyorum üstelik fps drop çok yiyorum ve çatışmada 40 50 yi bile görüyor ekran kartı değerleri yine aynı %30 40 civarları sonrasında acaba cppu dan kaynaklı mı diye düşündüm ve gücü %100 e çektim öyle test ettim yani max bi 20 fps artış gördüm ve droplarım da çözülmedi sadece sıcaklık değerleri çok arttı onun dışında gta 5 ve son zamanlarda cyberpunk 2077 oynuyorum gta yüksek ayarlar 80 90 şehre inince 50 60 bile görüyor cyberpunk bi tık daha yüksek ayarlarda ve 110 120 fpslerdeyim ama şehir içinde o da 40 50 yapıyor ve ilk defa cyberpunkta ekran kartının %80 kullanımını gördüm ancak hep değil arada bi çıkıyor sonra tekrar %30 a hatta 20 ye kadar iniyor orda kalıyor cpu ise o sırada 60 70 kullanım olarak bir tek gpu 80 olduğunda o da 90 oluyor başka fark görmedimhangi oyunlarda denediniz ve düşük fps dediğiniz kaç fps alıyorsunuz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
bende bir kaç gün öncesine kadar forumdaki cevaplardan dolayı sıcaklıktan olabileceğini düşünmüştüm ve cyberpunk oynarken sıcaklıklara baktım bahsettiğim değerlerdi sonrasında ilk defa kasanın yan camını açtım öyle kullandım bir süre ve fark ettim ki kasada hava akışı falan yokmuş 88 hatta 90 dereceden düşmeyen cpum, 80 85 arası giden gpum oyunda en fazla 70 75 leri gördüler yan cam açıkken ancak sadece 10 fps kadar artış oldu geri kalan her şey aynı ayrıca üstte belirttiğim cs 2 testim dışında cpum hep 99 güçte çalışır ama denemek için %100e alıp cyberpunkta test ettim herhangi bir fark olmadı ama 15.dkden sonra direkt stabil 100 derece görünce kapadım direkt azalttım anlayacağınız sıcaklıktan dolayı da değil sanırım.ne oynuyorsanız ayarları en yuksege cekin lowda oynamayın, dlss acmayın öyle deneyin. yine akıcı bi deneyim elde edemiyorsanız o oyunda darbogaz oluyor sistem. intelde bilmiyorum ama amd de o sıcaklık degerleri frekans kescek kadar cok degil . sorunun sıcaklıktan kaynaklandıgını dusunmuyorum. ayrıca cpu ve gpu kullanımı oyundan oyuna görede degisen bişey oldugu icin birkaç farklı oyun uzerinden yorumlayın durumu
Son düzenleme: