Neler Yeni

Ekran kartına yük binince kulaklıktan gelen cızırtı sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Çelik
Merhaba ben dün yeni bir sistem aldım bugün taktım ve kullanmaya başladım sistem şu: VULCAN-9800X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D / GALAX GeForce RTX 4080 SUPER SG 1-Click OC 16GB / 32GB RAM / 1 TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
İçinden bazı parçaları değiştirdim onları da en altta belirtirim.
Sorun şu ki: Ekran kartına FurMark testi yaptığımda veya oyuna girdiğimde kısacası ekran kartının %100'ü kullanıldığında kulaklığımdan bir cızırtı sesi geliyor ve bu mouse hareketlerime göre değişiyor. Ekran kartından bir ses gelmiyor yani coil whine gibi bir sorun değil. Herhangi bir oyunda olmadığım zamanlarda hiçbir ses yok. Kulaklığım USB çıkışlı değil kulak içi kullanıyorum ve jak çıkışlı. Kulaklığı bilgisayarın önündeki girişe taktığımda cızırtı sesi çok geliyor. Ancak direkt anakarta bağlı olan arkadaki jak girişine taktığımda ses çok azalıyor ama yine de duyuluyor dikkat edildiğinde. Direkt USB çıkışlı SteelSeries Arctis 5' ön panele taktığımda ise ses yok. Yani USB çıkışlı kulaklıklarda bu olmuyor sanırım. İnternette araştırdığımda elektromanyetik alan yüzünden olduğunu buldum ama tam olarak emin değilim. Çözüm olarak bilgisayardan ayrı bir ses kartı almayı falan önermişler veya ground loop noise isolator gibi şeyler. Sizce bu sorunun kaynağı ne? Ne gibi bir çözüm önerirsiniz? Sistem mi hatalı yoksa bu normal bir şey mi?

Sistemimin parçaları:
Ekran kartı: Galax RTX 4080 Super.
Anakart: ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi 6400MHz (OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI mini DP mATX.

Dahası  
Reaksiyon skoru
155
İsim
Barış Seyhan
Dediğim gibi ekran kartından bir ses gelmiyor sadece kulaklıktan yük binince geliyor. Coil whine dediğiniz direkt ekran kartından ses gelme durumu değil mi?
Benimde güç kaynağında coil whine sorunu var. Kulakiçini jak girişine taktığımda oyunun sesini bile zor duyuyordum. 3.5mm yi Usbye dönüştüren adaptörlerden aldım sorun çözüldü. Sormayı unuttum ama kulaklığı 3.5 mm girişine takıyorsundur heralde, usb girişinde sorun olmaması gerek.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mert Çelik
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Benimde güç kaynağında coil whine sorunu var. Kulakiçini jak girişine taktığımda oyunun sesini bile zor duyuyordum. 3.5mm yi Usbye dönüştüren adaptörlerden aldım sorun çözüldü. Sormayı unuttum ama kulaklığı 3.5 mm girişine takıyorsundur heralde, usb girişimde sorun olmaması gerek.
1735892259101.png

Bunlardan mı diyorsunuz? resmi varsa atabilir misiniz?

Top Bottom