Ekran Kartında bir sorun var (yardım edin lütfen)

1739209544931.png

şu görsele göre cpu kullanımının minimum %100 yani sabit %100 olması gerekli ancak şu görselde:
1739209601350.png

%6 ile %10 arasında oynuyor. acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Harici ekran kartını oyun dışında kullanmana gerek yoktur. İlla kullanacağım diyorsan Amd nin ayarlarında veya nvidia denetim masası gibi bir uygulaması var ise(daha önce amd kullanmadığım için bilgim yok) oradan, bir önceki verdiğim yanıttan yola çıkarak benzer olduğunu düşündüğüm ayarları uygulayabilirsin fakat yolladığın resimde entegre grafik kartı olmadığını görüyorum(Önceki yanıtımdaki görselde Güç tasarrufu yazan yerde 2 adet kart bulunuyor birisi Nvidia Yüksek performans diğeri de güç tasarrufu yani entegre grafik kartı olan Intel Iris Xe Graphics. Sende sadece Amd kartı bulunuyor ). Oyunlarda kullanmanın sebebi hem yüksek performans ve grafik kalitesini arttırmasıdır. Şimdi gelelim sorununa.

-Amdnin ayarlarını biraz kurcala orada fısıltı, sessiz, whisper buna benzeyen bir mod varsa eğer kapat.
-Denetim masasından güç planını performans modu veya nihai performans modu seçeneğini işaretle
Yine güç planı kısmından yeni bir güç planı oluştur. Oluştururken yüksek performans modunu seç. Oluşturduktan sonra ismini deneme yapıp kaydet. Oluşturduğun planın sağ tarafında "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine tıkla oradan "Gelişmiş güç ayarları" seçeneğine tıkla. Karşına çıkan pencereden oluşturduğun planı seçip alttaki "İşlemci güç yönetimi" sekmesine tıklayıp yolladığım görseldeki verilere göre ayarlayıp kaydet. Sonra oluşturduğun planı kullanmak için seç ve oyuna girip test edin. Eğer sorunun çözülür ise planı kullanmaya devam edebilirsin. Alıntıyı görüntüle

Sorun devam ediyorsa buna kesinlikle sorun ekran kartındadır, ekran kartı bozuk diyemeyiz. Belki de başka bir parçadan kaynaklanan sorundan ötürü ekran kartı düzgün çalışmıyor veya sorun gerçekten de ekran kartında olabilir. Başka bir düşüncem ise darboğaz yapıyor olması. Tarayıcıdan darboğaz testi yaptır. Benim verebileceğim tavsiyeler bu kadar sorun çözülmüyor ise maalesef başka bir yardımda bulunamayacağım. Çözülüp çözülmediğinin yanıtını bekliyorum.

son mesajım arka sayfada kaldı belki görmezsin diye atıyorum bunu

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,013
Üyeler
184,371
Son üye
Cl9udd
Geri