Ekran Kartında Coil Whine Problemi

whystreo

80+
Reaksiyon skoru
9
Vatandan 9070 XT Nitro+ ekran kartı satın aldım. İlk gelen kartta coil whine vardı, iade ettim. Sonraki kartlarda da aynı sorun devam etti ve böyle böyle derken şu an 5. kartı kullanıyorum. Ne yazık ki bunda da belirgin şekilde coil whine sorunu mevcut.

Araştırmalarımda güç kaynaklarının bazı durumlarda ekran kartındaki coil whine’ı tetikleyebileceğini gördüm. Böyle bir şey mümkün mü?
Sistemim şu şekilde:
  • Anakart: MSI X870 Tomahawk
  • İşlemci: Ryzen 9800X3D
  • PSU: Corsair RM850X Gold
    Kablo olarak da 12V-2x6 kullanıyorum.
Sesin tamamen ekran kartından geldiğine eminim çünkü oyunlarda FPS’i sabitlediğimde coil whine tamamen kayboluyor. Reddit’te bazı kullanıcıların uzun süre kullanım sonrasında sesin azaldığını söylediklerini gördüm. Sizce ne yapmalıyım? Tamamen iade edip farklı bir modele mi yönelsem?

Yani dostum RM850x, piyasadaki en temiz voltaj veren, en kaliteli PSU’lardan biri. Bu PSU'nun ekran kartını öttürme ihtimali çok düşük. Sorun PSU'da değil, kartın üzerindeki bobinlerin kalitesinde diye düşünüyorum.
Ayrıca reddit efsanelerine inanma. Coil whine zamanla belki %10 azalır ama asla yok olmaz. O ses oradaysa, kalıcıdır. Isınarak düzelmez. Farklı bir modele geç.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,170,084
Üyeler
185,830
Son üye
Sayınbaşkan
Geri