Neler Yeni

Coil Whine Olan Ekran Kartı Kulaklığa Coil Whine Sesi Verir mi?

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Uğur Çam

BARIS31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Barış
Ben de ilk kez duydum ama yaşayanlar varmış tuhafıma gitti. Teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konudan bağımsız kulaklıktan memnun musunuz hocam?
Millet genelde bu sorunun coil whine'dan kaynaklandığını düşünüyor, ama aslında durum farklı. Coil whine, sistem yüke bindiğinde ortaya çıkan ve artan bir ses, ancak burada bahsedilen cızırtı başka bir şey.

Kulaklıktan cızırtı gelmesi veya kasaya dokunulduğunda bu sesin kesilmesi ya da artması, PSU kalitesinden evin elektrik tesisatına kadar pek çok faktöre bağlı olabilir. Özellikle topraklaması olmayan prizlerde bu sorunu daha sık yaşadım.

Hatta eski ekranımda bu nedenle dalgalanmalar oluşuyordu ve bu dalgalanmalar gözle net bir şekilde görülebiliyordu. Genelde banyolarda ve mutfaklarda kullanılan prizler topraklamalı olur. Bu tür prizlerden uzatma kablosu çekip denediğimde sorun ortadan kalkıyordu.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,041
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Ben de ilk kez duydum ama yaşayanlar varmış tuhafıma gitti. Teşekkürler

Konudan bağımsız kulaklıktan memnun musunuz hocam?
Genel olarak memnunum. Bundan önce Corsair Void RGB Elite Wireless kullanıyordum ve buna geçiş yaptım. Geçiş yapmamdaki en büyük etken Barracuda X'in 50 saat batarya ömrüne sahip olması. Corsair'de bu süre 16 saatti ve bu beni çok yoruyordu. Belki bataryanın eskimesinden kaynaklıdır ancak hemen hemen her gün şarja takmam gerekiyordu. Şu anda 4-5 günde bir filan takıyorum. Buna geçmemdeki bir diğer önemli etken de çok daha hafif olması. Eksi yönü ise malzeme kalitesinin o kadar iyi olmaması. Yani aslında tuttuğunda kalitesiz bir hissiyat vermiyor ancak Corsair'deki kadar premium da hissetmiyor. Ayrıca kırılmaya çok müsait, yani biraz dikkatsiz kullanıyorsan elinde kalabilir. Kullanma kılavuzuna özellikle "Lütfen nazik bir biçimde kullanın" tarzında bir cümle yazmışlardı. Özetlemek gerekirse pişman mıyım, değilim. Tekrar olsa yine bu kulaklığa geçerdim, gayet güzel bir kulaklık.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Coil whinesiz kart bulmak çok zor oldu artık.
Ben çok yakın bir dostumdan ikinci el almıştım. Sıfır alan da bu sorunu yaşıyor ama değiştirmek isterlerse zorluk çıkarmıyorlar. En azından ben rastlamadım.

ardaakahs

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
415
İsim
Arda Teksin
Hocalarım selamlar. Ekran kartımda birazcık coil whine var. Kablosuz kulaklık alıcam. Dongle ile kullanıcam. Dongle ile kullanırken coil whine sesi kulaktıktan gelir mi? (Yani dışarıdan duyarmıyım değil de direkt kulaklıktan ses olarak) bazı yerlerde görmüştüm böyle bir sorun varmış. Bir de sarj etmek için taktığımda coil whine sesi kablodan kulağıma gelir mi?
Coil whine fanla alakalı değil olarak biliniyor çoğu kişide öyle biliyor hatta bende öyle biliyorum fakat ekran kartımın fan hızı %80 olunca gpu coil whine yapıyordu yükte değilken :D böyle garip sorunlar olabiliyor.

code_43

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
kazım kandemir
coil whine sesi eğer kulaklıktan geliyorsa ya psu da yada elektrik tesisatında bir sıkıntı vardır diye yorumladım o ses genelde ekran kartı yüke bindiğinde bobinlerden gelen sestir ve fan sesinden pek duyulmaz şöyle düşünün araç ses sistemi bağladınız ve alt yapınız yani elektrik tesisatınız iyi değilse motor sesi cızırtı olarak hoparlörünüzden gelir neyse değişik bir örnek oldu :D

ugurcamm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Uğur Çam
Millet genelde bu sorunun coil whine'dan kaynaklandığını düşünüyor, ama aslında durum farklı. Coil whine, sistem yüke bindiğinde ortaya çıkan ve artan bir ses, ancak burada bahsedilen cızırtı başka bir şey.

Kulaklıktan cızırtı gelmesi veya kasaya dokunulduğunda bu sesin kesilmesi ya da artması, PSU kalitesinden evin elektrik tesisatına kadar pek çok faktöre bağlı olabilir. Özellikle topraklaması olmayan prizlerde bu sorunu daha sık yaşadım.

Hatta eski ekranımda bu nedenle dalgalanmalar oluşuyordu ve bu dalgalanmalar gözle net bir şekilde görülebiliyordu. Genelde banyolarda ve mutfaklarda kullanılan prizler topraklamalı olur. Bu tür prizlerden uzatma kablosu çekip denediğimde sorun ortadan kalkıyordu.
Bence de hocam alakasız geldi çünkü bana da.

edemir845

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Emir Demir

dediklerinizde haklısınız fakat direkt coil whine sesinin kulaklığa verilme durumu da var hocam araştırabilirsiniz evdeki diğer ekran kartımı kasaya takınca ekran kartı yük altına girdiği an kulaklığıma cız diye sesler alıyor kasanın içine kafamı sokmuşum gibi geliyor fakat boştayken aynı durum mevcut değil

Tworule

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
144
İsim
Tuğrul
Yaşayan söylüyor diğerleri yorum yapıyor. Varsayımsal olarak konuşmayın böyle problemler olabiliyor. Neymiş topraksız prizmiş, neymiş PSU kalitesizmiş. Sizce Viko topraklı priz mi kalitesiz? Xpg pylon mu kalitesiz? Olabiliyor kardeşim, yaşamadıysanız, görmediyseniz gereksiz yorum yapmayın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
burak
dostum yorumları okumadan cevaplıyorum şuanki kullandığım sistemde gigabyte rtx 3060ti var ve coilwhine kulaklığa geliyor.evet ilk araştırdığımda herkes coilwhine kulaklığa gelmez diyordu ama bende geliyor.
kulaklığım kablolu hyperx cloud2 başka kulaklıkla da denemiştim onda da aynıydı.

BARIS31

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Barış
dediklerinizde haklısınız fakat direkt coil whine sesinin kulaklığa verilme durumu da var hocam araştırabilirsiniz evdeki diğer ekran kartımı kasaya takınca ekran kartı yük altına girdiği an kulaklığıma cız diye sesler alıyor kasanın içine kafamı sokmuşum gibi geliyor fakat boştayken aynı durum mevcut değil
evet zaten boştayken gelmemesi çok doğal yükteyken gelmesi, coil whine sesinin kulaklığa yansıdığını göstermez duyduğunuz ses yüksek ihtimalle topraklama üzerinden boşaltılamayan statik elektriktir. Kasanın metaline elini sürdüğünde ses kesilebilir. Yada elektrik varmışçasına bir gıcırtı hissedebilirsin.

Bunu test etmenin en güzel yöntemi banyodaki prizden 3 damarlı yani topraklaması olan bir uzatma kablosu çek dene.

edemir845

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
57
İsim
Emir Demir
evet zaten boştayken gelmemesi çok doğal yükteyken gelmesi, coil whine sesinin kulaklığa yansıdığını göstermez duyduğunuz ses yüksek ihtimalle topraklama üzerinden boşaltılamayan statik elektriktir. Kasanın metaline elini sürdüğünde ses kesilebilir. Yada elektrik varmışçasına bir gıcırtı hissedebilirsin.

Bunu test etmenin en güzel yöntemi banyodaki prizden 3 damarlı yani topraklaması olan bir uzatma kablosu çek dene.
ekran kartı değiştirince sorun çözüldü hocam zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,713
Üyeler
164,553
Son üye
DEM00
Top Bottom