Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran kartının termal padlerini değiştirmeme gerek var mı

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
Asus RTX 2060 OC Edition ekran kartım var alalı 4 yıl filan oldu hiç termal macun değişimi yapmadım bugün days gone oynıyım dedim 85 dereceye çıktığını gördüm normalde en baba 70 dereceyi görürüdü sizce sadece termal macun değişsem yeter mi yoksa termal padleride değiştirmemde fayda var mı varsa kaliteli pad linkleri atabilir misiniz.

angel_eye

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,270
İsim
Yunus Emre Karataş
İlgilendiği Kategoriler
Hazır Sistemler, Donanım
Hocam mecbur öne takmak zorunda kaldım çünki üstte koyunca ram yuvalarına geliyor . 30 dkdır Cyberpunk 2077 açtım sıcaklığı farklı oyunlarda görmek için kasa camı kapalı şuan 66 derecede . Acaba days gone mı çok abartı ısındırıyor. İşlemciyi bile 70 dereceye çıkartıyordu .
Oyunda bi cacıklık olabilir

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
Mecbursa yapacak bir şey yok, ama sonucu söylediğim gibi oluyor onun. Dediğin gibi her oyun aynı yükü bindirmiyor sisteme.
Aynen ben unreal engine'de render alırken bile 72 derece üstü görmüyordum ekran kartında fakat bu hafta üstte paylaştığım termal macunu alıp temizliğini yapıcam şuankinden daha serin çalışsın

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,560
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Aynen ben unreal engine'de render alırken bile 72 derece üstü görmüyordum ekran kartında fakat bu hafta üstte paylaştığım termal macunu alıp temizliğini yapıcam şuankinden daha serin çalışsın
Dediğim gibi kaliteli macun al.

Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
aykuttt
Açıkçası 2016 da aldığım rx470 ekran kartının sıcaklıkları aynen böyle oldu. Bilgisayar rainbow six oynarken kapanmaya başladı. Pedleri değiştirmeden sadece termal yeniledim. 55-60 derecelere geri düştü. Pedler öyle kolay kolay bozulacak malzemeden yapılmıyorlar. Ayrıca piyasadaki pedler, fabrikasyon pedler gibi kaliteli değiller. Kalınlıkları da önemli. Daha büyük sıkıntılar yaşayabilirsin düzgün değişim yapamazsan. Termali yenile, verim alamazsan pedleri yenilersin.

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,560
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hocam macunu sipariş ettim de pad olarak şuanki kartın kaç mm pad kullandığını nerden bulabilirim?
Model + thermal pad seklinde gugılda arattır çıkar muhtemelen.

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
Model + thermal pad seklinde gugılda arattır çıkar muhtemelen.
Pad kalınlığını bulamadım ama zaten benim hot spot kısmı aşırı ısınmıyor mesela gpu 70 dereceyken hotspot 80 derecede dolaşıyor fakat bellek sıcaklıklarına hiç bakmadım ort kaç olursa normal sayılıyor vram sıcaklıkları.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,560
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Pad kalınlığını bulamadım ama zaten benim hot spot kısmı aşırı ısınmıyor mesela gpu 70 dereceyken hotspot 80 derecede dolaşıyor fakat bellek sıcaklıklarına hiç bakmadım ort kaç olursa normal sayılıyor vram sıcaklıkları.
VRAM sıcaklığını göstermiyor olabilir o seride. Termal pad kalınlığını bulamadım açıkçası. Çoğunlukla 2MM olur ama emin olamam yani.

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser
VRAM sıcaklığını göstermiyor olabilir o seride. Termal pad kalınlığını bulamadım açıkçası. Çoğunlukla 2MM olur ama emin olamam yani.
Buldum ben de memory olan kısım 1 mm vramlarin olduğu kısım 1.5 mm şimdi iki farklı alınca pahalıya geliyor sence 1.5 mm alsam çok fark olurmu

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,560
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Buldum ben de memory olan kısım 1 mm vramlarin olduğu kısım 1.5 mm şimdi iki farklı alınca pahalıya geliyor sence 1.5 mm alsam çok fark olurmu
VRAM zaten memory demek.

AquaMya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
mustafa yaser

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,560
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
İşte 1mm olan yerler cipsetlerin olduğu yer gpunun etrafında bulunanlar ikisi içinde ortak 1.5mm pas alsam sıkıntı olurmu mı
Fazla baskı yapabilir önermem. Senin değiştirmen gereken sadece VRAM bölgesi. Diğer güç bileşenlerini falan geç.

Top Bottom