Neler Yeni

⚠️ Ekran Kartlarındaki sebepsiz fiyat artışı

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
PichHasso
Az Önce RTX 5070 ve RX 9070 XT fiyatlarına bakayım dedim (belki bir indirim/fırsat vs. Yakalarım diye) Ama Bide ne göreyim nirmlade sadece Asus Prime 5070 vardı bugün diyer zotac/palit/gainward vs.'de satışa çıkmış Ve Fiyatlar uçmuş

Zam'dan önce RTX 5070 : 29.999TL

Zam'dan sonra⬇️
Alıntıyı görüntüle

Şimdi bazılarınız 3K artmış diyebilir aslında 7K arttı çünkü 30K olan Asus Prime modeliydi ve şuan 37K
Ve işin komik tarafı stok sorunu yok veya herhangi bir şeye zam gelmedi Veya Dolar yükselmedi Neden bu zam Oldu ???

Şimdi O Satıcılarımızı öven Tayfa ne düşünüyor ❓
Gel sana neden arttığını anlatayım biraz da milletimizi eleştiricem kimse alınmasın küsmesin gücenmesin;
Bizler doyumsuz bir milletiz doyumsuz olduğumuz kadar da biraz da beynimizi kullanma konusunda problem yaşıyoruz asgari ücretin 22k olan bu ülkede her ne kadar iyi bir maaş alsan da bir bilgisayar parçası eğer asgari ücretin üstündeyse almayacaksın protesto edeceksin ama bizler öyle doyumsuz bir varlığız ki çıktığı gün hunharca bunun için kavga edip tartışıp belki cebinde ki son parasıyla belki ailesinin rızkı ile gidip 12 saat çalışan emekçilerin 30 günde kazandığı parayı bi karta bayılırsanız eğer satıcılar şu kafaya girer madem bu kadar keriz var ben 30 binde satarken alıyorsalar bunu 37 bin yapayım yine alırlar çünkü cebinde parası olmasada sırf popüler kültür kölesi olduğu için bu millet bunu alacaktır diyecek ve zam yapacak belki o adam o kartı 20 ile 25bin arası bir fiyata aldı çünkü 29a satarken de kar ediyorsa böyle bir fiyata aldığını düşünüyorum sizler yüzünden artık o adam 5 değil 10 belki 10 değil 15 bin kar edicek çünkü bizim milletimiz popüler kültürün kölesi kimse bu lafıma küsmesin de gücenmesin de bu şekilde devam ettikçe hepiniz bunu hak ediyorsunuz

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
Erdem çay
Lansman fiyatları bitti.
Enflasyonist bir ülkeyiz her şeyin fiyatı şuan ucuz.
Satıcılar arz talebi çok iyi yönetiyorlar. Arz var stok çok az rakiplerde aynı fiyat politikası güdüyor. Az olanı pahalı satmak bu kadar basit.
Alıcıya suç bulanlar için dünyadan haberiniz yok 80m nüfuslu bir ülkede ne para babaları var. Sizin gibi indirim kovalayıp fiyatlar yükselince almayın yeeeaa demiyorlar. Orta ve alt gelir grubu silindi. Bu grup bu kartlara bakmasın boşuna.

HDogus

80+ Bronze
Bir çok şeyde maalesef insanımız böyle yapıyor. Bizimde bu tarz konularda birlik olup kimseye aldırmamız lazım bak o zaman nasıl fiyat kırıyorlar.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Mehmetcan
Gel sana neden arttığını anlatayım biraz da milletimizi eleştiricem kimse alınmasın küsmesin gücenmesin;
Bizler doyumsuz bir milletiz doyumsuz olduğumuz kadar da biraz da beynimizi kullanma konusunda problem yaşıyoruz asgari ücretin 22k olan bu ülkede her ne kadar iyi bir maaş alsan da bir bilgisayar parçası eğer asgari ücretin üstündeyse almayacaksın protesto edeceksin ama bizler öyle doyumsuz bir varlığız ki çıktığı gün hunharca bunun için kavga edip tartışıp belki cebinde ki son parasıyla belki ailesinin rızkı ile gidip 12 saat çalışan emekçilerin 30 günde kazandığı parayı bi karta bayılırsanız eğer satıcılar şu kafaya girer madem bu kadar keriz var ben 30 binde satarken alıyorsalar bunu 37 bin yapayım yine alırlar çünkü cebinde parası olmasada sırf popüler kültür kölesi olduğu için bu millet bunu alacaktır diyecek ve zam yapacak belki o adam o kartı 20 ile 25bin arası bir fiyata aldı çünkü 29a satarken de kar ediyorsa böyle bir fiyata aldığını düşünüyorum sizler yüzünden artık o adam 5 değil 10 belki 10 değil 15 bin kar edicek çünkü bizim milletimiz popüler kültürün kölesi kimse bu lafıma küsmesin de gücenmesin de bu şekilde devam ettikçe hepiniz bunu hak ediyorsunuz
Aynısını anlattım ama forum'da bazı kendini bilmişler Firmaları babalarının mış gibi Savundular

Resmi verileri vs. Alarak Kanıtlı görselli şekil'de hesapladım bu konuda kartın geldiği fiyatı ama Bak konuya çoğu
"Boş konuşuyon RX 9070XT çok çok ucuza çıktı " Gibi (tahminimce İQ'ları 0.01) konuştular bana laf atmaya çalıştılar

Cidden bu halk bazen başına gelenleri hak ediyor

Dediğin gibi Tüketim çılgınlığı var iPhone 15 pro Max alıyolar daha taksidi bitmeden 16 pro max çıkınca onu alıyorlar (hayır işin komik tarafı Amerikalılar gibi 2 haftalık maaş ile değil 3-4 aylık maaş ile alınabiliyor o telefonlar)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir çok şeyde maalesef insanımız böyle yapıyor. Bizimde bu tarz konularda birlik olup kimseye aldırmamız lazım bak o zaman nasıl fiyat kırıyorlar.
Ya knk Lütfen bı üstündeki adamın dediğine Bak

Cidden hak ediyor bunun gibiler bunlara 100K yap yine alacaklar Hakkımızı savunuyoruz adam "Paran yoksa alma kardeşim kapa çeneni otur pis orta gelirli seni" Diyor😂😂😂

Lansman fiyatları bitti.
Enflasyonist bir ülkeyiz her şeyin fiyatı şuan ucuz.
Satıcılar arz talebi çok iyi yönetiyorlar. Arz var stok çok az rakiplerde aynı fiyat politikası güdüyor. Az olanı pahalı satmak bu kadar basit.
Alıcıya suç bulanlar için dünyadan haberiniz yok 80m nüfuslu bir ülkede ne para babaları var. Sizin gibi indirim kovalayıp fiyatlar yükselince almayın yeeeaa demiyorlar. Orta ve alt gelir grubu silindi. Bu grup bu kartlara bakmasın boşuna.
Stok sorunu öylemi ?? Ya cidden zekana hayranım knk Böyle devam

Merak etme Avrupa'dan da haberimiz var Avrupada'ki Olay farklı Baktılar 5000 serisi Faiş fiyattan çıkıyor ama herkes yinede alıyor kimse ses etmiyor RX 9070XT'ye de öküz gibi talep Var O zaman bide buna dayıyalım dediler

Amerika'da mesela hayla lansman fiyatı veya lansman fiyatına yakın RX 9070XT bulabiliyorsun

Ayrıca Avrupa'da da Lansman fiyatının üzerine %20 KDV eklendikten sonra yani 720$'dan= 26.300 TL'den Satışa sunuldu belli adet'e Ama stok çok hızlı bitti geri kalanı 5000 serisi gibi faiş fiyat bastılar
2-3 aya düzelir Avrupa'da Sen türkiye'yi düşün

Son düzenleme:

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
336
İsim
Gökhan
almayın abi almayın yarın öbür gün 29-30kye düştü diye konu video falan paylaşacaklar o zaman da almayın

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Mehmetcan
almayın abi almayın yarın öbür gün 29-30kye düştü diye konu video falan paylaşacaklar o zaman da almayın
Hocam Zaten 36K'ya şuan o kartı alan düpe düz enayidir tamam iyi güzel bir kart ama Asus Prime gibi Asus'ün En boş modeli'ne 36K para verenin Beyni yoktur

Şahsen dediğim gibi Hesaplamasını resmi verilere göre yaptım %20 KDV vs. Ve satıcı'nın MSRP'fiyatından kazandığı kâr dışında ekstra 2K daha kâr eklediğimizi varsaydığımızda bile
RX 9070XT'nin fiyatı 27.300TL'den başlaması gerekiyordu (giriş seviye kartların)

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,544
İsim
Diyarhan
Kaçıncı konun sayamadım ama evet zamlanıyor her seferinde aynı satışı yapıyor firmalar. Yükseltip indirim adı altında normal fiyatından satıcak.

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
Erdem çay
Aynısını anlattım ama forum'da bazı kendini bilmişler Firmaları babalarının mış gibi Savundular

Resmi verileri vs. Alarak Kanıtlı görselli şekil'de hesapladım bu konuda kartın geldiği fiyatı ama Bak konuya çoğu
"Boş konuşuyon RX 9070XT çok çok ucuza çıktı " Gibi (tahminimce İQ'ları 0.01) konuştular bana laf atmaya çalıştılar

Dediğin gibi Tüketim çılgınlığı var iPhone 15 pro Max alıyolar daha taksidi bitmeden 16 pro max çıkınca onu alıyorlar (hayır işin komik tarafı Amerikalılar gibi 2 haftalık maaş ile değil 3-4 aylık maaş ile alınabiliyor o telefonlar)

Cidden hak ediyor bunun gibiler bunlara 100K yap yine alacaklar Hakkımızı savunuyoruz adam "Paran yoksa alma kardeşim kapa çeneni otur pis orta gelirli seni" Diyor😂😂😂

Merak etme Avrupa'dan da haberimiz var Avrupada'ki Olay farklı Baktılar 5000 serisi Faiş fiyattan çıkıyor ama herkes yinede alıyor kimse ses etmiyor RX 9070XT'ye de öküz gibi talep Var O zaman bide buna dayıyalım dediler

Amerika'da mesela hayla lansman fiyatı veya lansman fiyatına yakın RX 9070XT bulabiliyorsun

Ayrıca Avrupa'da da Lansman fiyatının üzerine %20 KDV eklendikten sonra yani 720$'dan= 26.300 TL'den Satışa sunuldu belli adet'e Ama stok çok hızlı bitti geri kalanı 5000 serisi gibi faiş fiyat bastılar

HAYLA anlamıyorsun. Bak tekrar oku sen bu kartı alacak gelir grubunda değilsin. Bu bir.
İkincisi arz talep demişim onu da bir öğren. Talebi olan her şeyin fiyatı artar kendinde bunu söylüyorsun fakat anlayacak kapasite yok. Diyorsunki nvidia yüksek fiyattan çıkarttı millet amd ye yöneldi. E bende bunu söylüyorum. Bunu sen söyleyince doğru ben söyleyince mi yanlış :)

Ben Türkiye'yi niye düşüneyim. Alamayan sensin sen düşün. Saçma sapan konuların cahillik akan yazılarından gına geldi.

Rhavenix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
597
İsim
PichHasso

Biz erkekler var ya kızlarla dalga geçeriz hani (kızlar varsa tabi forumda onlardan da özür dileyerek söylüyorum :D ) kızlar nasıl gratirste indirimde olmayan şeyleri kavga dövüşle alır ya biz erkeklerde ekran kartında böyleyiz ama uslanmayız bu forumda artık kim dese ya bu fiyat ne herkese hak ediyorsunuz yazıcam artık :D

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
619
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Geçen yıl ocak ayında Red Devil 6700XT ekran kartımı verip Surpim X 3080 aldım. O bile gereksiz geliyordu bana çünkü 2K'da 6700XT ile her şeyi oynayabiliyordum ve üstüne işlemciye, ekran kartına o.c atıp daha da yükseltmiştim FPS değerlerini. Almışken güzel görünsün, kasa şık dursun, biraz da render işlerinde yardımcı olsun diye 3080 aldım 2.el. 6000 serisi çıksa da almayacağım. Gider yine 2. el 3090 Ti ya da 4080 alırım yine gidip 5000 serisi ya da ileride çıkacak 6000 serisini almam. Artık telefon piyasasına döndü. Sürekli aynı kartlar çıkarılıyor, fark ne diyorsun " abi yapay zeka getirdik saf güçte 20 fps alırken yapay zeka ile 1298389124709812 fps alabiliyorsun al sana bir böbrek parasına olur." diyorlar.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Mehmetcan
HAYLA anlamıyorsun. Bak tekrar oku sen bu kartı alacak gelir grubunda değilsin. Bu bir.
İkincisi arz talep demişim onu da bir öğren. Talebi olan her şeyin fiyatı artar kendinde bunu söylüyorsun fakat anlayacak kapasite yok. Diyorsunki nvidia yüksek fiyattan çıkarttı millet amd ye yöneldi. E bende bunu söylüyorum. Bunu sen söyleyince doğru ben söyleyince mi yanlış :)

Ben Türkiye'yi niye düşüneyim. Alamayan sensin sen düşün. Saçma sapan konuların cahillik akan yazılarından gına geldi.

-Senin ile benim dediğim farklı ben fiyat artmasının sebebi'nin Nvidiafaiş fiyatlara çıkarınca kimse ses etmedi ve satın almaya devam ettiler o yüzden AMD'de Kartlar'da da faiş fiyat uyguladılar

Evet Arz'da önemli bir etken Ama belki bilmiyorsun dur 200$ Yurt dışında ciddi para demek yani kimse kolay kolay 200$ fazla fiyata satılan bir şeyi almaz O yüzden zaten 900$ Stok bulabiliyorsunuz Avrupa'da çünkü 750-800$'dan fazla veren yok(Avrupa'da vergilerden sonra fiyat8 720$) ,giriş segment için diyiyorum yoksa Sapphire Nitro+'a Falan 900$ verilir o ayrı

Ayrıca benim O kartı alacak gelir grubun'da olup olmadığımı neye göre Söylüyorsun ???
-Tutumlu olmak fakir olmak demek mi ?😂
Sadece 7-8K fazla para verecek kadar enayi değilim eğer birileri ses etmez ise bu farklar 10-12K'ya çıkar sonra daha'da çıkar tıpkı şuan ki Ekran kartları fiyatlarına avrupalılar ses etmiyor diye Türkiye gibi fahiş fiyatlar uygulaması gibi

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
632
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
4070Ti ile yola devam. 5000 serisi bana göre fiyasko.

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Mustafa Tuna

Avrupa'da 750 euroya anca giriş modellerini verdiler burada satılan gigabyte gaming oc modeli en düşük 800 Euro'ya satıldı şuan fahiş fiyatlık bir olay yok ama alım gücümüz bu kadar düşükken bu kadar pahalı ürünlere yönelmek ne kadar doğru bilemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,110
Üyeler
169,675
Son üye
gen7zy
Top Bottom