Neler Yeni

⚠️ Ekran Kartlarındaki sebepsiz fiyat artışı

Dahası  
Reaksiyon skoru
80
İsim
Alper Uğurcan
Lansman fiyatları bitti.
Enflasyonist bir ülkeyiz her şeyin fiyatı şuan ucuz.
Satıcılar arz talebi çok iyi yönetiyorlar. Arz var stok çok az rakiplerde aynı fiyat politikası güdüyor. Az olanı pahalı satmak bu kadar basit.
Alıcıya suç bulanlar için dünyadan haberiniz yok 80m nüfuslu bir ülkede ne para babaları var. Sizin gibi indirim kovalayıp fiyatlar yükselince almayın yeeeaa demiyorlar. Orta ve alt gelir grubu silindi. Bu grup bu kartlara bakmasın boşuna.
Adam haklı

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,512
İsim
Volkan
HAYLA anlamıyorsun. Bak tekrar oku sen bu kartı alacak gelir grubunda değilsin. Bu bir.
İkincisi arz talep demişim onu da bir öğren. Talebi olan her şeyin fiyatı artar kendinde bunu söylüyorsun fakat anlayacak kapasite yok. Diyorsunki nvidia yüksek fiyattan çıkarttı millet amd ye yöneldi. E bende bunu söylüyorum. Bunu sen söyleyince doğru ben söyleyince mi yanlış :)

Ben Türkiye'yi niye düşüneyim. Alamayan sensin sen düşün. Saçma sapan konuların cahillik akan yazılarından gına geldi.
Kardeş boş yapma be adamlar fırsatçı alındığını görünce şişiriyorlar hala konuşuyorsun bu firmalarda akrabaların var sanırım yada sende bunlardansın

Phoenixxx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
Erdem çay
Kardeş boş yapma be adamlar fırsatçı alındığını görünce şişiriyorlar hala konuşuyorsun bu firmalarda akrabaların var sanırım yada sende bunlardansın
Anlama problemin var sanırım. Bende aynı şeyi söylüyorum. Okuman varsa bi daha yavaşça okur musun. Ne demişim. Özet geçeyim bak senin için.

Dedim ki bu karta ilgi çok bu ilgiye oranla üretim yok. Firmalar bunun farkında lansman fiyatı stokları bitince yapıştırdılar.

Senin anlayacağın kadar düşük cümle kullanayım evet firmalar fırsatçı

Bu forumda mesaj kasan ne kadar boş insan var

-Annatar-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,127
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,512
İsim
Volkan
Anlama problemin var sanırım. Bende aynı şeyi söylüyorum. Okuman varsa bi daha yavaşça okur musun. Ne demişim. Özet geçeyim bak senin için.

Dedim ki bu karta ilgi çok bu ilgiye oranla üretim yok. Firmalar bunun farkında lansman fiyatı stokları bitince yapıştırdılar.

Senin anlayacağın kadar düşük cümle kullanayım evet firmalar fırsatçı

Bu forumda mesaj kasan ne kadar boş insan var
kardeş sen başta ne yazmışsın sen bu kartları alacak parayı kazanacak adam değilsin gibi sinden adama yazmışsın o yazıdan bu anlamı çıkaracak adam daha doğmamıştır

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,842
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
5000 serisinden sonra bunlarda fırlamış

1741696123012.png

gavanoz

80+
Hocam dediğim gibi bana garip gelen herhangi bir Talep'te yoktu ki 5070'de kimse 5079 almak istemiyordu anca annesini babasını vatana vs. Götürüp Roblox oynamak için PC alan çocuklar almıştır
Yani RX 9070XT anında stok bitirdiler dünyada 5070 Hiç talep yok bu fiyatlarda ama zam gelmiş ilginç ?
Hocam dünya genelini bilmem fakat birazda ülkemiz genelindeki fırsatçılıktan kaynaklanıyor bu zamlar bence

fyyz34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
156
İsim
Feyyaz Yalcin
Bu iş borsa gibidir ucuzken kimse almaz zamlanınca daha da zamlanacak biticek diye herkes atlar daha yeni cıktıgında 30 bindi 9070xt dur bakalım belki satmaz indirime girer diye bekleyenler oldu şimdi yok satıyor bence uzun sure de ucuzlar gibi durmuyor

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,052
İsim
Mehmetcan
Avrupa'da 750 euroya anca giriş modellerini verdiler burada satılan gigabyte gaming oc modeli en düşük 800 Euro'ya satıldı şuan fahiş fiyatlık bir olay yok ama alım gücümüz bu kadar düşükken bu kadar pahalı ürünlere yönelmek ne kadar doğru bilemiyorum
Hocam be'de zaten 750 dolara giriş seviye kartlar Dedim ya ???

Ayrıca Gigabyte gaming OC kartlar AMD'de giriş seviye zaten Gigabyte windforce serisi AMD'de yok

Ayrıca ABD fiyatlarına'da bakarsanız görürsünüz RX 9070XT Gigabyte Gaming OC karlar 599$ satıldı Stok zaten anında bitti (yanlış anlamayın zaten TR'de veya Avrupa'da kimse MSRP fiyatı beklemiyor %20KDV var Sadece gaming oc'nin fiyat farkının olmadığını demeye çalışıyorum Max 20 dolar olması gerekir 720 dolar nerede 800 dolar nerede giriş seviye bir kart için

Son olarak Ben RX 9070XT Gigabyte gaming OC kart görmedim türkiye'de en ucuz olan RX 9070XT Sapphire Pluse modeliydi oda 31K= 847$ Siz düşünün
Mesaj otomatik birleştirildi:

5000 serisinden sonra bunlarda fırlamış

Alıntıyı görüntüle
İşte ben'de bunu anlatmaya çalışıyorum Normal'de Yeni kartlar ucuz olduğu için (5070 üzerini saymassak) RX 9070XT mesela RTX 5070Tİ rakibi Veya RX 9070, RTX 5070'i geçiyor ve daha ucuz aynı şekilde RX 9070XT 5070Tİ gectiği yerler bile oluyor ama RTX 5070 Tİ ile arasında en az 15K var

Yani yeni kartlardan sonra RTX 4070 serisi ve 5070Tİ ve altının fiyatı düşmesi gerekirken Yani olması gereken fiyatlar gelmesi gerekirken Tam Tersi saçma şekilde Artıyor ama haklılar foruma baksana Adamlar fiyatlar Çok ucuz Diye Savunuyorlar Fiyata laf edeni linçliyorlar
600$ msrp'si olan ve Avrupa ülkeleri ile TR'de +%20 KDV eklenip 720$ olan kartın en ucuz modelini Ülkemizde 845$ diye Ucuz diyip seviniyorlar aradaki 125$ farkı TL gibi değersiz sanıyorlar evet belki 4K fark biz alıştık ama ABD'ye veya Avrupa'ya gidin bakalım 120$ değerini bir sorun adamlara ABD'de 550$ araba alabiliyor iyimisiniz siz ????

Aslında onlarada bazen hak veriyorum Malum Ekonomiden Dolayı Fiyat algılarını yitirmişler

kardeş sen başta ne yazmışsın sen bu kartları alacak parayı kazanacak adam değilsin gibi sinden adama yazmışsın o yazıdan bu anlamı çıkaracak adam daha doğmamıştır
He işte anlatamıyorsun Sanki babasının firmasıymış gibi savunuyorlar hayır firmalar savunmaları için para veriyorlar bana'da versinler ölümüne savunurum😂

Bunun gibiler oldukça Fırsatçılarda olacak adam resmen, "Evet fırsatçılık yapıyorlar Napayım paran yetmiyor diye pahalı diyip fiyatları eleştirme Paran yetmiyorsa kes sesini ve alma" diyor şaka gibi

Son düzenleme:

turnão

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Mustafa Tuna
Hocam be'de zaten 750 dolara giriş seviye kartlar Dedim ya ???

Ayrıca Gigabyte gaming OC kartlar AMD'de giriş seviye zaten Gigabyte windforce serisi AMD'de yok

Ayrıca ABD fiyatlarına'da bakarsanız görürsünüz RX 9070XT Gigabyte Gaming OC karlar 599$ satıldı Stok zaten anında bitti (yanlış anlamayın zaten TR'de veya Avrupa'da kimse MSRP fiyatı beklemiyor %20KDV var Sadece gaming oc'nin fiyat farkının olmadığını demeye çalışıyorum Max 20 dolar olması gerekir 720 dolar nerede 800 dolar nerede giriş seviye bir kart için

Son olarak Ben RX 9070XT Gigabyte gaming OC kart görmedim türkiye'de en ucuz olan RX 9070XT Sapphire Pluse modeliydi oda 31K= 847$ Siz düşünün

İşte ben'de bunu anlatmaya çalışıyorum Normal'de Yeni kartlar ucuz olduğu için (5070 üzerini saymassak) RX 9070XT mesela RTX 5070Tİ rakibi Veya RX 9070, RTX 5070'i geçiyor ve daha ucuz aynı şekilde RX 9070XT 5070Tİ gectiği yerler bile oluyor ama RTX 5070 Tİ ile arasında en az 15K var

Yani yeni kartlardan sonra RTX 4070 serisi ve 5070Tİ ve altının fiyatı düşmesi gerekirken Yani olması gereken fiyatlar gelmesi gerekirken Tam Tersi saçma şekilde Artıyor ama haklılar foruma baksana Adamlar fiyatlar Çok ucuz Diye Savunuyorlar Fiyata laf edeni linçliyorlar
600$ msrp'si olan ve Avrupa ülkeleri ile TR'de +%20 KDV eklenip 720$ olan kartın en ucuz modelini Ülkemizde 845$ diye Ucuz diyip seviniyorlar aradaki 125$ farkı TL gibi değersiz sanıyorlar evet belki 4K fark biz alıştık ama ABD'ye veya Avrupa'ya gidin bakalım 120$ değerini bir sorun adamlara ABD'de 550$ araba alabiliyor iyimisiniz siz ????

Aslında onlarada bazen hak veriyorum Malum Ekonomiden Dolayı Fiyat algılarını yitirmişler

He işte anlatamıyorsun Sanki babasının firmasıymış gibi savunuyorlar hayır firmalar savunmaları için para veriyorlar bana'da versinler ölümüne savunurum😂

Bunun gibiler oldukça Fırsatçılarda olacak adam resmen, "Evet fırsatçılık yapıyorlar Napayım paran yetmiyor diye pahalı diyip fiyatları eleştirme Paran yetmiyorsa kes sesini ve alma" diyor şaka gibi
Lansman fiyatını geç redditten okuyorum gaming ocyi alan en ucuz 790 dolara almış 880 dolara alan bile var

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Ekrem
Bu olay 2020 den belli var ekran kartındaki fiyat artışı pandemide herkesin evde iken mining yapıyordu çok fazla ekran kartı satışı yapıldı çipler tükendi bunu satıcılar zam yapmakta buldu tqbikide vergi sistemide çok ağır

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,028
İsim
Selim
Az Önce RTX 5070 ve RX 9070 XT fiyatlarına bakayım dedim (belki bir indirim/fırsat vs. Yakalarım diye) Ama Bide ne göreyim nirmlade sadece Asus Prime 5070 vardı bugün diyer zotac/palit/gainward vs.'de satışa çıkmış Ve Fiyatlar uçmuş

Zam'dan önce RTX 5070 : 29.999TL

Zam'dan sonra⬇️
Alıntıyı görüntüle

Şimdi bazılarınız 3K artmış diyebilir aslında 7K arttı çünkü 30K olan Asus Prime modeliydi ve şuan 37K
Ve işin komik tarafı stok sorunu yok veya herhangi bir şeye zam gelmedi Veya Dolar yükselmedi Neden bu zam Oldu ???

Şimdi O Satıcılarımızı öven Tayfa ne düşünüyor ❓
Satıcılar övülmüyor burada ki fiyat arz talep meselesi 100k üstü Apple telefon peynir ekmek gibi satılıyor burada ki satılıyor kısmı satıcıyı ilgilendirir yani stokcu ya da normal kullanıcı satın almış hiç bir önemi yok elin de x malından 100 tane var +100k fahiş fiyattan 100 tane x ürünü satılıyor satıcı x ürünü satıp satmadığına bakar satılıyorsa x ürününü 85bin liraya düşürmesi için hiç bir sebebi yok aynı olay ekran kartı içinde geçerli 5090 Avrupa ve global de 2.5 3bin dolar üstüne peynir ekmek gibi satıldı kara borsaya düştü talep yüksek senin benim alıp almadığına bakmaz satıp satmadığına bakar Türkiye için de geçerli 40bine koysa da alan kişi sayısı oldukça fazla olacak alan varsa adamların fiyat düşürmesi için sebeb yok bu olay tüketicide bitiyor almazsa talep azalır talep azalırsa fiyat düşer ama sıra bize gelene kadar bu işten al sat yapan ticari tüketici tayfa almayı kesmesi gerekiyor oda imkansız bir olay 🤷 en güzel örnekleri forumda görüyoruz bir ürün indirime girer girmez topluca alıp sarı sitede yüksek fiyattan ilan açıyorlar hiç bir zaman bitmeyecek bu al ver meselesi.

Satriani

80+ Silver
Ulan ne ekran kartlarıymış bunlar ya, herkesi dertli etti!
Onu alacaz, bunda indirim olur mu, şunda taksit gelir mi diye diye odanın içi kutu kutu malzeme, sabah akşam birbirimize bakıyoruz.
En son vericem 20K alacam bi 7800XT nasılsa o da iş görmeyecek mi kardeşim, la yeter da! :PeepoLeave:

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,110
Üyeler
169,675
Son üye
gen7zy
Top Bottom