Neler Yeni

Ekrandaki Renkler Soluk

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
Şu laptop'u kullanıyorum: Lenovo ThinkBook 15 (G2) 20VE00FRTXA12 Notebook
Yeni format attım ve ekrandaki renkler soluk. Windows update yaptım. Lenovo'nun sitesinden sürücü taraması yaptım ve tüm sürücülerimin güncel olduğunu söyledi. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
%45 NTSC renk gamına sahip panel kullanıyorsunuz, sRGB renk gamının tamamını görüntüleyemiyor kullanılan panel. Bu da size solukluk olarak geri dönüyor.

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%45 NTSC renk gamına sahip panel kullanıyorsunuz, sRGB renk gamının tamamını görüntüleyemiyor kullanılan panel. Bu da size solukluk olarak geri dönüyor.
Lenovonun sitesinden baktıysanız, ben de baktım fakat benim kullandığım model yoktu, onun son 3 harfi eksik olanı vardı. Epey'de 100% sRGB gözüküyor. IPS panel bu kadar kötü gösteremez. Intel Graphics Command Center ayarlarından doygunluğu fulleyince çözülüyor, fakat başka yolla çözmek istiyorum.

sncnalhn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
132
İsim
Alihan Şencan
Hdr falan açık olabilir mi windows ayarlarinda?

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
Hdr falan açık olabilir mi windows ayarlarinda?
HDR desteklemiyor, HDR formatındaki videoları destekliyor, o ayarı hem açıp hem kapatıp test ettim, hiçbir etkisi olmuyor. Sanki sahte bir ayar gibi.

Ekler

• Annotation 2024-01-20 155144.png
    Annotation 2024-01-20 155144.png
    8.8 KB · Hit: 30

Adriatique

80+ Silver
En İyi Cevap
2
IPS panel bu kadar kötü gösteremez.
Kalıplaşmış yanlış bilgiler bunlar, IPS panel bu kadar kötü göstermez diye bir şey yok. Koşullar sağlanırsa VA'dan da TN'den de kötü renk kalitesine sahip olabilir.

Lenovonun sitesinden baktıysanız, ben de baktım fakat benim kullandığım model yoktu, onun son 3 harfi eksik olanı vardı.
Son 3 harfi eksik olan sizin laptopunuz zaten.

Kullandığınız modelin Türkiye'de %100 sRGB panelli konfigürasyonuna sahip 2 tane stok kodu var:

• 20VE00FSTX
• 20VE00FTTX

Bunlar dışında Türkiye'ye getirilen cihazlarda %100 sRGB değil %45 NTSC panel bulunmakta.

Epey'de 100% sRGB gözüküyor.
Epey güvenilir bir kaynak değil.

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
Kalıplaşmış yanlış bilgiler bunlar, IPS panel bu kadar kötü göstermez diye bir şey yok. Koşullar sağlanırsa VA'dan da TN'den de kötü renk kalitesine sahip olabilir.

Son 3 harfi eksik olan sizin laptopunuz zaten.

Kullandığınız modelin Türkiye'de %100 sRGB panelli konfigürasyonuna sahip 2 tane stok kodu var:

• 20VE00FSTX
• 20VE00FTTX

Bunlar dışında Türkiye'ye getirilen cihazlarda %100 sRGB değil %45 NTSC panel bulunmakta.

Epey güvenilir bir kaynak değil.
Ama benim kullandığım modelin sonunda A12 de var, rami 8 gb değil 16 gb ve 256 gb değil 1 tb ssd var.

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
O yüzden stok kodunda ekstra harfler var.
Anladım çok teşekkürler. Peki şimdi epey'in güvenilir olmadığını söylediniz, ben 1 ay sonra renkleri güzel gösteren bir monitör almak istediğimde araştırmamı nereden yürütebilirim?

Ensiance

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Ege
Başlata tıkla intel yaz intel kontrol merkezi diye bir şey cıkarsa ondada renk ayarları vardı sanırım
Evet var. Oradan doygunluğu fulleyip kullanıyorum. 1 ay sonra monitör aldığım zaman böyle kaçak yöntemlerle kullanmaya gerek kalmaz umarım.

Top Bottom