Neler Yeni

Elektrik gidip gelmesinden sonra Pc açılmıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit Buğra Ocak
Merhabalar sabah bilgisayarımı açtıktan sonra elektrik gitti geldi ve bilgisayarım kapandı açmaya çalıştığımda asus ekranı geliyo ama windows başlamıyordu ekranım kapanıyodu direk bi kaç deneme sonra windows onarım moduna atmaya başladı sonrasında internetten gördüğüm bi kaç şeyi denedim som güncellemeleri kaldırdım bu sefer mavi ekran yiyip Windows critical proses died hatası almaya başladım format atmaya çalıştığımda ise boot için usbyi seçiyorum kaydetip çıktığımda yine bilgisayarım açılmıyor yeni Windows kurulum ekranına bile atmıyor bilgisayarımda 1 ssd 1 hdd var normalde ssdde kuruluydu onu çıkartıp hddye kurmaya çalıştığımdada aynı şeyler oldu bu sorunu nasıl çözerim ya da bozulan parçam hangisidir

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,102
İsim
Arda doğan
Merhabalar sabah bilgisayarımı açtıktan sonra elektrik gitti geldi ve bilgisayarım kapandı açmaya çalıştığımda asus ekranı geliyo ama windows başlamıyordu ekranım kapanıyodu direk bi kaç deneme sonra windows onarım moduna atmaya başladı sonrasında internetten gördüğüm bi kaç şeyi denedim som güncellemeleri kaldırdım bu sefer mavi ekran yiyip Windows critical proses died hatası almaya başladım format atmaya çalıştığımda ise boot için usbyi seçiyorum kaydetip çıktığımda yine bilgisayarım açılmıyor yeni Windows kurulum ekranına bile atmıyor bilgisayarımda 1 ssd 1 hdd var normalde ssdde kuruluydu onu çıkartıp hddye kurmaya çalıştığımdada aynı şeyler oldu bu sorunu nasıl çözerim ya da bozulan parçam hangisidir
İşletim sistemini bozmuş gibisin bios sıfırla anaharttan gücü kes açma kapama tuşuna birkaç kez bas içerisindeki statik elektriği bi atsın

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
windows çökmüş, biosla hiç alakası yok ki... :)

Windowsu baştan kurmalısın ya da yedeği varsa kurtarmaya çalış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer çok elektrik giden bir yerde isen ve bilgisayarında önemli işler yapıyorsan kesintisiz güç kaynağı alman iyi olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit Buğra Ocak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
windows çökmüş, biosla hiç alakası yok ki... :)

Windowsu baştan kurmalısın ya da yedeği varsa kurtarmaya çalış.
Dediğim gibi format atmaya çalıştığımda boot menüsünden usbyi seçip yeniden başlattığımdada açılmıyo mavi ekran alıyorum bu sefer windows değil ama 00xc00000098 koduyla

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Dediğim gibi format atmaya çalıştığımda boot menüsünden usbyi seçip yeniden başlattığımdada açılmıyo mavi ekran alıyorum bu sefer windows değil ama 00xc00000098 koduyla
Kodun fotosunu atabilir misin? Tam anlayamadım, hangi aşamada hata kodu veriyor?

Bir de bilgisayarına uygun 64bit veya 32 bit ayrımını yapabildin varsayıyorum.

Windows ssd ye mi kurulu yoksa hdd ye mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit Buğra Ocak
Kodun fotosunu atabilir misin? Tam anlayamadım, hangi aşamada hata kodu veriyor?

Bir de bilgisayarına uygun 64bit veya 32 bit ayrımını yapabildin varsayıyorum.

Windows ssd ye mi kurulu yoksa hdd ye mi?
Windows ssdye kurulu normal bi şekilde başlattığımda windowslu olan mavi ekranı alıyorum format atmak için usb takıp biosdan boot menüsünden usb seçerek tekrar başlattığımda kod olan mavi ekranı alıyorum

Ram hızlarını ve uyumluluğunu kontrol et görev yöneticisinden açılan uygulamalara bak
Hocam bilgisayar açılmıyo ki görev yöneticisine bakamam

Windows ssdye kurulu normal bi şekilde başlattığımda windowslu olan mavi ekranı alıyorum format atmak için usb takıp biosdan boot menüsünden usb seçerek tekrar başlattığımda kod olan mavi ekranı alıyorum

Hocam bilgisayar açılmıyo ki görev yöneticisine bakamam
İkisinide aynı fotoyu eklemişim formattan sonra gelen bu

Ekler

• IMG_20241022_195246.jpg
    IMG_20241022_195246.jpg
    2 MB · Hit: 10
  • IMG_20241022_195246.jpg
    IMG_20241022_195246.jpg
    2 MB · Hit: 11
  • Screenshot_2024-10-22-19-58-20-192_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-10-22-19-58-20-192_com.miui.gallery.jpg
    616.5 KB · Hit: 10

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Tekin Ayber
Sanırım usb diski seçememişsin veya usb yanlış seçmişsin... Çünkü windowsa atlamış. Biosda olsa idi siyah ekranda gelmesi daha muhtemel ve biosda hata verseydi f5 gibisinden seçenekler çıkardı. Doğru usb seçeneğini seç ve usb formatı sağlam, okunabilir olsun.

Aykut D.

80+ Gold
Boot edemiyorsun usb'yi .

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Yiğit Buğra Ocak
Sanırım usb diski seçememişsin veya usb yanlış seçmişsin... Çünkü windowsa atlamış. Biosda olsa idi siyah ekranda gelmesi daha muhtemel ve biosda hata verseydi f5 gibisinden seçenekler çıkardı. Doğru usb seçeneğini seç ve usb formatı sağlam, okunabilir olsun.
Farklı bir format usbim vardı onunla denedim kurulum ekranı geldi yardımınız için teşekkür ederim başka bi hatayla karşılaşırsam yine yardımınızı isterim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,180
Üyeler
161,270
Son üye
Ahmetbe2
Top Bottom