Çözüldü✓ Elektrik kesildi PSU bozuldu

Akım korumalı priz maalesef bir işe yaramaz hocam. Boşuna para harcamayın. O yüksek akımdan korur şehir merkezlerinde yüksek akım neredeyse hiç olmaz olursa da dağıtan trafo sonra apartman sigortası daha sonra ev sigortası daha sonra güç kaynağı tv veya pc de bulunan anakart kapasitörleri bunları biri olmazsa diğeri dengeler. Köyde mezrada yaşamıyorsanız. Akım korumalı priz maalesef bir işe yaramaz bunun sebebi bakır kablolarınızın zamanla aşınması vs olabilir bu da voltaj dalgalanmalarına sebep olabilir sağlıklı dengeleyebilecek tek şey kesintisiz güç kaynağıdır. İyi bir akülü olanı biraz tuzlu olabilir.

Hocam dışarda tamir ettirirsen muhtemelen çok fazla işçilik alırlar kimse PSU ile uğraşmıyor inanılmaz zahmetli.bir cihaz garantisi olsa direk uğraşmayıp onlar bile değiştiriridi herhalde

Ben sormuştum baya kişiye ya abartı fiyat söylüyorlar ya da yapmıyoruz diyorlar

Ben kendim araştırıp yapmayi deniycem boş olduğumda biraz hevesin varsa sen de araştırıp bakanilrsin ufak bir kapasitör yanmıştır 10 liraya alır değiştirirsin mesela
anladım hocam teşekkürler.

Evet. Bu şekilde yaparsan evin şarteli atar genelde. Atmazsa da bi cihaza zarar gelme şansı çok yüksek olur. Fişe takarken psu tuşunun daima kapalı olduğundan emin olman lazım.
şimdi her gün pc yi ben masa ustunden kapatiyom 3 lü prizide prizden sokuyom baska bisi yapmam lazimmi

şimdi her gün pc yi ben masa ustunden kapatiyom 3 lü prizide prizden sokuyom baska bisi yapmam lazimmi
Pc fişten çekiliyorsa, önce psu tuşu kapatılmalı, sonra prizden çekilmeli.

Aynı şekilde priz takılacaksa psu tuşunun kapalı olduğuna emin olmalısınız.
Buna ek olarak bazı arkadaşlar kasa temizlerken psu kablosunu prize takılo bırakıp, kasanın arkasındaki 3 dişliyi çıkartıyor. Bu çok tehlikeli, özellikle prize takılı haldeki psu kablosunu kasadaki psu tuşu kapalı haldeyken bile takmayın.

Pc fişten çekiliyorsa, önce psu tuşu kapatılmalı, sonra prizden çekilmeli.

Aynı şekilde priz takılacaksa psu tuşunun kapalı olduğuna emin olmalısınız.
Buna ek olarak bazı arkadaşlar kasa temizlerken psu kablosunu prize takılo bırakıp, kasanın arkasındaki 3 dişliyi çıkartıyor. Bu çok tehlikeli, özellikle prize takılı haldeki psu kablosunu kasadaki psu tuşu kapalı haldeyken bile takmayın.
son dedigini anlamadim psu tuşu kapaliyken kabloyu takmayacaksam nasil takicam

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,157,483
Üyeler
183,842
Son üye
nemesis060
Geri