Elektro Gitar Tavsiyesi Gerekiyor

aqsg

80+
Reaksiyon skoru
35
Merhaba. Yaklaşık bir 12-12.5 bütçem var kendime bir elektro gitar almak istiyorum max 13kya çıkabilirim. Evde kullanacağım. Gitar oneriniz varsa yazabilirmisiniz?

Sıfırdan mı başlayacaksın? Hangi türde çalıcaksın?

Reis sıfırdan başlıyorum
O zaman heavy metal tarzları falan çalmazsın hemen. Bende jackson js11 dinky var satabilirim dicektim de ağır kalabilir. Squier bakabilirsin telecaster modelleri güzeldir bende kullandım zamanında. Ibanez de olabilir biraz pahalı gelebilir ama kalitelidir. Biraz daha giriş seviye olarak SX vardır işini görür yeni başlayacaksan, sonrasında satar başka gitar alırsın.

selam hocam yaklaşık 2 yıl klasik gitar kullandım sonra elektro gitara geçmeyi düşündüğüm için zamanında detaylı araştırma yapmıştım fakat geçme fırsatım olmadı ekonomik sebeplerden ötürü. https://www.trendyol.com/sx/stratocaster-elektro-gitar-candy-apple-red-sst57-car-p-402380987 başlangıç için genel olarak tavsiye edilen iyi sayılabilecek bir marka. eğer metal, hard rock çalmayı düşünüyorsan pek fazla tatmin etmeyebilir ama onlara göre daha sakin şarkılar için manyetik dizilimi de ideal denebilir. daha detaylı bakmak istersen elektro gitar forumu vardı ismini hatırlamıyorum ama yazarsan çıkar oradan da konu açabilirsin. tüm bütçeni gitara ayırma amfi vsde başlarda çok önemli olmasa bile gitar çalmayı öğrendikten sonra gitar kadar önemli en az.

O zaman heavy metal tarzları falan çalmazsın hemen. Bende jackson js11 dinky var satabilirim dicektim de ağır kalabilir. Squier bakabilirsin telecaster modelleri güzeldir bende kullandım zamanında. Ibanez de olabilir biraz pahalı gelebilir ama kalitelidir. Biraz daha giriş seviye olarak SX vardır işini görür yeni başlayacaksan, sonrasında satar başka gitar alırsın.
Reis bu alınılabilirmi sence? Yada bu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

selam hocam yaklaşık 2 yıl klasik gitar kullandım sonra elektro gitara geçmeyi düşündüğüm için zamanında detaylı araştırma yapmıştım fakat geçme fırsatım olmadı ekonomik sebeplerden ötürü. https://www.trendyol.com/sx/stratocaster-elektro-gitar-candy-apple-red-sst57-car-p-402380987 başlangıç için genel olarak tavsiye edilen iyi sayılabilecek bir marka. eğer metal, hard rock çalmayı düşünüyorsan pek fazla tatmin etmeyebilir ama onlara göre daha sakin şarkılar için manyetik dizilimi de ideal denebilir. daha detaylı bakmak istersen elektro gitar forumu vardı ismini hatırlamıyorum ama yazarsan çıkar oradan da konu açabilirsin. tüm bütçeni gitara ayırma amfi vsde başlarda çok önemli olmasa bile gitar çalmayı öğrendikten sonra gitar kadar önemli en az.
Bu videodaki gibi calabilirmiyim? Boyle Metallica falan calmayacagim

Donner duymadım hiç ama kozmos duydum. Böyle set halinde satılanlar genelde giriş seviye oluyor zaten işinizi de görür yeni başlayacaksınız. Ben de ilk başladığımda 400tl'ye almıştım :D Ama şunu söyleyeyim biraz zaman geçip iyice kavradıktan sonra yetersiz geliyor.Bütçeniz var yine orta seviyeden başlamanı tavsiye ederim.

ben şahsen kesinlikle tavsiye etmem hocam bu setleri bütçen çok kısıtlıysa düşünülebilir ama ilerde hem elden çıkarmak istediğinde zarara uğratır hem de sesleri pek iyi olmadığı için başlamadan soğuyabilirsin. @Basent hocamın dediği markalardan biri daha makul özellikle dediğim gibi sx daha iyi bence çünkü giriş seviyesinin iyi ürünlerinden biri hem ses tatmin eder hem de sağa sola dokundurduğunda çizilirse vs o kadar üzmez satması falan da zorlamaz çok.

Sx stratocaster veya telecaster modeli gayet yeterli olur

ben şahsen kesinlikle tavsiye etmem hocam bu setleri bütçen çok kısıtlıysa düşünülebilir ama ilerde hem elden çıkarmak istediğinde zarara uğratır hem de sesleri pek iyi olmadığı için başlamadan soğuyabilirsin. @Basent hocamın dediği markalardan biri daha makul özellikle dediğim gibi sx daha iyi bence çünkü giriş seviyesinin iyi ürünlerinden biri hem ses tatmin eder hem de sağa sola dokundurduğunda çizilirse vs o kadar üzmez satması falan da zorlamaz çok.
Rota müzikte ibanezin seti vardı 13kydi galiba o alınır mı??

Hocam peki amfi olarak ne onerebilirsiniz zuhalde güzel amfiler vardı

Hocam kozmosun burda inceleme videosuda var hoşuma gitti.

Rota müzikte ibanezin seti vardı 13kydi galiba o alınır mı??

Hocam peki amfi olarak ne onerebilirsiniz zuhalde güzel amfiler vardı
Blackstar veya boston amfiler işini görür rahatlıkla ben de ilk başladığımda boston ga15r amfi ile başlamıştım sonra line6 aldım manyak bir amfiydi ama fiyatları uçmuş durumda şu an.

Hocam kozmosun burda inceleme videosuda var hoşuma gitti.
Kozmos giriş seviye uygun fiyatlı bir gitar dediğim gibi yeni başlayacağın için tatmin eder ama sonrasında işi kavradıkça hoşuna gitmez çünkü giriş seviye bir gitar manyetikleri o kadar kaliteli değil. Onun yerine sx strat kasa veye sx telecaster bakabilirsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,924
Üyeler
184,997
Son üye
sametkurt94
Geri