Midora
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 230
- İsim
- Sinan
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Herkese merhaba, kendi kişisel deneyimlerimi ve tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
Burada yapılan hesaplar kaba taslak yapılmış olup %100 doğru değildir, anlamanız için karşılaştırma ve özet yapmaya çalıştım.
Öncelikle şunu söyleyerek başlamakta yarar var: mesajlar kesinlikle sigaraya dair bir özendirme değildir.
3 başlıkta bilgi vermeye çalışacağım.
1-) Bence en önemlisi bilinçli tüketim, ne tükettiğinizi bilin!
Elektronik veya normal, sigara sağlık için zararlı birçok bileşen içerir. Bu bileşenler miktarlarına bağlı olarak çeşitli sorunlara yol açabilir.
Örnek: 1 dal sigara 1 mg nikotin içeriyor diyelim, arkadaşlar günlük tükettiğiniz 1 paket sigara 20 mg nikotin yapar.
Gelin Vozol'la karşılaştıralım, 10.000'lik olanı 1 ml/50mg nikotin içeriyor (kendi sitesinden bulabilirsiniz değeri)
Toplam likit kapasitesi 20 ml olan bir cihaz, kullanım miktarına bağlı olarak 15-20 gün ortalama olarak gittiğini varsayarsak; Günde 1 ml tüketiyoruz demektir yani yaklaşık olarak 50 mg nikotin. Hadi bunun bir kısmını dumanla atalım dışarıya (burun ve ağızdan üfleme de emilim farklıdır) yine de neredeyse 1 paket sigaradan fazla nikotin tüketilebilir.
Bakın ben sigara iyi, vozol kötü vs demiyorum. Lütfen ama lütfen neyi ne kadar tükettiğinizi bilin, anlayın.
2-) Elektronik sigara masum mu?
Cevap aslında basit hayır masum değil. Sadece sigaraya göre avantajları var.
Sigaranın içerdiği bileşenleri baz aldığınızda ve elektronik sigara likitleriyle karşılaştırdığınızda elektronik sigara sadece daha iyi bir alternatif oluyor.
Kötü koku yok, nikotin oranına bağlı olarak boğaz ağrısı yanma yok, şahsi gözlemim balgam ve öksürük daha az.
Bakın bunlar klinik bulgular değil, gözlem sadece.
3-) Peki neye göre karar verilmeli?
Ben öncelikle ne istediğime karar verdim, amacım sigarayı bırakmak tabii ki ama sadece istek yeterli değil. Sağlam bir irade lazım.
Bu yüzden elektronik sigara benim için daha iyi bir alternatif. Ben bilinçli bir tüketici için elektronik cihazların daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Lütfen bazı terimleri ve değerleri öğrenin: DL ne demek, MTL ne demek? Pod, mod, kit kavramları neler ve bu cihazlar ne işe yarar, farkları neler, likit nasıl yapılır (VG-PG oranı nedir, neden önemlidir) içeriğinde ne var vs.
Bakın çok soru sormak ve araştırmak size hem yeni bir bakış açısı, hem de daha sağlıklı adımlar atma konusunda yardımcı olur.
Son olarak ben tamamen ateşliyi (normal sigara) bırakmış değilim ama 1 paket içerken nerdeyse 1-2 haftalık tüketim 1 paket olacak şekilde miktarı azalttım.
Sorusu olan varsa kendi bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışabilirim.
Yukarda yazılmış olan bilgiler benim gözlem, tecrübe ve kendi araştırmalarımın sonucudur, %100 doğru kabul etmeden kendi araştırmanızı yapınız.
Sağlıcakla kalın
Hocam benim sorularım belli aslında. Şu an vozol kullanıyorum ama hem bulmak zor oluyor hem de serbedt fiyatada fiyatlar arasında çok uçurum var. Bunlarla uğraşmamak için direkt normal elektronik sigaraya geçmek istiyorum.
İlk olarak baca gibi tüten devasa duman çıkartan ve aşırı büyük bir model istemiyorum. İsteğim daha minimal (nord 5 boyut olarak ideal bence) dumanı ve aroma yoğunluğu vozol kadar olan bir model fazlasıyla yeterli benim için.
Modele karar verdikten sonra yoğunluğu ve tadı etkilediği için likit markası var sırada.
Son olarakta bu aromayı artıran efektördü sanırım o var.
Birde şu an aklıma gelen bir soru var. Mesela vozol bittiğinde aroma azalıyor ve yanık tat gelmeye başlıyor. Normal elektronik sigarada bunu nasıl anlıyoruz? Coili yakmamak için bitmeden önce likiti doldurmamız gerekiyormuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam az brkmrcn a sordum aklımdakileri. Sorularım şu anlık bu kadar.hocam yaklaşık 2 senedir smoke ipx80 kullanıyorum sorun varsa yardımcı olabilirim