Neler Yeni

Elektronik Sigara Tavsiyesi

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Sinan
Herkese merhaba, kendi kişisel deneyimlerimi ve tecrübelerimi aktarmak istiyorum.
Burada yapılan hesaplar kaba taslak yapılmış olup %100 doğru değildir, anlamanız için karşılaştırma ve özet yapmaya çalıştım.
Öncelikle şunu söyleyerek başlamakta yarar var: mesajlar kesinlikle sigaraya dair bir özendirme değildir.
3 başlıkta bilgi vermeye çalışacağım.

1-) Bence en önemlisi bilinçli tüketim, ne tükettiğinizi bilin!
Elektronik veya normal, sigara sağlık için zararlı birçok bileşen içerir. Bu bileşenler miktarlarına bağlı olarak çeşitli sorunlara yol açabilir.
Örnek: 1 dal sigara 1 mg nikotin içeriyor diyelim, arkadaşlar günlük tükettiğiniz 1 paket sigara 20 mg nikotin yapar.
Gelin Vozol'la karşılaştıralım, 10.000'lik olanı 1 ml/50mg nikotin içeriyor (kendi sitesinden bulabilirsiniz değeri)
Toplam likit kapasitesi 20 ml olan bir cihaz, kullanım miktarına bağlı olarak 15-20 gün ortalama olarak gittiğini varsayarsak; Günde 1 ml tüketiyoruz demektir yani yaklaşık olarak 50 mg nikotin. Hadi bunun bir kısmını dumanla atalım dışarıya (burun ve ağızdan üfleme de emilim farklıdır) yine de neredeyse 1 paket sigaradan fazla nikotin tüketilebilir.
Bakın ben sigara iyi, vozol kötü vs demiyorum. Lütfen ama lütfen neyi ne kadar tükettiğinizi bilin, anlayın.

2-) Elektronik sigara masum mu?
Cevap aslında basit hayır masum değil. Sadece sigaraya göre avantajları var.
Sigaranın içerdiği bileşenleri baz aldığınızda ve elektronik sigara likitleriyle karşılaştırdığınızda elektronik sigara sadece daha iyi bir alternatif oluyor.
Kötü koku yok, nikotin oranına bağlı olarak boğaz ağrısı yanma yok, şahsi gözlemim balgam ve öksürük daha az.
Bakın bunlar klinik bulgular değil, gözlem sadece.

3-) Peki neye göre karar verilmeli?
Ben öncelikle ne istediğime karar verdim, amacım sigarayı bırakmak tabii ki ama sadece istek yeterli değil. Sağlam bir irade lazım.
Bu yüzden elektronik sigara benim için daha iyi bir alternatif. Ben bilinçli bir tüketici için elektronik cihazların daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Lütfen bazı terimleri ve değerleri öğrenin: DL ne demek, MTL ne demek? Pod, mod, kit kavramları neler ve bu cihazlar ne işe yarar, farkları neler, likit nasıl yapılır (VG-PG oranı nedir, neden önemlidir) içeriğinde ne var vs.
Bakın çok soru sormak ve araştırmak size hem yeni bir bakış açısı, hem de daha sağlıklı adımlar atma konusunda yardımcı olur.

Son olarak ben tamamen ateşliyi (normal sigara) bırakmış değilim ama 1 paket içerken nerdeyse 1-2 haftalık tüketim 1 paket olacak şekilde miktarı azalttım.
Sorusu olan varsa kendi bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalışabilirim.
Yukarda yazılmış olan bilgiler benim gözlem, tecrübe ve kendi araştırmalarımın sonucudur, %100 doğru kabul etmeden kendi araştırmanızı yapınız.
Sağlıcakla kalın :)

Hocam benim sorularım belli aslında. Şu an vozol kullanıyorum ama hem bulmak zor oluyor hem de serbedt fiyatada fiyatlar arasında çok uçurum var. Bunlarla uğraşmamak için direkt normal elektronik sigaraya geçmek istiyorum.

İlk olarak baca gibi tüten devasa duman çıkartan ve aşırı büyük bir model istemiyorum. İsteğim daha minimal (nord 5 boyut olarak ideal bence) dumanı ve aroma yoğunluğu vozol kadar olan bir model fazlasıyla yeterli benim için.

Modele karar verdikten sonra yoğunluğu ve tadı etkilediği için likit markası var sırada.

Son olarakta bu aromayı artıran efektördü sanırım o var.

Birde şu an aklıma gelen bir soru var. Mesela vozol bittiğinde aroma azalıyor ve yanık tat gelmeye başlıyor. Normal elektronik sigarada bunu nasıl anlıyoruz? Coili yakmamak için bitmeden önce likiti doldurmamız gerekiyormuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam yaklaşık 2 senedir smoke ipx80 kullanıyorum sorun varsa yardımcı olabilirim
Hocam az brkmrcn a sordum aklımdakileri. Sorularım şu anlık bu kadar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Burak MERCAN
Hocam benim sorularım belli aslında. Şu an vozol kullanıyorum ama hem bulmak zor oluyor hem de serbedt fiyatada fiyatlar arasında çok uçurum var. Bunlarla uğraşmamak için direkt normal elektronik sigaraya geçmek istiyorum.

İlk olarak baca gibi tüten devasa duman çıkartan ve aşırı büyük bir model istemiyorum. İsteğim daha minimal (nord 5 boyut olarak ideal bence) dumanı ve aroma yoğunluğu vozol kadar olan bir model fazlasıyla yeterli benim için.

Modele karar verdikten sonra yoğunluğu ve tadı etkilediği için likit markası var sırada.

Son olarakta bu aromayı artıran efektördü sanırım o var.

Birde şu an aklıma gelen bir soru var. Mesela vozol bittiğinde aroma azalıyor ve yanık tat gelmeye başlıyor. Normal elektronik sigarada bunu nasıl anlıyoruz? Coili yakmamak için bitmeden önce likiti doldurmamız gerekiyormuş.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam az brkmrcn a sordum aklımdakileri. Sorularım şu anlık bu kadar.

Sorularla ilgili:

Doğru yerlere bakarsan aslında bulmak çok da zor değil :) tabii ki il-ilçe fark eder ama çoğu marka model’e belli başlı sitelerden vs ulaşabilirsin.
Öncelikle şunu söyleyim; bir cihaz ve bir seçenek yok, deneyimleme ve tecrübenin de sonu yok.
Ben 2016’da istick pico ile başladım, daha sonra custom modlar, atomizerler vs deneyimledim.
O yüzden deneme yanılma ve seninle benzer amaçtaki kullanıcı geri bildirimlerini incelemeni tavsiye ederim.

Her bir elektronik sigaranın (kit, mod, pod vs) kendine ait özellikleri var, öncelikle onu anlamak lazım.
Sana neyin iyi olacağını ise kullanım amacına göre anlayabilirsin. DL ve MTL tabirleri bu yüzden önemli.
Smok Nord 5 bir pod kit ve benim bildiğim kadarıyla DL için uygun.

Likitlerin çok farklı markaları var, şahsi önerim başlangıç olarak bilindik markaların bilindik tedarikçilerinden güvenilir likit alman. Nikotin miktarı tamamen kişiye özel bir tercih, deneme yanılmayla doğru miktara ulaşılabilir. Mesela Vozol aroma olarak çok yüksek ama nikotin olarak bana çok çok ağır geldi, 1 kere para verdim bir daha da vermem.
Aroma performansında da farkı etkenler var :) Cihazın kalitesi, hava kanalı açıklığı ve performansı, eğer hazır alınıyorsa likitin kalitesi gibi. Başlangıç için ucuz diye ne olduğunu bilmediğin içerikleri -likit- almanı önermem, zamanında benim yaptığım hatalardan birisi buydu.
Zamanla tecrübelenip kendin yapmak istediğinde yine deneme yanılma yoluyla aroma miktarını artırıp azaltarak kendine uygun bir sonuç bulabilirsin.

Coil kullanımı likitin VG/PG oranı, coil’in ohm derecesi ve buna bağlı olarak kaç watt’ta ateşlendiği, tüketim sıklığı gibi değerlere göre değişir.
20 Watt 200-300 puff çekim yaptığım 50/50 bir likitle, 40 watt 400-500 puff/gün çekim yaptığın bir 70/30’lik bir likitin coil yanma süreleri farklıdır.
Eğer uzun gitmesini istiyorsan bu değerleri anlaman lazım.
Şöyle düşün, coilin etrafında pamuk var ve bu pamuk likiti emerek görevini yerine getiriyor. Yeterli likit olmazsa ne olur? Yanık tadı gelir.
Vozol 20 ml kapasiteye sahip, 20 ml likit bitmeye yakın veya bittiğinde yanık tadı gelmesi normaldir. Sen kutu kapalı olduğu için yanık tadı geldiğinde fark edersin.
Bu saatten sonra ya atarsın, ya da çeşitli methodlarla tekrar doldurursun (birebir aynı veya benzer aromaya sahip likit olmadığı sürece iyi performans alamayabilirsin).
Ben aroması çok fazla olduğu ve nikotini yüksek (1 ml/50 mg olanlar için) olduğu için bir daha asla Vozol kullanmayacağım.

Tüm bahsedilenler bir bütünün parçası, cihaz ateşleme performansından, coile, likit kalitesinden kullanım amacına kadar her şey birbiriyle bağlantılı.

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Sinan
Sorularla ilgili:

Doğru yerlere bakarsan aslında bulmak çok da zor değil :) tabii ki il-ilçe fark eder ama çoğu marka model’e belli başlı sitelerden vs ulaşabilirsin.
Öncelikle şunu söyleyim; bir cihaz ve bir seçenek yok, deneyimleme ve tecrübenin de sonu yok.
Ben 2016’da istick pico ile başladım, daha sonra custom modlar, atomizerler vs deneyimledim.
O yüzden deneme yanılma ve seninle benzer amaçtaki kullanıcı geri bildirimlerini incelemeni tavsiye ederim.

Her bir elektronik sigaranın (kit, mod, pod vs) kendine ait özellikleri var, öncelikle onu anlamak lazım.
Sana neyin iyi olacağını ise kullanım amacına göre anlayabilirsin. DL ve MTL tabirleri bu yüzden önemli.
Smok Nord 5 bir pod kit ve benim bildiğim kadarıyla DL için uygun.

Likitlerin çok farklı markaları var, şahsi önerim başlangıç olarak bilindik markaların bilindik tedarikçilerinden güvenilir likit alman. Nikotin miktarı tamamen kişiye özel bir tercih, deneme yanılmayla doğru miktara ulaşılabilir. Mesela Vozol aroma olarak çok yüksek ama nikotin olarak bana çok çok ağır geldi, 1 kere para verdim bir daha da vermem.
Aroma performansında da farkı etkenler var :) Cihazın kalitesi, hava kanalı açıklığı ve performansı, eğer hazır alınıyorsa likitin kalitesi gibi. Başlangıç için ucuz diye ne olduğunu bilmediğin içerikleri -likit- almanı önermem, zamanında benim yaptığım hatalardan birisi buydu.
Zamanla tecrübelenip kendin yapmak istediğinde yine deneme yanılma yoluyla aroma miktarını artırıp azaltarak kendine uygun bir sonuç bulabilirsin.

Coil kullanımı likitin VG/PG oranı, coil’in ohm derecesi ve buna bağlı olarak kaç watt’ta ateşlendiği, tüketim sıklığı gibi değerlere göre değişir.
20 Watt 200-300 puff çekim yaptığım 50/50 bir likitle, 40 watt 400-500 puff/gün çekim yaptığın bir 70/30’lik bir likitin coil yanma süreleri farklıdır.
Eğer uzun gitmesini istiyorsan bu değerleri anlaman lazım.
Şöyle düşün, coilin etrafında pamuk var ve bu pamuk likiti emerek görevini yerine getiriyor. Yeterli likit olmazsa ne olur? Yanık tadı gelir.
Vozol 20 ml kapasiteye sahip, 20 ml likit bitmeye yakın veya bittiğinde yanık tadı gelmesi normaldir. Sen kutu kapalı olduğu için yanık tadı geldiğinde fark edersin.
Bu saatten sonra ya atarsın, ya da çeşitli methodlarla tekrar doldurursun (birebir aynı veya benzer aromaya sahip likit olmadığı sürece iyi performans alamayabilirsin).
Ben aroması çok fazla olduğu ve nikotini yüksek (1 ml/50 mg olanlar için) olduğu için bir daha asla Vozol kullanmayacağım.

Tüm bahsedilenler bir bütünün parçası, cihaz ateşleme performansından, coile, likit kalitesinden kullanım amacına kadar her şey birbiriyle bağlantılı.

Anlaşılan beni bayaa uzun bir süreç bekliyor 😂 çok teşekkürlee hocam.

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Sinan
Hocam ben toptan 330 gibi bir fiyattan aliyordum suan 430 alti bulamiyorum zamlanmis uzun omurlu koko prime 2 3 yil rahat goturur ancak sizin butcenin cok altinda kaliyor 800-1k arasi bulursunuz internette dolandirilmayin zaten istanbulda oturuyorsunuz dogu banka gidin oradan alin tek dikkat etmeniz gereken sey cakma olmamasi

Hocam bugün cihazı aldım. Nord 5 tercih ettim. Geriye likit kaldı. Genelde meyveli aromaları tercih ediyorum. Şu markanın aromaları yoğundur diyebileceğiniz bir marka var mı?

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,957
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Hocam bugün cihazı aldım. Nord 5 tercih ettim. Geriye likit kaldı. Genelde meyveli aromaları tercih ediyorum. Şu markanın aromaları yoğundur diyebileceğiniz bir marka var mı?
Butce nedir ve hala coil sıkıntısı var mı

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Sinan
Butce nedir ve hala coil sıkıntısı var mı

Coil sıkıntısı derken hocam? Yani öyle bir bilgim yok benim konuyla alakalı. Bu model için coil sıkıntısı mı var?

Bütçe olarak 1 aylık coil ve likit gideri 750 düşünüyorum.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,957
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks
Coil sıkıntısı derken hocam? Yani öyle bir bilgim yok benim konuyla alakalı. Bu model için coil sıkıntısı mı var?

Bütçe olarak 1 aylık coil ve likit gideri 750 düşünüyorum.
Coil bulunmuyordu en son nord 5 alan herkes satiyprdu coil bulamadigi icin sadece likin icin 750 ise salty nasty cutwood one hit gibi markalar onde gelenleridir pahalidir ama aromasi tadi cok iyidir

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Sinan
Coil bulunmuyordu en son nord 5 alan herkes satiyprdu coil bulamadigi icin sadece likin icin 750 ise salty nasty cutwood one hit gibi markalar onde gelenleridir pahalidir ama aromasi tadi cok iyidir
Hocam hiç bilmiyordum ben bu coil olayını. İnternette bi araştırayım hemen. Çok teşekkürler tavsiyelerin için.

agathusia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
303
İsim
MUZAFFER
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hayati
Hocam hiç bilmiyordum ben bu coil olayını. İnternette bi araştırayım hemen. Çok teşekkürler tavsiyelerin için.
Hocam İlke kimya firmasını kullanıyorum likit olarak, bileşenleri alıp kendim yapıyorum salt likitimi, yaklaşık yüzde 50 daha ucuza getiriyorum gerçekten kaliteli ürünleri var bir araştırmanı tavsiye ederim

Midora

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
230
İsim
Sinan
Hocam İlke kimya firmasını kullanıyorum likit olarak, bileşenleri alıp kendim yapıyorum salt likitimi, yaklaşık yüzde 50 daha ucuza getiriyorum gerçekten kaliteli ürünleri var bir araştırmanı tavsiye ederim
Hocam oranlarını nasıl ayarlıyorsun? Her aromanın kendine özel reçetesi var diye biliyorum. Bulabileceğimiz bir kaynak var mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Hayati
Hocam oranlarını nasıl ayarlıyorsun? Her aromanın kendine özel reçetesi var diye biliyorum. Bulabileceğimiz bir kaynak var mı?
hocam benim cihazım salt likit yakıyor senin söylediğine göre nord 2 aldıysan sende salt likit kullanman gerekiyor benim kendi oranlarımı söyleyebilirim ekteki dosyada oranlarım vs hepsi görünüyor gayet rahat içimi oluyor, hammaddeyi aldıktan sonra aroma bakman gerekiyor orası da damak tadına göre değişir yüzde 10 oranında demlemen gerekiyor örnek 100 ml ye 10 ml aroma, önerebileceğim aromalar vampire vape pinkman, vampire vape heisenberg, geo nile, bu şekilde sormak istediğin şeyler olursa burdayım

Ekler

• Ekran.JPG
    Ekran.JPG
    39.3 KB · Hit: 103
Top Bottom