En az 4000Mhz istememin sebebi render photoshop vs uygulamarla haşır neşir olacağım. Ayrıca sistemin hızlı ve stabil çalışmasını istiyorum. Oyun ve yayınla da uğraşacağımdan ihtiyacım olacak. YANLIŞIM VARSA VEYA DAHA İYİ BİR TAVSİYEN VARSA BELİRTİRSEN SEVİNİRİM İyi forumlarEn az 4000 MHz istemenin sebebi ne merak ettim, ayrıca 1300₺ ye zaten direkt X570 yakışır bence.
Anakart 4000 MHz olacaksa RAM içinde 4000MHz+ düşünüyorsun değil mi?En az 4000Mhz istememin sebebi render photoshop vs uygulamarla haşır neşir olacağım. Ayrıca sistemin hızlı ve stabil çalışmasını istiyorum. Oyun ve yayınla da uğraşacağımdan ihtiyacım olacak. YANLIŞIM VARSA VEYA DAHA İYİ BİR TAVSİYEN VARSA BELİRTİRSEN SEVİNİRİM İyi forumlar
Yani bence sırf 4000 MHz anakart almak için ekstra para ödemektense o para ile daha iyi bir işlemci vs. alırsan bahsettiğin şeylerde hatta çoğu şeyde 4000 MHz RAM almaya göre daha yüksek performans alırsın. Ayrıca 4000 MHz anakartın yanına bir de 4000 MHz RAM de alman gerekir ki o da bütçeyi arttıran bi şey daha. Ama dediğim gibi bunlara harcayacağın parayı direkt işlemciye yatırsan çok daha iyi olur. Ryzen sistem için 3200, Intel için 2666'ın üstü o kadar fark yaratmıyor.En az 4000Mhz istememin sebebi render photoshop vs uygulamarla haşır neşir olacağım. Ayrıca sistemin hızlı ve stabil çalışmasını istiyorum. Oyun ve yayınla da uğraşacağımdan ihtiyacım olacak. YANLIŞIM VARSA VEYA DAHA İYİ BİR TAVSİYEN VARSA BELİRTİRSEN SEVİNİRİM İyi forumlar
Ryzen 5 3600 işlemci ve 4200Mhz 2x8GB Ram kullanacağım Ekran Kartım MSİ MEch RX5700XT olacakYani bence sırf 4000 MHz anakart almak için ekstra para ödemektense o para ile daha iyi bir işlemci vs. alırsan bahsettiğin şeylerde hatta çoğu şeyde 4000 MHz RAM almaya göre daha yüksek performans alırsın. Ayrıca 4000 MHz anakartın yanına bir de 4000 MHz RAM de alman gerekir ki o da bütçeyi arttıran bi şey daha. Ama dediğim gibi bunlara harcayacağın parayı direkt işlemciye yatırsan çok daha iyi olur. Ryzen sistem için 3200, Intel için 2666'ın üstü o kadar fark yaratmıyor.
Ryzen 5 3600 işlemci ve 4200Mhz 2x8GB RAM kullanacağım Ekran Kartım MSİ MEch RX5700XT olacak
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-rog-strix-b450-f-gaming-am4-ddr4-fiyati,297178461.html1. Nesil işlemcin yoksa o Bütçeye direk X570 Al.