En hafif Linux hangisi?

Mantıklı Kanks Aferim

Cezalı
80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
10,797
Bilgisayarım artık Windows 7'yi bile zor açıyor, donmaktan başka bir işe yaramıyor. Dün 'hafif' olduğu için Linux Mint XFCE kurdum ama sistemi kullanamadan bilgisayarı kapattım. Düşünün, XFCE sürümü bile çok ağır geliyor. Daha önce antiX kullandım, o bile doğru düzgün çalışmadı. Puppy Linux'ta Türkçe dil desteği yok, Tiny Core Linux'ta ise neredeyse hiçbir şey yok. Doğru düzgün başka bir Linux bulamadım, bu yüzden size danışmak istedim.

Benim için önemli olan iki şey var: Türkçe dil desteği ve iyi performans. Tarayıcıyı açsın idare etmeye çalışırım.

ubuntu

ZorinOS, Cutefish_OS ve Pop_OS deneyebilirsin.

Aşağıdaki linkten ZorinOS Lite deneyebilirsin. 15 yıllık vb. sistemler için geliştirildiğini söylüyorlar.

CuteFish_OS

Pop_OS

Eğer NVIDIA bir ekran kartın varsa, genelde çoğu dağıtımda kurulumda NVIDIA özel ayarlarıyla kur gibi bir seçenek çıkıyor boot ekranında.

ZorinOS, Cutefish_OS ve Pop_OS deneyebilirsin.

Aşağıdaki linkten ZorinOS Lite deneyebilirsin. 15 yıllık vb. sistemler için geliştirildiğini söylüyorlar.

CuteFish_OS

Pop_OS

Eğer NVIDIA bir ekran kartın varsa, genelde çoğu dağıtımda kurulumda NVIDIA özel ayarlarıyla kur gibi bir seçenek çıkıyor boot ekranında.
ekran kartım yok.
Zorin ile Pop OS denedim ve onlar da çok kasıyor. cutefish deniyeceğim ama önce ekran kartını yapmam lazım

deniyemedim desek daha doğru. indirme linki yok ve 2021 zamanları kurmuştum; kriz geçirmiştim, sadece ekranda 10 dakika da bir görsel değişiyor slayt gibi
O slayt ayarını kapatabilirsin galiba ayarlardan. Ayrıca bu video yardımcı olur. Sanırım web sitesinde direkt indirme bağlantısı vermiyor çok bakmadım.

mx linux bakabilirsiniz

mx linux veya antiX linux bakabilirsiniz
Konuyu okusaydınız keşke hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O slayt ayarını kapatabilirsin galiba ayarlardan. Ayrıca bu video yardımcı olur. Sanırım web sitesinde direkt indirme bağlantısı vermiyor çok bakmadım.
Ben de onu aramıştım belki Flex ile düzelmiştir diye

Ayrıca Linux Lite'da deneyebilirsin istersen. Bu indirme bağlantısı

Bu da web sitesi. Bilgi alman açısından yardımcı olur. Aşağıları kaydırıp okuyabilirsin.

Bir de Bodhi Linux var. Bir dene.

Konuyu okusaydınız keşke hocam

Ben de onu aramıştım belki Flex ile düzelmiştir diye
görmemişim kusura bakmayın mx linuxu denediniz mi ayrıca sistem bileşenleri imzanızdaki gibi mi ayrıca pupy linuxa dil desteği kolayca ekleniyor diye biliyorum

Ayrıca Linux Lite'da deneyebilirsin istersen. Bu indirme bağlantısı

Bu da web sitesi. Bilgi alman açısından yardımcı olur. Aşağıları kaydırıp okuyabilirsin.

Bir de Bodhi Linux var. Bir dene.
linux lite antix den daha ağır olmalı

görmemişim kusura bakmayın mx linuxu denediniz mi ayrıca sistem bileşenleri imzanızdaki gibi mi ayrıca pupy linuxa dil desteği kolayca ekleniyor diye biliyorum
MX de denedim. evet, imzadaki benim sistem. sadece işlemci ile RAM takviyesi yaşadı son 10 yıldır

linux lite antix den daha ağır olmalı
Galiba öyle, ChatGPT de aynı şeyi söylüyor

Geri