Neler Yeni

En hızlı-pratik ezber nasıl yapılır?

aliiii24

80+
Ezberlemem gereken 6-7 sayfa dolu dolu ders notu var. Bu notları 2 gün sonraki sınava kadar ezberlemem gerek, siz nasıl ezber yapıyorsunuz? Nasıl ezber yapabilirim, kullandığınız bir yöntem varsa söyler misiniz?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Mehmet Aslan
Ezberlemem gereken 6-7 sayfa dolu dolu ders notu var. Bu notları 2 gün sonraki sınava kadar ezberlemem gerek, siz nasıl ezber yapıyorsunuz? Nasıl ezber yapabilirim, kullandığınız bir yöntem varsa söyler misiniz?
aynı ders içinse çapraz okuma yaparak.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Mehmet Aslan
Aynı dersin, toplam 8 sayfa notu var.
hocam not derken nasıl bir not diyorsun anlayamıyorum. Kitap içinde farklı farklı notlarsa çapraz okuma yap , yoksa a4 el notuysa tekrar tekrar okuyarak ezberleyeceksin başka çaresi yok.

aliiii24

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam not derken nasıl bir not diyorsun anlayamıyorum. Kitap içinde farklı farklı notlarsa çapraz okuma yap , yoksa a4 el notuysa tekrar tekrar okuyarak ezberleyeceksin başka çaresi yok.
Kitap notu değil, a4 notu. Not şunun gibi, kendi içerisinde parçalara ayrılmış bir not. Bir dönem var ve o dönemin kişileri var, o kişilerinde yaptığı işler var notta.
Örnek
A DÖNEMİ
B KİŞİSİ - Şunu yapmıştır
C KİŞİSİ - şunu yapmıştır
D KİŞİSİ - şunu yapmıştır gibi gibi böyle ilerliyor.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,912
İsim
Mehmet Aslan
Kitap notu değil, a4 notu. Not şunun gibi, kendi içerisinde parçalara ayrılmış bir not. Bir dönem var ve o dönemin kişileri var, o kişilerinde yaptığı işler var notta.
Örnek
A DÖNEMİ
B KİŞİSİ - Şunu yapmıştır
C KİŞİSİ - şunu yapmıştır
D KİŞİSİ - şunu yapmıştır gibi gibi böyle ilerliyor.
tekrar tekrar okuyarak ezberle , benim bildiğim başka yol yok :D

forxeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
473
İsim
murat
ben ezberlerken kağıttaki yerleri aklımda tutuyorum daha kolay oluyor atıyorum 2. sayfanın sol altında şu yazıyordu diyorum ayrıca kendim yazıp düzenlediğim için kolay oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,743
Üyeler
165,581
Son üye
mahsumex7
Top Bottom