PhanTomX
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,072
aynen ya bi yavaşlık var sitenin tasarım vs değişmiş yavaşlık ondan olabilirHepsiburadaya ne oldu ya yavaşlamış site
aynen ya bi yavaşlık var sitenin tasarım vs değişmiş yavaşlık ondan olabilirHepsiburadaya ne oldu ya yavaşlamış site
Diğer bir şey TN panel en iyi panel türü renk bakımından IPS paneldir sonra VA sonra TN olarak devam eder.Va veya Ips panel 144hz monitörler alınabilir.Tercihim IPS paneldir.VA panel mı IPS panel mı (bise daha vardı adını unuttum) hangisi en ideal? Mesela şey olmasın. Mesela şu panel oyun için en iyidir ama günlük kullanım için kötüdür. Bu olmasın. her şey için kullanılsın orta olsun.
Sen hiç IPS bakmadın herhalde :dva panel al renklerin canlılığı ve mükemmel görüntüye alışınca bidaha başka panele bakamazsın
ıps en kötüsü diye biliyorum en iyi va sonra tn sonra ıpsSen hiç IPS bakmadın herhalde :d
Hocam sen çok yanlış biliyorsunıps en kötüsü diye biliyorum en iyi va sonra tn sonra ıps
IpsVA panel mı IPS panel mı (bise daha vardı adını unuttum) hangisi en ideal? Mesela şey olmasın. Mesela şu panel oyun için en iyidir ama günlük kullanım için kötüdür. Bu olmasın. her şey için kullanılsın orta olsun.
Hocam sen çok yanlış biliyorsun![]()
Ips olan, 144hz ve 1ms bir monitör 1500tl ye bulunabilir mi?
ben sadece hikaye oyunu oynayan biriyim bide online oyunlarda sadece cs lol oynuyorum onun harici full oyun bitiriyorum benim tek istediğim aşırı güzel canlı renkler ve grafiklerin çok güzel gözükmesi ben ileride ıps panel mi tercih ediyimBunlar eski değerler artık çoğu eşit. Eskiden TN daha iyi ms ve parlaklıklara sahip iken şimdi eşitler. TN'nin tek artısı GTG süresi onun haricinde hiçbir artısı yok. VA ya da IPS alacaksın. IPS en mantıklısı en iyisi. VA orta.
Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.