En ideal panel?

VA panel mı IPS panel mı (bise daha vardı adını unuttum 😁) hangisi en ideal? Mesela şey olmasın. Mesela şu panel oyun için en iyidir ama günlük kullanım için kötüdür. Bu olmasın. her şey için kullanılsın orta olsun.
Diğer bir şey TN panel en iyi panel türü renk bakımından IPS paneldir sonra VA sonra TN olarak devam eder.Va veya Ips panel 144hz monitörler alınabilir.Tercihim IPS paneldir.

Samsung Quantum Dot panelli ürünler çok iyi deneyebilirsin.

va panel al renklerin canlılığı ve mükemmel görüntüye alışınca bidaha başka panele bakamazsın

Tabii ki ips ama kaliteli bir şey almanı öneririm çünkü dandik markalarda sorunlu oluyor en bariz sorun ışık sızması hele ışık sızması olan bir panelde dizi film izleyeceksen ifrit olursun demedi deme

Hocam sen çok yanlış biliyorsun :D
1588107102603.webp

Post automatically merged:

birisi en kısa şekilde panellerin en iyi özelliğini yazabilirmi
örnek : va: şu konuda iyi
tn : şu konuda iyi
ıps: şu konuda iyi

Bunlar eski değerler artık çoğu eşit. Eskiden TN daha iyi ms ve parlaklıklara sahip iken şimdi eşitler. TN'nin tek artısı GTG süresi onun haricinde hiçbir artısı yok. VA ya da IPS alacaksın. IPS en mantıklısı en iyisi. VA orta.
Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.

Bunlar eski değerler artık çoğu eşit. Eskiden TN daha iyi ms ve parlaklıklara sahip iken şimdi eşitler. TN'nin tek artısı GTG süresi onun haricinde hiçbir artısı yok. VA ya da IPS alacaksın. IPS en mantıklısı en iyisi. VA orta.
Ben size 144 Hz IPS bir monitör almanızı öneririm. Gözünüz de keyfiniz de yerinde olsun. Ben de sizin gibi bu düşünce de kalmıştım. Technopat olsun Reddit olsun çeşitli Türk ve Yabancı forumlarda gezdim genel olarak bu bilgilere ulaştım. Bütün bu özellikleri düşünüp 144 Hz IPS almayı tercih ettim. Araştırmalarım sonucu ASUS VP249QGR monitörünü buldum, en F/P ve işini karşılayan bir monitör. Satın aldım neredeyse 2 aydır kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok. G-Sync'de destekliyor. DP kablosu ile G-Sync 144 Hz güzel bir deneyim alıyorum. ELMB özelliği ile neredeyse Motion Blur kayboluyor. 1 ms kalitesini hissediyorsunuz. Bu fiyata çıkmışken TN ya da VA almanızı önermem.
ben sadece hikaye oyunu oynayan biriyim bide online oyunlarda sadece cs lol oynuyorum onun harici full oyun bitiriyorum benim tek istediğim aşırı güzel canlı renkler ve grafiklerin çok güzel gözükmesi ben ileride ıps panel mi tercih ediyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,190
Üyeler
190,872
Son üye
'Berk
Geri