En ideal RAM hızı nedir?

pcmeraklisi34

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,309
Şuan 3200MHz CL18 kullanıyorum kendi otomatik böyle ayarladı ama bu hız ideal mi yoksa başka hız ve CL değeri ile mi kullanmam daha verimli olur?

Oc yapabilirsin. Hynix a die ise tadından yenmez. Expo acabilirsin xmp açabilirsin.

Şuan 3200MHz CL18 kullanıyorum kendi otomatik böyle ayarladı ama bu hız ideal mi yoksa başka hız ve CL değeri ile mi kullanmam daha verimli olur?
expo/xmp açabilirsin yeterli gelmez ise ram oc sinden anlayan arkadaşlar damlar birazdan. En ideali ise am5 ye 6000mhz cl30 am4 te 3600 cl16 denebilir.

dostum oc yapabilirde adam onu sormamış ki hangi şekilde en stabil olur nasıl bir oc yapmalıyım nasıl yapmalıyım muhabbetinde
Yazdım yukari da expo açacak ya da ilk olarak ramlerin türünü öğrenip ona gore oc planı yapacak, ilk adım ram modüllerinin üreticisini öğrenmek

expo/xmp açabilirsin yeterli gelmez ise ram oc sinden anlayan arkadaşlar damlar birazdan.
Açık haliyle 3200Mhz CL18 çalışıyor daha fazlasını yapmam faydalı olacaksa yapmak istiyorum.

Bu arada Hynix B die varmış iki RAM modülünde de, nasıl bir çip bilmiyorum.

DDR4 mü?

Arkadaşlar ne yaşıyor ddr4 te expo yu falan konuşmaya başlamışlar.

Kendi değerleri neyse onda kullanın foruma sorarak ram oc yapmayın cok bir farkı olmaz zaten ddr4 te ilerde eğer ilginiz hala devam ederse zaten belli bilgi birikimiyle yaparsınız.

Kendi değerleri neyse onda kullanın foruma sorarak ram oc yapmayın cok bir farkı olmaz zaten ddr4 te ilerde eğer ilginiz hala devam ederse zaten belli bilgi birikimiyle yaparsınız.
Hazır profillerden seçeceğim zaten ince ayar yapmayacağım da hangi hız ideal onu sordum cevap veren olmadı 😀

Hazır profillerden seçeceğim zaten ince ayar yapmayacağım da hangi hız ideal onu sordum cevap veren olmadı 😀
Ramin üzerinde yazan neyse o değerde kullanın genelde profil 1 de olur zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Demek istediğim oc profil arkadas anlamış senin de anlaman zor olmamali kast edileni
Ya hala neyi savunuyorsun sen anakartta olmayan birşeyi açtırmaya çalışıyorsun hala daha anlamak zor olmamalı diyorsun iyi misin birader sen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,272
Üyeler
184,290
Son üye
muhammet3737
Geri