pcmeraklisi34
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,309
Şuan 3200MHz CL18 kullanıyorum kendi otomatik böyle ayarladı ama bu hız ideal mi yoksa başka hız ve CL değeri ile mi kullanmam daha verimli olur?
Oc yapabilirsin.
expo/xmp açabilirsin yeterli gelmez ise ram oc sinden anlayan arkadaşlar damlar birazdan. En ideali ise am5 ye 6000mhz cl30 am4 te 3600 cl16 denebilir.Şuan 3200MHz CL18 kullanıyorum kendi otomatik böyle ayarladı ama bu hız ideal mi yoksa başka hız ve CL değeri ile mi kullanmam daha verimli olur?
Yazdım yukari da expo açacak ya da ilk olarak ramlerin türünü öğrenip ona gore oc planı yapacak, ilk adım ram modüllerinin üreticisini öğrenmekdostum oc yapabilirde adam onu sormamış ki hangi şekilde en stabil olur nasıl bir oc yapmalıyım nasıl yapmalıyım muhabbetinde
Açık haliyle 3200Mhz CL18 çalışıyor daha fazlasını yapmam faydalı olacaksa yapmak istiyorum.expo/xmp açabilirsin yeterli gelmez ise ram oc sinden anlayan arkadaşlar damlar birazdan.
Evet.DDR4 mü?
Demek istediğim oc profil arkadas anlamış senin de anlaman zor olmamali kast edileniArkadaşlar ne yaşıyor ddr4 te expo yu falan konuşmaya başlamışlar.
Kendi değerleri neyse onda kullanın foruma sorarak ram oc yapmayın cok bir farkı olmaz zaten ddr4 te ilerde eğer ilginiz hala devam ederse zaten belli bilgi birikimiyle yaparsınız.Şuan 3200MHz CL18 kullanıyorum kendi otomatik böyle ayarladı ama bu hız ideal mi yoksa başka hız ve CL değeri ile mi kullanmam daha verimli olur?
Hazır profillerden seçeceğim zaten ince ayar yapmayacağım da hangi hız ideal onu sordum cevap veren olmadıKendi değerleri neyse onda kullanın foruma sorarak ram oc yapmayın cok bir farkı olmaz zaten ddr4 te ilerde eğer ilginiz hala devam ederse zaten belli bilgi birikimiyle yaparsınız.
Ramin üzerinde yazan neyse o değerde kullanın genelde profil 1 de olur zaten.Hazır profillerden seçeceğim zaten ince ayar yapmayacağım da hangi hız ideal onu sordum cevap veren olmadı![]()
Ya hala neyi savunuyorsun sen anakartta olmayan birşeyi açtırmaya çalışıyorsun hala daha anlamak zor olmamalı diyorsun iyi misin birader sen.Demek istediğim oc profil arkadas anlamış senin de anlaman zor olmamali kast edileni