En ideal RAM hızı nedir?

En hızlı öyle mi çalışır? Bana hız lazım biraz.
En hızlı demeyelim de en stabil diyelim. Çünkü ramler yapılırken zaten bunlar test ediliyor, en kararlı hali neyse o şekilde belirtilerek satışa çıkarılıyor. İsterseniz oc yapabilirsiniz, mhz arttirabilirsiniz bununla birlikte cl değeri de artar çok bir getirisi olmaz birde her ram ayni mhz cl değeri veriyor diye oc yapıldığında da aynı değeri verecek diye bir kaide yok. Değer vere vere stabil halini sizin bulmanız gerekiyor.

Ramin üzerinde yazan neyse o değerde kullanın genelde profil 1 de olur zaten.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya hala neyi savunuyorsun sen anakartta olmayan birşeyi açtırmaya çalışıyorsun hala daha anlamak zor olmamalı diyorsun iyi misin birader sen.
Olmayan bir seyi actirmaya çalışmadık, kafa dd5 de kaldı platform dd4r o an akla gelen seyi hızlıca soyledim, düzeltmesini yaptim, ddr4 e oc profilleri var ddr5 de expo/xmp var gelip burada insanları aşağılar gibi konuşup ahkam kesme hakkını sana kim veriyor düzeltmesini yaptık neyin peşindesin? Neyin rekabetini yapıyorsun amaç arkadaşa yardımcı olmak neyin ezikliğini yaşıyorsun neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? Ben düzelttim seni anlintilayip yazdim daha hala konuşuyorsun.

Geri