Neler Yeni

En iyi Monitör Markası Tecrübelerinizce nelerdir?

rafetsunal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
Rafet Sunal
Aoc,Acer,Dell,Gigabyte,Asus,Samsung kullandım tabi ürünlerin kendi kalitesi vardı özellik bakımından fakat genel olarak bence
Dell>Aoc>Asus>Gigabyte>Samsung>Acer

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
butceye gore degisir ama su an xl2546k yerine viewsonic xg2431 var ve 7000 TL daha ucuz. xg2431'in de xl2546k'den daha mantikli olma sebebi xg2431'deki BFI teknolojisinin (purexp) performansinin xl2546k'deki BFI teknolojisinin (dyac+) performansina neredeyse esit olmasina ragmen 7000 TL daha ucuz olmasindan kaynakli.

Alıntıyı görüntüle

Ki zaten soyle bisey var, dyac kullanmayacaksan benq almanin hicbir anlami yok, adamlarin tek olayi dyac zaten. ki onu da viewsonic, xg2431 ile tahtindan etmis durumda, cunku asiri derecede fiyat performans.
Geçenki Benq konusundaki Benq güzellemelerini görmen lazım... Görüntuyu daha doğru veriyormuş, çok hızlıymış vs.
Mesaj otomatik birleştirildi:

butceye gore degisir ama su an xl2546k yerine viewsonic xg2431 var ve 7000 TL daha ucuz. xg2431'in de xl2546k'den daha mantikli olma sebebi xg2431'deki BFI teknolojisinin (purexp) performansinin xl2546k'deki BFI teknolojisinin (dyac+) performansina neredeyse esit olmasina ragmen 7000 TL daha ucuz olmasindan kaynakli.

Alıntıyı görüntüle

Ki zaten soyle bisey var, dyac kullanmayacaksan benq almanin hicbir anlami yok, adamlarin tek olayi dyac zaten. ki onu da viewsonic, xg2431 ile tahtindan etmis durumda, cunku asiri derecede fiyat performans.
Ve önceki mesajda yazdığım da geçerli. Para az ama BFI isteniyorsa Viewsonic almak mantıkli. Sırf DyAc için on binlerce lira harcanacaksa yani para varsa bu sefer de Asus P248QP almak mantiklı. Şu anda Benq için bir yer göremiyorum.

Son düzenleme:

Honigfluss

80+ Bronze
cahilliklerle dolu hayatinda basarilar dilerim

duvarla konussam daha iyi anlasirim o yuzden anlamasina gerek yok
Cahillik yapacak nasıl bir yorum yaptım? Mesela senin gibi " 16.7 milyon renk desteği var ama 8 + frc " anlamına gelen cümleler mi söyledim? :D baya komiksin dostum. Ben yine de iyi niyetle yaklaşıp öğretmeye çalışıyorum merak etme.

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Adam yanlış bilgilendirme aldı hala ısrar ediyor.

Müthiş bir örnek. Yanlış biliyormuşum dememek için attığin kaçincı takla bilmiyorum.

Engellemiş bi de beni 😂

Eqemen_

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Egemen Ülker
sRGB %100'den fazlası iyi değil. Ayeıca %31 fazla da değil. Markalar yüksek göstermek için çakallık yapıp volume değerini söylüyor. Bakmanız gereken gamut.

Çok da önemli değil ama olursa iyi olur. 10 bit içeriklerde bandingi azaltır. Ama ne kadar 10 bit içerik kullanacaksın?

250 çok düşük dediğin gibi. Ben de sabah öğle monitörü göremiyordum.

%131 değil %100sRGB. Ama diğerleri doğru.

10 bit.

Kişiden kişiye değil 100 olması daha iyi.

Tam tersi.

@Eqemen_ https://www.akakce.com/monitor/en-u...-qhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,280564055.html
Bütçe çıkabiliyorsa bunu öneririm. 2k 240Hz. HDR kontrastı dışında önemli bir eksisi yok.

240Hz gerek yoksa:

32 inç olsun dersen:

Baştaki sorunun cevabı: iyi tek bir marka yok. Bütçendeki modellere göre değerlendiriyoruz.
eline sağlık teşekkür ederim

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kendinizi cahil ve faydasız hissederseniz aklınıza Honigfluss'u getirip mutlu olabilirsiniz:
Dell 8 bit dedin orada patladım. Araştırmanı öneririm
10 bit konusunda da fena patlamışsın maalesef, diğer konularda da olduğu gibi.
Bu da 8 bit olduğunun kanıtı diyeceğim de umarım 8 bitin 16.7 milyon renk, 10 bitin 1.07 milyar renk şemasına sahip olduğunu biliyorsundur ( sanmıyorum :/ )
Rtings'den bana ne? Monitörün kendi sitesi de 8 bit diyor diğer siteler de 8 bit diyor. Monitörün kendi sitesinden daha çok rtings'e güveniyorsan yazık sana. Kendi sitelerinde 8 bit dedim ona cevap vermemişsin? Kendi kendine argüman yaratıp kuduruyorsun, keşke kanıtlarıma cevap versen
Anladım, senin de bilgin yok. 10 bit olsaydı 1.07 milyar renk desteği yazardı diyorum da fikrin olmayınca ağzın olunca böyle oluyor işte. Adamlar oraya 16.8 milyon renk destekler yazmış. Bunun türkçesi nedir biliyor musun? " Biz 8 + frc veya 10 bit kullanmıyoruz " demek.
Heriflere monitörün resmi sitesindeki 16.7 milyon renk sayısını gösterdiğimde ikisi de 10 bit bir monitörün 16.7 milyon renk paletine sahip olamayacağını bilmeden "16.7 milyon yazabilir yine de 10 bit" dediler. Hiçbir zaman da bilimsel argüman ile karşılık vermediler
Sana monitör 165Hz 10 bitte çalışırken görüntüsünü atmamıza rağmen bize böyle diyorsun. Ama Technopat'a gidip şöyle yazıyorsun:
Screenshot_2024-03-05-14-02-08-976_com.android.chrome.png

Bu arada srgb clamp nedir bilmiyorum ama emin ol 200 dolar kalibrasyon cihazı olmadan bu renk doğruluğunu düzeltebilseydik haberim olurdu
Muhtemelen geçmiş mesajları okumayıp Dell monitöre %131 srgb dediğimi sanıp kudurmuşsun
Fantasiktürk deninen varlık %130 srgb monitörde srgb clamp diye bir ayar var onu yapınca renkler normale dönüyor demişti mesela, halbu ki hiçbir monitörde öyle bir ayar yok
Aynı varlık %130 srgb'nin cırtlak gözükmediğini ve profesyonel olmayan günlük kullanıcıların kalibrasyon aleti olmadan %130 srgb monitörün renklerini kalibre edip normal yapabileceklerini söyledi.
Burada böyle yazıyorsun Technopat'ta şöyle:
Screenshot_2024-03-05-14-05-43-564_com.android.chrome.png

Sonra da bize hakaretler:
Allah akıl fikir versin ama verir mi emin değilim hocam. Cahillikte nirnavaya çıkmışsın. Uzman ve bilgili birisi gibi görünmek için de bomboş copy paste resimler atmışsın ama yemezler.
Bu arada baya toxic bir trolle benziyorsun o yüzden direkt engeli çakıyorum hocam. Muhtemelen malum forumlardan toxicliğe gelmişsin. Çekilmezsin.
Kendi kendine argüman yaratıp kuduruyorsun, keşke kanıtlarıma cevap versen. Ama senin gibi forum trollerini çok iyi bilirim, bir bilimsel kanıt görünce hemen topuk.
Anladım, senin de bilgin yok
yazardı diyorum da fikrin olmayınca ağzın olunca böyle oluyor işte
İkisi de uzman gibi görünen inanılmaz cahil insanlar maalesef. Mükemmel yapılmış ölçüm resimleri vb. atıp paragraflar yazarak uzman gibi görünüyorlar ama bilgileri 0
Ekstra olarak ve en önemlisi ise aşırı toksikler.
Hiçbir zaman da bilimsel argüman ile karşılık vermediler, sürekli sataşıp duruyorlar. Yorumu da pek mantık çerçevesinde olmuyor
Herhangi bir bilimsel tartışmaya girildiği anda konuyu değiştirmek ve cevap vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Ama en favorim:
Yan hesaplarla veya kendisi gibi vatan haini + hırsızlar ile birlikte bir konuya yanlış fikirler yığarak bilgisi olmayan alıcılara yanlış şeyler öğretmeye çalışıyorlar.
bu ülkede bir gram adalet olsa çoktan hırsızlıktan içeri girmişlerdi
🤡🤡🤡
@CONK BAYIRI

Son düzenleme:

Fantastiktürk

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Kendinizi cahil ve faydasız hissederseniz aklınıza Honigfluss'u getirip mutlu olabilirsiniz:

Sana monitör 165Hz 10 bitte çalışırken görüntüsünü atmamıza rağmen bize böyle diyorsun. Ama Technopat'a gidip şöyle yazıyorsun:
Alıntıyı görüntüle

Burada böyle yazıyorsun Technopat'ta şöyle:
Alıntıyı görüntüle

Sonra da bize hakaretler:

Ama en favorim:

🤡🤡🤡
@CONK BAYIRI
Ekleme yapma zamanı gelmiş:
IMG_20240309_101252.jpg

😂😂🤡🤡🤡
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu mesajı yazmış XG2431 hakkında:
Screenshot_2024-03-09-10-06-16-571_com.android.chrome.png

Doğrusu şu:
Screenshot_2024-03-09-10-16-48-139_com.android.chrome.png
Screenshot_2024-03-09-10-16-57-276_com.android.chrome.png
Screenshot_2024-03-09-10-17-04-954_com.android.chrome.png
Screenshot_2024-03-09-10-17-16-581_com.android.chrome.png

Adam yürüyen cehalet. Technopat'ta böyle yazamıyor ama. Umarım bir an önce ceza alıp forumdan silinir.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,186
Üyeler
161,408
Son üye
Cenk_Tr
Top Bottom