Erasmus için hangi sigorta gerekli?

TheGG

80+
Reaksiyon skoru
36
Merhaba. Erasmus için İspanya'ya gideceğim fakat tam olarak hangi sağlık sigortasını çıkartmam gerektiği hakkında fikir sahibi olamadım. İspanya için "Sağlık Sigortası" mı yoksa "Seyehat Sağlık Sigortası" hem vize hem de (3 aydan fazla kalacağım için) oturma izni için yeterli olur mu? İspanya'da yaşamış olan ya da Erasmus yapmış olan biri varsa bu konuda bilgilendirirse çok sevinirim.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Umarım senin için güzel bir süreç olur.

Ülkeden ülkeye sigortadaki durum ve hatta kabul ettikleri şirketler bile değişiklik gösterebiliyor. İspanya hakkında bir bilgim yok, bunu en iyi şekilde başvuruyu yapacağın aracı kuruluşun web sitesinden öğrenebilirsin. Eğer orada da yeterli bilgiye ulaşamazsan aracı kuruluşu arayıp bilgi alabilirsin.

Polonya'yı örnek vermem gerekirse sigorta türünde "Eğitim" maddesi kesinlikle olmalı diyordu. "YURTDIŞI EĞİTİM SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI" yerine "SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI" title'ı içeren sigortaları kabul etmediler ve red aldı bu kişiler.

Yanlış sigorta türü ile başvuru yapman direkt red almana sebep olur, bu yüzden aracı kuruluştan direkt doğru bilgiyi almanı öneririm.

Merhaba, öncelikle hayırlı olsun. Umarım senin için güzel bir süreç olur.

Ülkeden ülkeye sigortadaki durum ve hatta kabul ettikleri şirketler bile değişiklik gösterebiliyor. İspanya hakkında bir bilgim yok, bunu en iyi şekilde başvuruyu yapacağın aracı kuruluşun web sitesinden öğrenebilirsin. Eğer orada da yeterli bilgiye ulaşamazsan aracı kuruluşu arayıp bilgi alabilirsin.

Polonya'yı örnek vermem gerekirse sigorta türünde "Eğitim" maddesi kesinlikle olmalı diyordu. "YURTDIŞI EĞİTİM SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI" yerine "SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI" title'ı içeren sigortaları kabul etmediler ve red aldı bu kişiler.

Yanlış sigorta türü ile başvuru yapman direkt red almana sebep olur, bu yüzden aracı kuruluştan direkt doğru bilgiyi almanı öneririm.
Teşekkürler yanıtınız ve iyi dilekleriniz için, dediklerinizi dikkate alacağım.

Geri