Erdoğan'ın dıştan görünümü hakkında

Bugün Abdurrahman Uzun'un bir programına katıldım. Ondan sonra biri daha geldi. Bu AU 56 ülke gezmiş.
Üsküp/Makedonya'da balkan tatlısı yapıp satan 80 yaşında bir teyze, ananın dükkanının camında yansıma var. Öyle bir şekilde yerleştirilmiş ki Türk bayrağı ve Erdoğan'ın resmi üst üste simetrik geliyor. İçeri girmiş selamun aleyküm aleyküm selam.
AU başlamış sohbete.
-Ana sen Türk müsün?
+Arnavutum. (demiş)
(AU bize anlatıyor : Bak Arnavutlar pis milliyetçidir haa)
-Ana sen niye bu resimleri asmışsın. Biri Türk bayrağı biri Türkiye'nin devlet başkanı.
(AU bize anlatıyor :kadın tatlı yaparken vücudu aynı, kafası 45 dereceler açıyla AU'ya "be s**ak" bakışı atmış. Moda not : ben sadece anlatılanı yazıyorum)
+O Türkiye başkanı da değil o bayrak da Türk bayrağı değil. O bayrak dünyadaki tüm Müslüman ülkelerin ortak bayrağı o adam da 1.5 milyar Müslüman'ın lideridir.

2. AU'nun giydiği şeyin arkasında Türk bayrağı varmış küçük. Boşnak'ta gezerken bir nene buna sormuş :
+Siz burda mı yaşıyorsunuz Türkiye'de mi?
-Yok ana biz İstanbul'da yaşıyoruz.
+Ooo ne güzel ne güzel. Bak evladım. Sakın buralara gelmeyi bırakmayın. Çıkın çıkın gelin gezin bu sokakları. Çünkü siz giderseniz bizi öldürürler.

Sonra Afrika'da daha niceleri.

Erdoğan Dünya'da İslam lideri olarak görülüyor. Ve yanlış da değil bence. Ayasofya'nın cami olarak asıl kimliği ile açılması kelimenin tam anlamıyla Dünya'nın her yerinde yankı uyandırdı. Afrikalılar kurban falan kesti.

Ne düşünüyorsunuz?
AU denilen kişi benim için önemsiz birisidir. Söylediklerinin hiçbir kıymeti yoktur.

Din Öfkesi Kısmında sizi Anlamamakla beraber Verdiğim Örnek UNESCO Dünya Mirası ve Suanda İbadet icin Klise Olarak Kullanıyor.
Ayrıca Saygısızlık yok, Cami Kısımlarıda Restore Edilmiş ve Ayrıca Cami Kısmıda var ama Klise olarak kullanıyor aktif Olarak.
Cami Kısmı Kültürel yani. Ayasofya gibi.
Bence Cami olarakta Diplomatik vesair bir orta yol bulunabilir cünkü örneği var.
Hocam ben anlatamadım galiba. Dinsel öfke zaten gösterilmişti. Hatırlamıyor musunuz? Kiliseler, Papazlar falan bayağı öfkelenmişti. Ülkeler de tepkilerini koymuştu. Bu "Din Öfkesi" demektir.
Saygısızlık var dememişim zaten. Yanlış bir hamle olduğundan bahsetmişim. Hem ekonomik hem diplomatik olarak. Orta yol bulunabilir mi bilemem. Ama 2 yerli olarak kullanılabilir. Tabii ortak bir karara bağlanılması lazım.

Gündem değiştirme değildir. Yani öyle bile olsa etkisi sıfır şu an. Siyasal güç gösterisi olduğu bir gerçek zaten. Saçmalık mı? Değil. Ana konudan uzağız şu an. İ
Şuanki hükümetten kastediyoruz yaptığı birşeyin etkisi 5 gün sonra 0 oluyor. Sırf aktif olayın üstünü kapamak için dikkat dağırma amacıyla böyle bir yola başvurulması hem etik değil hem kendini küçük düşürmek bana kalırsa

Öyledir zaten. Bu ülkenin içinde olmadığın, cefasını çekmediğin sürece Erdoğan'ı tanıma şansın pek yok. Dışarıdan iyilik meleği gibi duruyor. Kim bilsin halkın yarısı asgari ücretle sürünüyor, kim bilsin halk fakirken halkın parasıyla yardımlar yaptığını? Kim bilsin kendi vatandaşından önemli meseleleri olduğunu? Sen mesela hangi ülkenin iç olaylarını biliyorsun? Hangi ülkeyi kendi ülken gibi takip ediyorsun? Belki de hiçbir ülkeyi. Onlar da senin ülkenden bihaber zaten. Bulunduğu beldeye -örneğin Arnavutluk ya da Bosna Hersek- gelen hediyelere bakıp yardım ettiği için Erdoğan'ı seviyorlar. Somali'ye Nijerya'ya, oraya buraya sürekli yardımlar. Suriyeli din kardeşlerini savaş zulmünden kurtarmalar cart curt. İslam'ı ne de güzel temsil eden, herkesi düşünen cancağız bir lider. Biz de severdik büyük ihtimalle yurt dışında olsak ve zahiren görsek. Şaşırmamak gerek bu duruma.

Ahahaha.
Benim paramı (ç) alıp, ülkeme değil başkasına yardım ediyor. Aman aman. Ülkede millet ay sonunu nasıl getreceğini düşünsün. Biri de gelsin ve desin ki iyilik meleği.
Seni sen yapanı unutursan ilerde seni eskiden olduğun yere geri yollarlar. 🙂

Müslüman lideri değildir.
Birincisi oğlum paraları sıfırla diyen müslüman liderimi olur?

Baktığımızda kendi halkını bezdirmiş yeniden sefaleti yoksulluğu hortlatmış. Tl varken dolar ile ihaleler garantiler vererek ekonominin belini kırmış.
Yüksek faiz sebep enflasyon sonuç diye hayal ürünü bir teoriyi (hemde kendi çürütmesine rahmen) tekrar tekrar uygulayarak paramızı pul etmiş birisi değil lider kahveye çaycı olamaz.

Ayrıca dolar oldu 17.42 sırf bu faiz inadı yüzünden.

Bide diyor müslümanım nas ne gerektiriyorsa onu yapıyorum diyor.

Madem müslümansın o zaman hadi kredi alan üniversite öğrencilerinin faizini sıfırla hadi çiftçinin aldığı kredinin faizini sıfırla görelim ne kadar müslümansın. Ayasofya cami olmuş ama gidin önce sultan ahmedi bir doldurun (erdoğanın kendi sözü)

Erdoğan bana eski malezya lideri Necip Rezak'ı anımsatıyor biliyorsunuz o iktidardan inince polis onun mülklerini aramış evinden yüzmilyonlarca dolar kaynağı belirsiz para çıkmıştı yolsuzluk suçundan hapis cezasına çarptırıldı ve bunun bir üstü ömer beşir onunda evinden kaynağı belirsiz yüzmilyonlar çıkmıştı

Son düzenleme:
Ulan o kadar büyük Ortadoğu'nun hala en güçlü ülkesisin, elindeki imkanlar seni dünya lideri yapabilecek konumda. Ama sen nabıyon?
-İslam Lideri

Okey.

Tügvaya üye ne yazmasını bekliyorsun adam geleceğini garantiliyor .d
La bilmiyordum işte bunu adam ne derse haklı o zaman. Kaymağını yiyor en azından birde onlardan yararlanmadan reklam yapıp savunan seçmenler var.

Geri