Neler Yeni

ERGENLİK ÇAĞINDA DUMBBELL İLE ÇALIŞMAK ZARARLI MIDIR?

OnkeepeeR

80+
Ergenlik çağında takviye ağırlık ile çalışmak gerçekten zararlı mıdır?
Biraz güçlenmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek için dumbbell ve vücut ağırlığım ile EVDE spor yapmaya çalışıyorum bir kaç gün öncesine kadar düzenli olarak kendimi fazla zorlamadan 7x3 (adını bilmiyorum hareketin ama klasik düz durarak kol ile dumbbelli göğsüne çekip bırakma) çalışıyordum ve bence faydası da oluyordu fakat yaklaşık iki gün önce okuduğum bir kaç yazıda dumbbell ile çalışmak kemiklere zarar verir,boy uzamasını engeller,omurga yapısına zarar verir felan yazılıyordu bu doğru bir bilgi midir ve sizce ne gibi bir program yapmalıyım ve dumbbell ağırlığı olarak 6 kiloluk kullanıyordum sizce gelişimime olumsuz bir etkisi olur mu?
1.67 boy 55 kg 15 yaş

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Burak Karabacak
benim düşüncem 5 veya 3 kilo ile antreman yapman internette bazı hareketler var onları bu kilolarla farklı bölgelirini geliştirebilirsin

adidas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Berke Kırmızı
5-6 kiloyu geçmeden antrenman yaparsan bir zararı olmaz

Mahir Ertuğrul

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,066
İsim
Mahir Ertuğrul
Biraz güçlenmek ve daha sağlıklı bir yaşam sürmek için dumbbell ve vücut ağırlığım ile EVDE spor yapmaya çalışıyorum bir kaç gün öncesine kadar düzenli olarak kendimi fazla zorlamadan 7x3 (adını bilmiyorum hareketin ama klasik düz durarak kol ile dumbbelli göğsüne çekip bırakma) çalışıyordum ve bence faydası da oluyordu fakat yaklaşık iki gün önce okuduğum bir kaç yazıda dumbbell ile çalışmak kemiklere zarar verir,boy uzamasını engeller,omurga yapısına zarar verir felan yazılıyordu bu doğru bir bilgi midir ve sizce ne gibi bir program yapmalıyım ve dumbbell ağırlığı olarak 6 kiloluk kullanıyordum sizce gelişimime olumsuz bir etkisi olur mu?
1.67 boy 55 kg 15 yaş
halter kaldırmak boyunun uzamasını engelliyordu sanırsam ona benzer hareketler yapmamaya çalış

adidas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
594
İsim
Berke Kırmızı
1.67 boy 55 kg 15 yaş
Bu arada bu yaşta spora başlamakta çok iyi yapmışsın karın da çalış
bu idmanı 1 ay boyunca yap sonra farklı bir idam türü belirle

Recep_Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,362
İsim
Recep
Barfix al hem boy uzatır hem kol kasların gelişir

38890

80+ Gold
En İyi Cevap
15
En fazla 10 kilo kaldırın. Kıçınızı yırtıp 30-40 kilo kaldırmanın ne size faydası var, ne de bize faydası var.

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
Bu arada bu yaşta spora başlamakta çok iyi yapmışsın karın da çalış
bu idmanı 1 ay boyunca yap sonra farklı bir idam türü belirle
1 ay boyunca bu idmanı yapsın sonra farklı bir idam türü belirleyip ahirettemi devam etsin knk

Looizy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Ömer Faruk AYGUT
Tam aksine. Sporun yaşı olmaz. Ne kadar erken başlarsan değişimin ve gelişimin o kadar kısa olur. Spor yapıp sağlıklı kalmak gibisi var mı ? Bol bol barfiks çek boyuna da faydası olur. Karın, göğüs, kol, omuz çalış ağırlıklı olarak. 18 yaşımda 1 sene spora gittim. Protein ve karbonhidrat kullanmadan 1 sene boyunca spor yaptım. Şuan 26 yaşındayım ve hala iskeletim vücudum istediğim düzeyde. İster istemez zamanla yattıkça biraz sönüyorsun. Ama ileriki yaşlar da yapmış olsaydım bu durum daha farklı olabilirdi. BU ARADA SPOR YAPMAK KİLO ALDIRMAZ. DÜZENSİZ VE SAĞLIKSIZ BESLENMEK KİLO ALDIRIR !

Top Bottom