Çözüldü✓ Erkan kartını yanlışlıkla devre dışı bıraktım

Ekmek.s

80+
Reaksiyon skoru
10
Selam arkadaşlar, yeni bir sistem almıştım, özellikleri aşağıda belirtmek isterim.
IMG_20220603_191207.jpg
Sorunum şu, pcyi kurup çalıştırdığımda ethernet kablosu da takılı olduğundan Windows bir güncelleme yaptı. Bu güncellemeyle PC açıldığında 640x480 çözünürlüğünde açıldı. Ben de bunu ayarlardan kapatamadığım için nereden aklıma geldiyse ekran kartını devre dışı bırakma fikri geldi. Bunu yapınca da PC birden karardı ve her ne kadar tekrardan açarsam açayım hep siyah ekran vardı görüntü hiçbir şekilde gelmedi malesef. Bios ekranını bile açamadım. Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım bir bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.

Selam arkadaşlar, yeni bir sistem almıştım, özellikleri aşağıda belirtmek isterim. Alıntıyı görüntüleSorunum şu, pcyi kurup çalıştırdığımda ethernet kablosu da takılı olduğundan Windows bir güncelleme yaptı. Bu güncellemeyle PC açıldığında 640x480 çözünürlüğünde açıldı. Ben de bunu ayarlardan kapatamadığım için nereden aklıma geldiyse ekran kartını devre dışı bırakma fikri geldi. Bunu yapınca da PC birden karardı ve her ne kadar tekrardan açarsam açayım hep siyah ekran vardı görüntü hiçbir şekilde gelmedi malesef. Bios ekranını bile açamadım. Gerçekten ne yapacağımı şaşırdım bir bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
göruntü kablosunun yerini değişip dene

Ekran kartında sadece bir tane HDMI bir tane display port var malesef, monitörde de display port yok :(

Hocam niye böyle birsey denediniz. Neden grafik kartınızı güncellemediniz?

Hocam niye böyle birsey denediniz. Neden grafik kartınızı güncellemediniz?
Aslında grafik kartı güncellendi fakat Windows güncellemesinden sonra saçma bir şekilde 640x480 çözünürlükte açıldı PC. Onu düzeltmeye çalışırken de yanlış bir şey yaptım malesef

Hocam garantiye yollayın baksınlar bi karta

Sorunun ne olduğunu bilen birisi değilim. Yardımcı olmak isterim fakat daha kötüsü olabilir o yüzden bi garantiye verin derim

Arkadaşlar sorun çözüldü, sıkıntı monitördeymiş, servise götürdüğümde farklı bir monitörle sistem gayet iyi bir şekilde çalıştı ekrana görüntü geldi :D

Aslında grafik kartı güncellendi fakat Windows güncellemesinden sonra saçma bir şekilde 640x480 çözünürlükte açıldı PC. Onu düzeltmeye çalışırken de yanlış bir şey yaptım malesef
O AMD kartlarda oluyor saçma bir şekilde. Benim 6600XT de aynısını sebepsizce 3 kez yaptı hepsini AMD den sanal çözünürlük atayarak düzelttim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,191
Üyeler
188,893
Son üye
capoxdd
Geri